ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Αργυρός: Σε κατάσταση πολιορκίας;

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 02:14

Με την επίκληση του ποιητή:

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,

αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,

αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,

αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.»

Η Τουρκία αρχίζει βαθμηδόν να εφαρμόζει το σχέδιό της για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τούτο γίνεται πολιτικά, διπλωματικά αλλά και διά της ισχύος. Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται πλέον από καιρό η Ελλάδα.

Είναι πολύ κακό, και μπορεί κατά τις περιστάσεις ν’ αποβεί και ολέθριο, το να μη λέγεται σ’ έναν ώριμο λαό η αλήθεια. Ολόκληρη η αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι. Ώστε να μπορεί καλύτερα ό λαός να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα. Και έτσι να κινητοποιεί όλα τα αποθέματα των ψυχικών του δυνάμεων, που θα του επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας.


Περισσότερα...

 

Σπύρος Θεοτοκάτος. Μια πρόταση: Ξεκλειδώστε τις ευκαιρίες

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 18:40

Η Γεωργική Σχολή ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ υπήρξε πρωτοπόρος για τον πρωτογενή τομέα και υποστήριξε τον ντόπιο πληθυσμό όντας θα λέγαμε ένα Γεωργικό Πανεπιστήμιο, εκπαιδεύοντας εμπειροτέχνες στο χώρο της γεωπονίας, κλπ.

Μπορούμε να δούμε τη Σχολή να αποκτά οντότητα και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο παρέχοντας υπηρεσίες στο ντόπιο αλλά και γενικότερα στον Έλληνα παραγωγό, στον τομέα που ήθελε ο Ιδρυτής και για πολλά χρόνια χρηματοδότης της Μέγας Ευεργέτης ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ. Να μάθει τους νεώτερους να οραματίζονται όπως οι παλιοί.

Με την ανεργία που υπάρχει σήμερα μπορεί, η Περιουσία της Σχολής, να ευεργετήσει τον


Περισσότερα...

 

Γιώργος Σκλαβούνος: Η Συνάντηση Καποδίστρια- Οπλαρχηγών στην Κέρκυρα το Πάσχα του 1819.

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 21:36

Η Καθοριστική στιγμή στην προετοιμασία της Επανάστασης που πεισματικά και προκλητικά αγνοείται από την κατεστημένη ιστορία μας.

Ο Καποδίστριας έρχεται στην Κέρκυρα τις αρχές Μαρτίου του 1819.

Η επίσημη αιτία της επίσκεψης είναι να επισκεφτεί τους γέροντες γονείς του.

Αργότερα θα βεβαιώσει ο ίδιος ότι ήρθαν να τον συναντήσουν από όλη την Ελλάδα, όσοι ήταν μαζί του στην Λευκάδα.!

Όμως τα όσα συνέβησαν στην Κέρκυρα στους 2 Ολόκληρους μήνες παραμονής του Καποδίστρια αποδεικνύουν πόσα λίγα μας διδάσκει η κατεστημένη ιστορία μας και επίσης ότι ο Καποδίστριας πάντα έβρισκε τρόπο να αποπροσανατολίζει τους αντιπάλους του. Ασφαλώς το ίδιο έκανε και στην Κέρκυρα.


Περισσότερα...

 

Κίνδυνος να εξαφανιστούν το 40% των φυτών της Γης. Λόγω της κλιματικής αλλαγής

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 09:22

Σχεδόν τέσσερα στα δέκα είδη φυτών της Γης (το 37%) θεωρούνται πολύ σπάνια και είναι κατ' εξοχήν ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή και στον κίνδυνο να εξαφανιστούν στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Ο συνολικός αριθμός αυτών των σπάνιων ειδών στην ξηρά, τα οποία έχουν παρατηρηθεί λιγότερες από πέντε φορές οπουδήποτε στον πλανήτη μας, εκτιμάται σε περίπου 435.000.

Οι 35 ερευνητές από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια διαφόρων χωρών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να ταξινομήσουν όλα τα γνωστά φυτά της ξηράς, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα


Περισσότερα...

 

Γ. Γαλανός: Παναγιωτάτος Νικόλαος. Ένας αξιόλογος μαέστρος και καλλιτέχνης

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 08:15

(Το κείμενο και οι φωτογραφίες προέρχεται από τον 2ο τόμο της « Λόγιας Κεφαλληνιακής Μούσας- έργα Κεφαλλήνων συνθετών 19ου και 20ου αιώνα» των: Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού και Λαμπρογιάννη Πεφάνη) 2016, Έκδοση από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1903 . Σε ηλικία 3 ετών έμεινε ορφανός από πατέρα. Η μητέρα του, άξια μοδίστρα, αγωνίστηκε με τη βελόνα για να τον σπουδάσει, μια και από μικρός έδειξε τις καλλιτεχνικές του ικανότητες.

Κατά τη περίοδο της εγκύκλιας δημοτικής εκπαίδευσής του και στον ελεύθερο χρόνο του, δούλευε στο καφενείο του Κώστα Μελά, ερασιτέχνη μαντολινίστα. Στη διάρκεια της εργασίας του ξεκρεμούσε το μαντολίνο που ήταν κρεμασμένο στον τοίχο του καταστήματος και έπαιζε κομμάτια που πριν είχαν παίξει ο Κώστα Μελάς και ο φίλος του Γεράσιμος Κολαΐτης, καλός κιθαριστής.


Περισσότερα...

 
 

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος: Αγία Αικατερίνα.

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019 20:51

Μικρό υπερχρονικό σημείωμα γιά μιά αριστοκράτειρα τού πνεύματος

Μύστης τής Ελληνικής Σοφίας, είχε εντρυφήσει ήδη από νεαρή ηλικία στα έργα Ποιητών, Φιλοσόφων, Ιατρών, όπως των Ομήρου, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Ασκληπιού, Ιπποκράτη, Γαληνού, Φιλιστίωνα, Ευσεβίου, Διονυσίου και λοιπών, αλλά και των χρησμών τής Κυμαίας Σίβυλλας και λοιπών.

Στάθηκε, ενώπιον τής αφρόκρεμας τού πνεύματος στην Αλεξάνδρεια, μπροστά σε 150 Έλληνες φιλοσόφους, που βρίσκονταν εκεί γιά να την κατατροπώσουν, κ τους απέδειξε πως ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μόνος Αληθινός ‟Διόνυσος”, τής ψυχής μας • ο Νέος ‟Απόλλων” κ Προαιώνιος, τής ζωής μας.

Βαπτίσθηκαν τότε αυτές οι καλοπροαίρετες και ευθείες ψυχές στο Όνομα Του, κι αμέσως μετά -με το μαρτύριο- στο Αίμα τους, κερδίζοντας την θέωση! Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς, μέσ’την απεραντωσύνη των αιώνων τού μέλλοντος!

Είχε χρησιμοποιήσει η Αγία Αικατερίνα, γνώστης τής Ελληνικής κ Θεϊκής Σοφίας, τα ίδια τα λόγια τής Ελληνικής, τον λεγόμενο Σπερματικό Λόγο, γιά να τούς καταδείξει το ότι οδηγούν, στον Ιησού Χριστό και μόνον.


Περισσότερα...

 
 

Κλιματική αλλαγή: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 18:20

Σε επιφυλακή η παγκόσμια κοινότητα.

Oι συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα άγγιξαν πάλι νέα επίπεδα ρεκόρ το 2018.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) μάλιστα αναφέρει πως η αύξηση του CO2 ήταν λίγο υψηλότερη από τη μέση αύξηση που σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία.

Τα επίπεδα άλλων αερίων, όπως το μεθάνιο και το οξείδιο του αζώτου, έχουν επίσης κινηθεί ανοδικά κατά μέσο όρο.


Περισσότερα...

 
 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: Fastfood: Τά Ταχύβρωτα ἢ τά Ταχυφαγία;

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 21:08

Ἐν πρώτοις πρέπει νά ἐξηγήσωμεν τί σημαίνει εἰς τήν Ἀγγλικήν ἡ λέξις Fastfood : Εἶναι ἡ ταχέως ἑτοιμαζομένη καί τρωγομένη τροφή. Τῆς λέξεως αὐτῆς ἐξηγηθείσης, ὁ γράφων θά ἢθελε νά ἀναφέρῃ, ὃτι εἰς δύο παλαιά ἂρθρα του εἰς τήν ΑΛΗΘΕΙΑ ἡμερ. 22/8 και 20/9/1993 εἶχε προτείνει τήν λέξιν «τό(τά) Ταχύβρωτον(α)» ἐν ἀντιθέσει πρός τήν λέξιν τό(τά) Ταχυφαγίον(α). Ἡ προσωπική ἂποψις τοῦ γράφοντος εἶναι ὃτι ἡ λέξις Ταχύβρωτον καί πληθυντικός τά Ταχύβρωτα εἶναι ἡ καταλληλοτέρα διά τήν σημασίαν τῆς λέξεως Fastfood, δηλ. τῆς ταχέως τρωγομένης τροφῆς καί βασίζει τοῦτο εἰς τούς κάτωθι λόγους:


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 5 από 233

leivada_banner copy.png