ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2020
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ: ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 16:25

Αυτή η εβδομάδα ήταν πιο δύσκολη γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι η δοκιμασία δεν θα τελειώσει τόσο γρήγορα. Οι άνθρωποι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πιο δυσμενείς συνθήκες, να ξεπεράσουν τεράστια προβλήματα υγείας, να κάνουν πραγματικούς άθλους. Όλα αυτά, αν έχουν πρόσβαση σε κάποια στοιχεία... ζωτικής σημασίας. Είναι αναγκαίο στην συγκυρία οι έγκλειστοι άνθρωποι να έχουν απρόσκοπτες επικοινωνίες. Να παίρνεις τηλέφωνο για να ενημερωθείς, να δεις τι θα κάνεις, και μετά από πολύωρη αναμονή κανείς δεν ξέρει τίποτα. Μετά από όλα αυτά που περάσαμε και που περνάμε, χωρίς ένα συγγνώμη για την αδιαφορία. Όλοι ζητούν και κουνάνε το χέρι στους παππούδες μας και τους έχοντες ανάγκη και δεν γνωρίζουν τις χρήσεις της ηλεκτρονικής τραπεζικής και των υπολογιστών. Τελικά αυτοί οι ανήμποροι δεν είναι πολίτες αυτού του τόπου ; δεν δικαιούνται και αυτοί να έχουν την στοργή και κατανόηση που τους ανήκει;


Περισσότερα...

 

Γιώργος Σκλαβούνος: Ποιός θα μας προστατεύσει από τους φύλακες;

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 16:22

 

Κορονοιός : Σοκ ολοκληρωτικής παράδοσης, η Σοκ καθολικής αφύπνισης;

Σε μια σειρά προφητικών, αφυπνιστικών, εφιαλτικά αποκαλυπτικών αναφορών του, ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Max Weber (1864-1920), διαπιστώνει,(από τότε), την αδυσώπητη πορεία και την παράδοση της ανθρωπότητας, σε ένα Αιγυπτιακού τύπου σύστημα, υπερ-συγκεντρωτικής, ανεξέλεγκτης, γραφειοκρατικής εξουσίας.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι το σύστημα της εποχής μας, ενώ αντιγράφει στην έσχατη λεπτομέρεια του, το Αιγυπτιακό, είναι κτισμένο σε θεμέλια τεχνολογικά και επιστημονικά τελειότερα.

Στα έργα του, «Η Προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» (1904-1905), «Η Πολιτική ως Επάγγελμα» (διαλέξεις στην Ένωση Ελεύθερων Φοιτητών, 1919), τεκμηριώνει λεπτομερώς την αδυσώπητη πορεία της ανθρωπότητας σε αυτό που ονόμασε «σκότος παγωμένης πολικής νύχτας και «σιδερένιο κλουβί».

Κατά τον Weber η πορεία οργάνωσης της παραγωγής, της οικονομίας, της γνώσης, της έρευνας, και της αξιοποίησης τους, της πολιτικής, της ζωής μας στο σύνολο της, βρίσκεται σε αναπότρεπτη τροχιά εγκλεισμού στο «σιδερένιο κλουβί» γραφειοκρατικής εξουσιαστικής, εξορθολογιστικής, υπέρ-συγκέντρωσης.

Περισσότερα...

 

Γιώργος Κακής Κωνσταντινάτος: ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΚΟΡΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 20:06

Δεν είμαστε βέβαια λοιμωξιολόγοι, αλλά αριθμητική γνωρίζουμε·

και από τρόπους πολιτισμού –εμείς, ο Λαός- και ευγένειας ψυχής, επίσης.

Στις 19 Φεβρουαρίου ο αριθμός νεκρών στην Ιταλία ήταν 3.

16 μέρες αργότερα, στις 6 Μαρτίου, ήταν 4.636, άνθρωποι.

Στις 14 Μαρτίου ο αριθμός νεκρών στην Ελλάδα ήταν 3.

16 μέρες αργότερα, στις 30 Μαρτίου, ήταν 43, άνθρωποι.


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ «Ο κόσμος γέρνει, γκρεμίζεται»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2020 17:30

«Ο κόσμος γέρνει, γκρεμίζεται. Και έπρεπε να γεννηθώ εγώ για να τον στερεώσω», λέει ο Αμλετ

Όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη πρωταγωνιστούμε σε μια ανείπωτη τραγωδία χωρίς τέλος Ο κορωνοϊός θα μολύνει τελικά το 40% έως 70% του παγκόσμιου πληθυσμού κατά το πρώτο κύμα της εξάπλωσής του, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτιμά ο Τζάστιν Λέσλερ, κορυφαίος επιστήμονας στον τομέα του - Γιατί είναι κρίσιμο να «μένουμε σπίτι» Μια πανδημία δεν ανατρέπει μόνο την καθημερινότητά μας. Ταυτόχρονα γκρεμίζει και πλήθος από τις βεβαιότητες και τις αυταπάτες μας. Ο κορωνοϊός διαμορφώνει και στη χώρα μας τις συνθήκες για μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση : κρίση δημόσιας υγείας, κρίση οικονομική και


Περισσότερα...

 

Χρήστος Μιχαηλίδης: Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει;

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 09:52

Φαντασθείτε για λίγο αυτούς τους «ηλικιωμένους, ευπαθείς» ανθρώπους, μπροστά σε μια τηλεόραση (που ίσως αποτελούν και το μεγαλύτερο κοινό της), να ακούν και να βλέπουν έναν παρουσιαστή ή μία παρουσιάστρια να τους λέει, και μάλιστα με πολεμική περιγραφή, ότι μάλλον δεν θα τη γλιτώσουν  

ην ακούω συχνά στο ραδιοφωνικό ένθετο «Σκέψη της Ημέρας», στην πρωινή ενημερωτική ζώνη Today του BBC. Την Τρίτη, η Ανν Ατκινς άρχισε να μιλάει για την αξία κάθε ζωής «στα χρόνια του κορονοϊού», ακόμα και των ηλικιωμένων και ευπαθών. Δεν περίμενα όμως να ακούσω ότι τη Δευτέρα, 5 λεπτά αφότου διάβασε στον πατέρα της το κείμενο που θα


Περισσότερα...

 
 

Ευρυδίκη Λειβαδά: ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οντάρια

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 20:19

Μέσα στα κύτταρα του Έλληνα φωλιάζει ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη για την οικογένεια, την πατρίδα, τα θεία, ο σεβασμός προς όλους, ο πόνος για τον πόνο του άλλου. Αυτά αποτυπώνονται κάθε στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία της πατρίδας μας και θα πρέπει να κυριαρχούν σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου όλου. Αυτά σφράγισαν ολοκάθαρα την σημερινή τακτική ενημέρωση από τους επικεφαλής της υγείας: τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.

Ρωτήθηκε ο κ. Τσιόδρας από επώνυμο συνάδελφο γνωστό του: «Γιατί κάνετε τόση φασαρία για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν, μάλιστα, χαμηλό προσδόκιμο ζωής». Κι απάντησε: «Είναι ένας εχθρός που δεν σέβεται ηλικίες, μανάδες, πατεράδες, παππούδες και γιαγιάδες. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για την παράταση της


Περισσότερα...

 
 

Γιάννης Βαρούχας: «Κάνε το όπως η Ταϊβάν»

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 21:18

Ένας Έλληνας χειρουργός που ζει και εργάζεται στην Ταϊβάν, έδωσε ένα κείμενο στη δημοσιότητα για το πως αυτό το κράτος αντιμετώπισε την έκτακτη κρίση του κορωναϊού... Δεν ξέρω τι συνειρμούς προκαλεί η Ταϊβάν στο μυαλό του καθενός, πάντως στη δική μου θεώρηση άλλαξε τελείως η εικόνα που είχα!

Σταχυολογώντας, κι επειδή αυτό που περνάμε δεν είναι κάτι παροδικό που θα περάσει μετά από 15, 30 ή 40 μέρες – ο Η1Ν1 για παράδειγμα ξέσπασε το 2003 κι εγώ νόσησα απ' το συγκεκριμένο ιό, μέσω του νηπιαγωγείου που πάει το παιδί μου, μόλις φέτος! – το ενδιαφέρον μας μάλλον θα πρέπει να στρέφεται σε τρία πράγματα :

1. Στο δημόσιο σύστημα υγείας (κρατική ευθύνη)


Περισσότερα...

 
 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ -Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 12:51

Έρχεται μια στιγμή που όλα όσα είχαμε πιστέψει στην ζωή μας ,όσα είχαμε ονειρευτεί χάνονται στα αστραπή. Έτσι ακούγαμε μακριά μας τον θάνατο να κάνει βόλτες στην Αφρική με την επιδημία του Εμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Βλέπαμε τους χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των προσφύγων από τους πολέμους στην εγγύς Ανατολή και δεν ανησυχούσαμε ιδιαίτερα ,ως που ο Σουλτάνος μας έφερε το πρόβλημα στο σπίτι μας στα σύνορα μας . Κάπου στην μακρινή Κίνα χιλιάδες άνθρωποι βασανίζονταν και πέθαιναν από μια καινούργια άγνωστη αρρώστια. Όπως είναι γνωστό στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας τον Δεκέμβριο, αν και υπάρχουν μαρτυρίες ότι η υπόθεση ήταν γνωστή ένα μήνα νωρίτερα, από τα μέσα Νοεμβρίου. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορονοϊού (2019-nCoV).Δεν δώσαμε και τόσο μεγάλη σημασία στην αρχή με το γεγονός.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 6 από 240

leivada_banner copy.png