ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Bohrut Mahnic: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΛΟΒΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2019 09:20

Πρ. Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Σλοβένιοι από την παραθαλάσσια επαρχία του Primorje στρατολογήθηκαν από τον Ιταλικό Στρατό. Μερικοί από αυτούς που στρατολογήθηκαν τον Οκτώβρη του 1942 στάλθηκαν στο Asti στο Piemonte.

Οι Σλοβένιοι αυτοί συγκροτήθηκαν σε ένα ειδικό πειθαρχικό τάγμα που αποτελείτο από τους 215, 216 και 217 ειδικούς πειθαρχικούς λόχους. Μέσα στο τάγμα αυτό, έγινε ένα κίνημα από το Απελευθερωτικό Μέτωπο με σκοπό τη διαφυγή από το Asti και την ένωση με το κίνημα των παρτιζάνων στη Σλοβενία. Αυτός ήταν πιθανόν ο λόγος για την απόφαση που έλαβε ο Ιταλός Διοικητής να στείλει το Μάρτη του 1943 το τάγμα αυτό στην Ελλάδα. Οι τρείς λόχοι χωρίστηκαν και εστάλησαν σε διαφορετικές διευθύνσεις : στην Κεφαλλονιά, στην Κέρκυρα και


Περισσότερα...

 

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος: Οι τρείς στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2019 18:01

Μυσταγωγική αγρυπνία χθες τη νύκτα στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη. Οι φιγούρες τριών περιθωριακών ανθρώπων έχουν πλησιάσει και κοιτάζουν την γιορτή. Έχουν σταθεί παράμερα, γιατί τα ρούχα τους -όπως τους είδα- έχουν καιρό να πλυθούν και στα πρόσωπα τους είναι αποτυπωμένη η Οδύσσεια εθισμών... νοιώθουν πως "ένδυμα ουκ έχουν...".

Παρέα τους δυό ημιάγρια σκυλιά, -δεν φαίνονται στην φωτογραφία-. Ζυγώνοντας τα, δεν με γαύγισαν, γιατί έχουμε "γνωρισθεί" από πρόβες τραγωδίας, στο ύπαιθρο τής ευρύτερης περιοχής Φιλοπάππου, όπου με τον θίασο Δίδελφυς υψώνουμε την φωνή μας και κινούμε τα σώματα σε εναρμονισμένη με το σύμπαν τελετουργική τάξη, αυτήν που κάθε άνθρωπος αισθάνεται μέσα του να ζει. Χρόνια Πολλά.

Υστερόγραφο :

Τρείς γιά τρείς ... Τα τρία Πρόσωπα τής Αγίας Τριάδος γιά τα τρία κατ'εικόνα τους Πρόσωπα Ανθρώπων,

που το καθ'ομοίωσιν τους, αμαυρώθηκε, και κόλλησε, προσωρινά, στού κόσμου το τέλμα ...

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος

Ηθοποιός Σκηνοθέτης Εικαστικός

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/10/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Σύντομο αφιέρωμα, λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στο ομώνυμο χωριό της Παλικής- Ληξουρίου

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 19:30

Βόρεια του Ληξουρίου, 2 χιλιόμετρα από την πόλη, βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο το χωριό «Άγιος Δημήτριος», ονομασία που προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία.

Το παλιό χωριό βρισκόταν 500 μέτρα δυτικά από το σημερινό, στο πάνω μέρος του βουνού που δεσπόζει στην περιοχή. Το παλιό χωριό του Αγίου Δημητρίου αναφέρεται από πολύ παλιά με αυτήν την ονομασία στην αρχαιότερη γραπτή μαρτυρία της Κεφαλονιάς που είναι το: «Πρακτικό της Λατινικής Επισκοπής Κεφαλληνίας του 1264 και στην Επιτομή αυτού». Μέσα από αυτό το παλαιότατο έγγραφο βεβαιώνεται πως το χωριό του Αγίου Δημητρίου ήταν οικισμός πριν από το 1264.

Το προσεισμικό χωριό που ήταν στην ίδια θέση με το παλαιότατο, καταστράφηκε από τη μανία του μεγάλου σεισμού του 1953 και οι κάτοικοι ξανάφτιαξαν το χωριό τους κτίζοντας τα σπίτια τους στο κάτω μέρος του βουνού, πάνω στο πέρασμα του κεντρικού δρόμου.

Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 19:57

Από τις συζητήσεις που γίνονται κανείς πλέον δεν αμφισβητεί ότι οι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και διαβιούν έξω από την Ελληνική Επικράτεια είναι επιβεβλημένο να διευκολύνονται στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Ο Συνταγματικός νομοθέτης κατά το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος, δικαίωμα της συμμετοχής του πολίτη στην πολιτική ζωή της Χώρας περιλαμβάνει την δυνατότητά του αφενός μεν να εκλέγει τους αντιπροσώπους του στο Κοινοβούλιο (ενεργητικό εκλογικό δικαίωμα), αφετέρου δε να εκθέτει ο ίδιος υποψηφιότητα αντιπροσώπου (παθητικό εκλογικό δικαίωμα), εφόσον βεβαίως και στις δύο περιπτώσεις συντρέχουν οι προϋποθέσεις που

Περισσότερα...

 

Άγιος Γεράσιμος, ο της Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός και των Ορθοδόξων ο προστάτης

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 09:44

Ο 16ος αιώνας είναι αυτός που σημαδεύει έντονα την ιστορία της Ελλάδος μέσα από δύο μεγάλους άξονες, αυτόν της Τουρκοκρατίας και αυτόν της Γαληνότατης Βενετιάς, που ενισχυμένη με βυζαντινή κληρονομιά, κυριαρχούσε στα λιμάνια και πρωτοστατούσε στο εμπόριο και στη διοίκηση. Ωστόσο, ο Ελληνισμός έδινε τον αγώνα επιβίωσή του, τόσο μέσα στον ίδιο του τον εδαφικό χώρο όσο και έξω από αυτόν, στην Ευρώπη, με άμυνες που και στις δυο περιπτώσεις αν και διαφορετικού χαραχτήρα, στάθηκαν εκδηλωτικές και ευεργετικές για τον δυτικό κόσμο.

Στην πρώτη περίπτωση, που ο ελληνισμός δυναστεύονταν από το σπαθί του Τούρκου δυνάστη, με βαριά φορολογία την ίδια τη ζωή, την ελευθερία και την πίστη, η Θεία Πρόνοια, αποστέλλει μια σωρεία αγίων και δασκάλων, μορφών γνώσης και Ορθοδοξίας για να κρατήσουν με τρόπο και δράση, τον ταλαίπωρο λαό που καθημερινά στέναζε και υπέφερε σκληρά.

Στη δεύτερη περίπτωση Έλληνες που δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον τουρκικό ζυγό, πέρασαν μέσω των Επτανήσων στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία και κατέθεσαν το δικό τους πολιτισμό με αποτέλεσμα να γονιμοποιήσουν ευρύτερα τη δυτική σκέψη και κουλτούρα και να γεννηθεί μια πολιτιστική Αναγέννηση.

Ωστόσο, στα Επτάνησα και σε άλλα νησιά κυρίαρχοι τότε ήταν οι Ενετοί, που με τη σειρά τους ανέπτυξαν και καλλιέργησαν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και δράσεις για τα συμφέροντά τους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αρχικά να μην μπορούν να αντιδράσουν αλλά στη μεγαλύτερη μάζα τους να ακολουθούν το άρμα του δυνάστη Βενετού.

Περισσότερα...

 
 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 10:16

Η προαναγγελθείσα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία έχει πολλές αναγνώσεις και επιδέχεται πολλών και ποικίλων αναλύσεων, ερμηνειών και συμπερασμάτων. Ήδη, οι ειδικοί, άρχισαν να γεμίζουν τις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες των μέσων ενημέρωσης. Δεν θα προσθέσουμε μία επιπλέον ανάλυση. Το ευρύ κοινό, έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα για πλήρη ενημέρωση των γεγονότων και των εξελίξεων της περιοχής. Θα αναφερθούμε μόνο σε ένα σημαντικό συμπέρασμα που καταλήξαμε από την έκβαση των γεγονότων και το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο δίδαγμα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Οι εξελίξεις στη Συρία, δεν αποτελούν ένα απλό περιφερειακό πρόβλημα ούτε είναι γεγονότα περιφερειακών μόνο διαστάσεων και ενδιαφέροντος. Έχουν παγκόσμια σημασία και ενδιαφέρον. Το έδειξε εύγλωττα, η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που προκλήθηκε με πρωτοβουλία των πέντε κρατών-μελών του Συμβουλίου από την Ευρώπη. Απόφαση ή ψήφισμα δεν υπήρξε, επειδή δε θέλησαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Περισσότερα...

 
 

Aντώνης Αργυρός: Ο επόμενος στόχος : Η ΕΛΛΑΔΑ ;

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 11:37

Ο Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η μεγαλύτερη και η πιο καταστροφική σύγκρουση στην ιστορία. Ο Αδόλφος Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς οραματίστηκαν μια τεράστια και νέα αυτοκρατορία «ζωτικού χώρου» (Lebensraum) για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη με την απομάκρυνση των υπαρχόντων πληθυσμών. Τα κράτη της Ευρώπης διαισθανόμενα καλύτερα τον κίνδυνο που απειλούσε την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, έστρεφαν µε αγωνία τα βλέµµατα στις Μεγάλες ∆υνάµεις της εποχής (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ), εκείνες παρέμεναν αδρανείς. Αφού διασφάλισε την ουδετερότητα της Σοβιετικής Ένωσης (μέσω του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου Μη Επίθεσης του Αυγούστου του 1939), η Γερμανία ξεκίνησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εισβάλλοντας στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939. Τα επόμενα χρόνια, η Γερμανία εισέβαλε σε 11 χώρες.

Περισσότερα...

 
 

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 19:45

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Αργοστολίου και πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε ανοιχτά και δημόσια τις προτάσεις για την καινούργια εποχή στον Δήμο , τα προβλήματα ,τις επιλογές , τις λύσεις , τις προτάσεις και τις αποφάσεις υλοποίησης . Φυσικά τον τελευταίο αποφασιστικό λόγο θα έχει το ΔΣ.

Την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για το πρόγραμμα του Δήμου , από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις . Πολλές από τις προτάσεις ήταν σωστές και μάλιστα αρκετές από αυτές , με μικρές διαφοροποιήσεις , συνέπιπταν μεταξύ τους !

Σήμερα έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται παρατάξεις από όλο το φάσμα και μάλιστα , μέλη του είναι τεχνικοί επιστήμονες , νομικοί , έμπειροι σύμβουλοι και μάλιστα 3 ! πρώην Δήμαρχοι στον Δήμο μας ( Φόρτες , Τσιλιμιδός και Παρίσης ).

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 8 από 233

leivada_banner copy.png