ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
3/2020
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

«Σε σαπουνόπερα παραπέμπει η ανάγκη κυκλοφοριακής μελέτης για τους μαθητές»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 17:06

Η ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 φτάνει στις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά το μεγάλο πρόβλημα της πρόσβασης στα σχολικά συγκροτήματα των δύο λυκείων και του νηπιαγωγείου στο Φαραώ, παραμένει για τέταρτη χρονιά ως μία κακόγουστη δραματική σαπουνόπερα. Αφορμή για τη νέα μας παρέμβαση, στάθηκε η ενημέρωση από γνωστή εβδομαδιαία στήλη, η οποία κάνει λόγο για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο Φαραώ σύμφωνα με την τελευταία συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αργοστολίου. Ας δούμε όμως λίγο μερικά στοιχεία.

Είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη παρέμβαση, στις αρχές της χρονιάς, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτή του κ. Παρίση, είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία και εφαρμογή σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης σε σχετική σύσκεψη που είχε γίνει πριν τέσσερα έτη στο


Περισσότερα...

 

Η Ύφεση, Τα Οικονομικά της Εκπαίδευσης, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός & τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019 10:10

Αυτόν τον Δεκέμβριο δημοσιεύσαμε μια σειρά από άρθρα που ασχολούνται με σημαντικά και επίκαιρα θέματα. Τι προβλέπει το νέο "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα" που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Πόσα χρήματα δαπανούν το κράτος και τα ελληνικά νοικοκυριά για την εκπαίδευση των παιδιών τους; Ποια είναι τα πέντε μέτρα που πρέπει να λάβουν πολίτες, κράτος και επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στις αλλαγές της ψηφιακής εποχής; Και θα πρέπει να περιμένουμε, πράγματι, μια παγκόσμια ύφεση το 2020;


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Η εθνική συναίνεση αναγκαία προϋπόθεση επιβίωσης του Τόπου

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:38

Το σκηνικό μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αλλάζει πολλά και κατά την άποψή μου υποκρύπτει περισσότερα. Καθώς: Μετατοπίζει την προσοχή της Αθήνας, , στη δική της ΑΟΖ που απειλείται πια φανερά και δημιουργείται άμεσα κλίμα έντασης και ανησυχίας και δημιουργεί ανασφάλεια πράγμα κρίσιμο στην κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια . Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν την κρισιμότερη φάση τους από το 1974. Πρόκειται για μια συστηματική στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με απρόβλεπτες συνέπειες. Στόχος της Άγκυρας δεν είναι ο πόλεμος με την Ελλάδα. Στόχος της είναι να συρθεί υπό δυσμενείς συνθήκες η Χώρα στο τραπέζι των


Περισσότερα...

 

Η κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:35

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη με έντονο ΔΤ, αλλά και πολλές φορές προηγούμενα, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία για την «πλήρη απαξίωση του νοσοκομείου του τόπου μας». Λοιδορήθηκε έντονα από την Διοίκηση του Νοσοκομείουγια τις παρεμβάσεις τουαυτές, κάτι που θεωρούμε ότι δεν του αρμόζει. Ο ισχυρισμός ότι ο Συλλογος είχε μείνει άφαντος για πολύ καιρό είναι απολύτως ανακριβής.Ο Σύλλογος ουδέποτε σταμάτησε να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί το Νοσοκομείο σε συνεργασία και με το Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα. Δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίεςστη Διοίκηση του Νοσοκομείου και η τελευταία αναγκάστηκε να ανακαλέσει, τουλάχιστον προφορικά σε συνάντηση που επακολούθησε.


Περισσότερα...

 

Αντιδράσεις για τις εξορύξεις στο Κατάκολο

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 21:43

Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Κατάκολο θα συζητηθούν τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, όπου θα παρθεί απόφαση πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Α’ Φάση του Προγράμματος Ανάπτυξης & Παραγωγής του Κοιτάσματος Δυτικού Κατακόλου».

Ενστάσεις αναμένεται να καταθέσουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών όπως η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, ενώ ήδη έχουν στείλει αρνητικές επιστολές και σχόλια στη Δημόσια Διαβούλευση η Greenpeace, το WWF και η Επιτροπή Φύσης 2000.

Επιφυλάξεις ως προς τις επιπτώσεις των εξορύξεων στον τουρισμό κρουαζιέρας θέτει η Τοπική Κοινότητα Κατακόλου, ενώ ήδη στην ευρύτερη περιοχή έχουν ξεκινήσει οι αντιστάσεις των πολιτών ενάντια στο έργο, μέσα από την Πρωτοβουλία Ηλείας Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων.


Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: Σε κατάσταση πολιορκίας;

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 02:14

Με την επίκληση του ποιητή:

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,

αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,

αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,

αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.»

Η Τουρκία αρχίζει βαθμηδόν να εφαρμόζει το σχέδιό της για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τούτο γίνεται πολιτικά, διπλωματικά αλλά και διά της ισχύος. Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται πλέον από καιρό η Ελλάδα.

Είναι πολύ κακό, και μπορεί κατά τις περιστάσεις ν’ αποβεί και ολέθριο, το να μη λέγεται σ’ έναν ώριμο λαό η αλήθεια. Ολόκληρη η αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι. Ώστε να μπορεί καλύτερα ό λαός να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα. Και έτσι να κινητοποιεί όλα τα αποθέματα των ψυχικών του δυνάμεων, που θα του επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας.


Περισσότερα...

 
 

Σπύρος Θεοτοκάτος. Μια πρόταση: Ξεκλειδώστε τις ευκαιρίες

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 18:40

Η Γεωργική Σχολή ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ υπήρξε πρωτοπόρος για τον πρωτογενή τομέα και υποστήριξε τον ντόπιο πληθυσμό όντας θα λέγαμε ένα Γεωργικό Πανεπιστήμιο, εκπαιδεύοντας εμπειροτέχνες στο χώρο της γεωπονίας, κλπ.

Μπορούμε να δούμε τη Σχολή να αποκτά οντότητα και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο παρέχοντας υπηρεσίες στο ντόπιο αλλά και γενικότερα στον Έλληνα παραγωγό, στον τομέα που ήθελε ο Ιδρυτής και για πολλά χρόνια χρηματοδότης της Μέγας Ευεργέτης ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ. Να μάθει τους νεώτερους να οραματίζονται όπως οι παλιοί.

Με την ανεργία που υπάρχει σήμερα μπορεί, η Περιουσία της Σχολής, να ευεργετήσει τον


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Σκλαβούνος: Η Συνάντηση Καποδίστρια- Οπλαρχηγών στην Κέρκυρα το Πάσχα του 1819.

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 21:36

Η Καθοριστική στιγμή στην προετοιμασία της Επανάστασης που πεισματικά και προκλητικά αγνοείται από την κατεστημένη ιστορία μας.

Ο Καποδίστριας έρχεται στην Κέρκυρα τις αρχές Μαρτίου του 1819.

Η επίσημη αιτία της επίσκεψης είναι να επισκεφτεί τους γέροντες γονείς του.

Αργότερα θα βεβαιώσει ο ίδιος ότι ήρθαν να τον συναντήσουν από όλη την Ελλάδα, όσοι ήταν μαζί του στην Λευκάδα.!

Όμως τα όσα συνέβησαν στην Κέρκυρα στους 2 Ολόκληρους μήνες παραμονής του Καποδίστρια αποδεικνύουν πόσα λίγα μας διδάσκει η κατεστημένη ιστορία μας και επίσης ότι ο Καποδίστριας πάντα έβρισκε τρόπο να αποπροσανατολίζει τους αντιπάλους του. Ασφαλώς το ίδιο έκανε και στην Κέρκυρα.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 6 από 235

leivada_banner copy.png