ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Διατήρηση των αυτοφυών ορχεοειδών της Κεφαλλονιάς με στόχο την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 14:11

Σας ανακοινώνουμε ότι η πρότασή μας «Καταγραφή και ανάδειξη φυσικών οικοτόπων και ενδιαιτημάτων και διατήρηση των αυτοφυών ορχεοειδών της Κεφαλονιάς με στόχο την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας» εντάσσεται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2020» και συγκεκριμένα το μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ. (Αρ. Απόφασης 179.1/2020 της 6/5/2020).

Μεγάλες εκτάσεις σε Κεφαλονιά και Ιθάκη καταλαμβάνουν οικότοποι κοινοτικού ενδιαφέροντος όπως τα φρύγανα, ενώ μοναδικό οικοσύστημα στο Ιόνιο αποτελεί το δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης. Τα παραπάνω οικοσυστήματα φιλοξενούν περίπου 50 είδη και υποείδη αυτοφυών ορχεοειδών, κατά την πιο πρόσφατη εκτίμηση. Δηλαδή, περίπου το ένα τέταρτο της ελληνικής ποικιλότητας. Αυτή η σημαντική φυσική κληρονομιά απειλείται από πιέσεις όπως παράνομη συλλογή, αυθαίρετες παρεμβάσεις στο περιβάλλον και κλιματική αλλαγή. Η πρότασή μας αφορά αρχικά την καταγραφή και ανάδειξη των αυτοφυών ορχεοειδών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών. Στη συνέχεια, την ανάπτυξη μεθόδων για τον πολλαπλασιασμό των ορχεοειδών στο εργαστήριο, με σκοπό τη διατήρησή τους.


Περισσότερα...

 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 14:02

Τάς ἡμέρας αὐτάς πολλά λέγονται καί γράφονται ὑπό ἐγκρίτων ἐπιστημόνων διά τήν μάστιγα τοῦ νέου ἀοράτου ἰοῦ, ὃστις ἒπληξε τήν ἀνθρωπότητα μέ τάσεις καί προθέσεις ἀποδεκατισμοῦ μας.

Ἀφορμήν τῆς παρούσης γλωσσικῆς μελέτης διά τήν ὀρθήν ὀνομασίαν τοῦ παρουσιασθέντος ἰοῦ μοῦ ἒδωσε τό ἂρθρον τοῦ κ. Μιχάλη Χριστοφόρου ἐξ Αὐστραλίας, τό ὁποῖον ἀνέγνωσα εἰς τήν ΑΛΗΘΕΙΑ τῆς 28ης Ἀπριλίου, 2020. Ὀφείλω νά ὁμολογήσω ὃτι μέ ἐξέπληξεν ὁ κ. Χριστοφόρου πολύ θετικῶς καί εὐχαρίστως, διότι παρ’ ὃλον ὃτι εὑρίσκεται τώρα πολύ μακράν τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Κύπρου ἐν τούτοις δεικνύει τόσον μεγάλον ἐνδιαφέρον καί προβληματισμόν διά τήν ταλαιπωρημένην γλῶσσάν μας, μάλιστα δέ μέ παρατηρήσεις πολύ ἐνδιαφερούσας. Τοῦ ἀξίζει πράγματι πολύ μεγάλος ἒπαινος.


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π. ΑΡΓΥΡΟΣ: Δεν ήταν λάθος, αλλά κάτι χειρότερο, ήταν έγκλημα!

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Μάιος 2020 20:38

Η απόφαση Γερμανικού δικαστηρίου, που θέτει στο στόχαστρό της το πρόγραμμα-ναυαρχίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας, πυροδοτεί τεράστια ζητήματα στην ΕΕ και στους λαούς της Ευρώπης. Πανευρωπαϊκές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, που έκρινε «εν μέρει» αντισυνταγματική την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων για την αντιμετώπιση της ευρώ-κρίσης και της έδωσε τρεις μήνες για να αποδείξει πως δεν υπερέβη τις εξουσίες της, όταν αγόραζε έως 2 τρισ. ευρώ κρατικό χρέος την τελευταία πενταετία και ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ήταν αναγκαίο, αλλιώς πρέπει να εξέλθει από αυτό και να πουλήσει τα ομόλογα αξίας 533,9 δισ. που κατέχει. Το Γερμανικό δικαστήριο αντιπαρέρχεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 11 Δεκεμβρίου 2018, με την οποία η αγορά ομολόγων είχε κριθεί σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο . Οι αντιδράσεις δεν πτοήσαν τους Γερμανούς Δικαστές


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΕΚΛΕΙΠΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ;

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Μάιος 2020 18:08

O δικανικός λόγος του δικηγόρου, ο οποίος εκφράζεται κυρίως με τις αγορεύσεις του ενώπιον των δικαστηρίων και στα δικόγραφα του και ιδίως στις προτάσεις του ενώπιον των δικαστηρίων, αποτελεί τέχνη του λόγου, όπως και οι Λυσίου λόγοι. Τον λόγο «Υπέρ Αδυνάτου» του Λυσία. « Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τούτον» (403 π.Χ)

Ο νομικός λόγος πρέπει να είναι ακριβής, ευθύβολος, είναι λόγος δηλωτικός. Η «δίκη» αποτελεί τον κατεξοχήν όρο της νομικής επιστήμης. Κατά την άποψη μας δίκη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την ζωντανή διαδικασία του ακροατηρίου. Εκεί όλοι οι παράγοντες (δικαστές, δικηγόροι, διάδικοι) δοκιμάζονται στην προσπάθεια ανεύρεσης της αλήθειας, δηλαδή με άλλα λόγια στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Η ζωντανή διαδικασία είναι απαραίτητη για να ακουσθούν οι απόψεις, να ελεγχθεί η αξιοπιστία των πηγών να ακουσθεί ο δικανικός λόγος και να εκδοθεί η δικαστική απόφαση, ευτυχώς που διατηρείται ακέραια στα ποινικά δικαστήρια ενώ τείνει να εκλείψει σε άλλες διαδικασίες. Στην δικαστικά απόφαση απαιτείται άψογος δικανικός λόγος στην ανάλυση και σύνθεσή της. Υπάρχουν πολλά τέτοια διαμάντια που αξίζει να διδάσκονται στα Πανεπιστήμια μας, αντί των γνωστών


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: Ημερολόγιο Καραντίνας: «Φτου ξελεφτεριά για όλους»!

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 18:52

«Φτου ξελεφτεριά» που λέγαμε λοιπόν όταν ήμασταν παιδιά στα παιχνίδια μας, δεν θα είμαστε πια έγκλειστοι και γυρίσαμε ξανά από την καραντίνα στην πρώτη ανάσα της ελευθερίας. Μεγάλη υπόθεση ο εγκλεισμός, μεγίστη δοκιμασία, καταστάσεις πρωτόγνωρες και μνήμες που δεν είχαμε και μόνο η προπάτορες είχαν στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Η νέα δοκιμασία άρχισε και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για όλους μας. Θα πρέπει να προσέχουμε να μην ξαναφέρουμε πίσω τον δαίμονα τον κορωνοϊό Επιτρέψτε μου να λέμε την αλήθεια και τον πόνο μας, μάλιστα λοιπόν ανησυχούμε και για μάς και για τα παιδιά μας. Απεδείχθη ότι το ζήτημα δεν είναι μια απλή ίωση είναι ραντεβού με τον θάνατο στα μαρμαρένια αλώνια κι όποιος αντέξει….Ελπίζουμε στην ζέστη, στην καλή μας την τύχη, στον εθνικό γιατρό μας τον Τσιόδρα. Στις 23 Μαρτίου, όταν κλείσαμε τις πόρτες των σπιτιών μας, το τέλος της καραντίνας έμοιαζε πολύ μακρινό. Περάσαμε στο σπίτι και την Μ. Βδομάδα και την Ανάσταση και την Πρωτομαγιά. Μας κράτησε μέσα στο σπίτι, η ενημέρωση των 6μμ που έκανε ο μέγας «εθνικός γιατρός» και μέσα μας ο φόβος του θανάτου που μας παραμονεύει


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Σκλαβούνος: Αρχαιολατρία και Μισελληνισμός

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 18:43

Ανιχνεύοντας τα αίτια του Ευρωπαϊκού ανθελληνισμού μέσα από Ευρωπαϊκές πηγές.

Σήμερα ξαναπαρουσιάζουμε, το γνωστό πια, κείμενο του Νίτσε για αίτια του Ευρωπαϊκού ανθελληνισμού. Το κείμενο βρίσκεται στο βιβλίο του Νίτσε “Η ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ”, που κυκλοφόρησε στα 1872.


Περισσότερα...

 
 

Αθηνά Αντωνιάδου: Greece think tank. Covid-19. Η επόμενη μέρα!

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 18:40

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η πανδημία COVID-19 παρουσιάζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι βέβαιο πως αυτή η πολυεπίπεδη παγκόσμια κρίση θα επηρεάσει αισθητά τον τρόπο με τον οποίο ελεύθερα μετακινούμαστε, ζούμε, εργαζόμαστε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. Η πανδημία αυτή θα πυροδοτήσει έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα, ενώ σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες πριν φανούν καν τα πρώτα σημάδια του αναπόφευκτου οικονομικού ολέθρου θα εμφανιστούν τα αποτυπώματα της κοινωνικής αλλαγής με δυναμικές επιπτώσεις αυτής τόσο στη συμπεριφορά μας όσο και στην ψυχική μας υγεία. Η κρίση αυτή θα φέρει στην επιφάνεια


Περισσότερα...

 
 

Χ. Μοσχόπουλος:Οι Δήμοι Κεφαλλονιάς ας στηρίξουν τους επαγγελματίες μισθωτές οργανωμένων παραλιών

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 11:02

Σε λίγο, έστω με μικρά βήματα θα αρχίσει και στην Κεφαλλονιά μας, η άφιξη των τουριστών μας. Όλοι θα κατευθυνθούν προς τις πανέμορφες παραλίες μας. Παραλίες τις οποίες συντηρούν οι επαγγελματίες οι οποίοι τις έχουν μισθώσει.

Εάν πραγματικά υπάρξει οδηγία για τήρηση αποστάσεων π.χ. μεταξύ των ομπρελών, τότε σαφώς και θα μειωθούν οι θέσεις στο τμήμα το οποίο μισθώνει ο κάθε επαγγελματίας.

Οι πολιτικές ηγεσίες των δήμων πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τη μείωση του ενοικίου έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή. Αυτό θα είναι και μια απόδειξη ότι μπορούν και κατανοούν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας.

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/5/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Σελίδα 5 από 243

leivada_banner copy.png