ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2020
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2020 20:06

Νέες δράσεις: έρευνες, 6 καινούργια άρθρα και 2 διαδικτυακές συναντήσεις

Τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης βιώνει μία πρωτoφανή κρίση.

Σχεδόν όλα τα κράτη το κόσμου έχουν κληθεί να τη διαχειριστούν, να λάβουν μέτρα περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αλλά και να μεριμνήσουν για την επόμενη μέρα. Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ήδη αισθητές και στη χώρα μας.

Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική κοινωνία; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των Ελλήνων; Τι θα συμβεί στην ελληνική οικονομία; Ποιοι κλάδοι της θα πληγούν περισσότερο και πώς θα επηρεαστεί η απασχόληση; Ποιες οι προκλήσεις για τη χώρα μας στην Ε.Ε.; Τι μαθήματα μπορούμε να πάρουμε για το μέλλον και πώς πρέπει να αλλάξουμε;


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 18:55

Η Ελλάδα στην ιστορική της διαδρομή των 200 χρόνων, έζησε πολλές μεγάλες στιγμές αλλά και μεγάλες συμφορές. Ζήσαμε τα τελευταία εβδομήντα χρόνια ειρήνης, ανάπτυξης κι ευημερίας. Πέρασαν τα χρόνια ήρθαν πολλές κρίσεις με τη Τουρκία (1955 Κωνσταντινούπολη,1967-1974 Κύπρος,1976 Χόρα,1987 Σισμικ,1996και 2018 Ίμια)που έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου. Το 2010 μάς ήλθε η νομισματική κρίση που ταλάνισε τον Τόπο για μια δεκαετία. Η Ελλάδα ταλαιπωρείται την τελευταία δεκαετία από μια κρίση. Όχι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση ιδεών, ταυτότητας, κοινωνική, θεσμών. Τελικά πειθαρχήσαμε και βγήκαμε από την νομισματική κρίση με πολλές θυσίες, αλλά τελικά βγήκαμε. Είχε αρχίσει η ελπίδα να φωλιάζει στις καρδιές μας. Είχαμε αρχίσει να χαμογελάμε. Και τότε το 2020 η Χώρα δέχθηκε την ίδια ώρα ταυτόχρονα δύο τεράστιες και απρόκλητες επιθέσεις: Όπως υποστηρίχθηκε και με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Χώρα μας εισήλθε σε έναν «πόλεμο» με έναν ασύμμετρο εχθρό, αυτόν της πανδημίας. Παράλληλά δέχθηκε μια φανερή απρόκλητη επίθεση με τον τρόπο συμπεριφοράς της Τουρκία στον Έβρο και την ασύμμετρη υβριδική απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας μας ,με το μεταναστευτικό. Την πλέον κρίσιμη χρονική στιγμή, τον Μάρτη του 2020, γιγαντώθηκε παγκοσμίως η κρίση της πανδημίας του COVID-19. που κτύπησε και την Χώρα μας.

Περισσότερα...

 

Γ. Μανωλάτος :ΕΥΡΩΓΚΡΟΥΠ: ‘Ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν. Η Ταφόπλακα στο μέλλον την ΕΕ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 18:52

Το Ευρωγκρούπ (οι υπουργοί οικονομικών των 19 χωρών του ευρώ) έβαλε βαριά ταφόπλακα στη συνοχή και το μέλλον της Ευρώπης στη σύνοδό του στις 9 Απριλίου. Δε βρέθηκε κανείς, δεν τόλμησε κανένα κράτος, να εμποδίσει να τεθεί η ταφόπλακα που θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αποσύνθεση και σε καταστροφή. Μιλούσαν για «Σχέδιο Μάρσαλ» που θα οδηγούσε την ΕΕ σε ανάκαμψη και ανασυγκρότηση. Κατέληξαν σε πενιχρά δάνεια από τον ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και με σχετικά μνημόνια. Πανηγύριζαν πως θα ενισχύσουν τις οικονομίες της ΕΕ με ενάμιση τρις ευρώ και αρκέστηκαν στα 500 περίπου δις και αυτά με όρους «νομιμότητας».


Περισσότερα...

 

ΙΝΣΕΤΕ: Η πανδημία του COVID-19 και ο ελληνικός τουρισμός

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 19:52

Η εμφάνιση και εξάπλωση του COVID-19 προκάλεσε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας διεθνώς, ενώ η παγκόσμια οικονομία τείνει να εισέλθει σε πρωτοφανή ύφεση. Ο τουρισμός είναι από τους πρώτους τομείς που επλήγησαν με μεγάλη ταχύτητα και ένταση και θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζονται σκληρά.

Το ΙΝΣΕΤΕ, σε μελέτη με τίτλο: «H πανδημία του COVID-19 και ο ελληνικός τουρισμός», αξιολογεί τους παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του τουρισμού και δεδομένα για τις δέκα κυριότερες αγορές της Ελλάδας - βάσει της συμβολής τους στα τουριστικά έσοδα της χώρας - από τις οποίες προέρχονται περίπου τα 2/3 των εσόδων. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια και το βάθος της τουριστικής κάμψης είναι, στην παρούσα φάση, αδύνατον να εκτιμηθούν ποσοτικά. Συνοπτικά:


Περισσότερα...

 

Αθηνά Αντωνιάδου: Ο Covid-19 έχει πολλά κρυμμένα μυστικά

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 22:34

Οι πανδημίες έχουν πλήξει πολιτισμούς σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, με την πρώτη εστία - γνωστή και ως «ο λοιμός της Αθήνας» - να εμφανίζεται το 430 π.Χ. , ενώ υπολογίζεται πως σκότωσε το ένα τρίτο των κατοίκων.

Η προέλευση της κάθε πανδημίας διαφοροποιείται μέσα στο χρόνο. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως συνέπειες αυτής είναι τόσο η οικονομική καταστροφή, η οποία έπεται, όσο και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - πολλές φορές μέχρι και κατάρρευση των εκάστοτε κυβερνήσεων, ανεξάρτητα με το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση -, καθώς όπως έλεγε και ο Θουκυδίδης οι άνθρωποι προσαρμόζουν τη μνήμη τους σε αυτά που υπέφεραν.


Περισσότερα...

 
 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Ένα άγνωστο ληξουριώτικο σονέττο για τη Χολέρα του 1850

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2020 20:53

Θα μπορούσε κανείς να γράψει ολόκληρο βιβλίο για τις παλιές επιδημίες που μάστιζαν στους περασμένους αιώνες την ανθρωπότητα. Τα κατά τόπους συμβάντα, αντιμετωπίσεις και συμπεριφορές ανθρώπων κατά τη διάρκεια αυτών των επιδημιών, έχουν ενδιαφέρον γιατί κρύβουν ομοιότητες και διαφορές που χαρακτηρίζονται από την οικονομική κοινωνική και ταξική μορφή της κοινωνίας της εποχής των γεγονότων.

Για τη χολέρα που χτύπησε την Κεφαλονιά το 1850 οι ιστορικές αναφορές είναι πολλές και τα ευρύτερα λεπτομερειακά στοιχεία για γεγονότα και στιγμές κρύβουν ενδιαφέρον φανερώνοντας εικόνες που αντανακλούν στο σήμερα με την επιδημία του Κορονοϊού.

Η χολέρα στην περιοχή του Ληξουρίου, χτύπησε περισσότερο τους Ποταμίτες , οι οποίοι έμειναν αβοήθητοι σε μεγάλο βαθμό, πρώτα από ιατρούς και ιερείς. Αυτό δε συνέβηκε μόνο στο


Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: H ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 05 Απρίλιος 2020 12:56

1.1.- Σε κοινή δήλωση που υπογράφηκε την 1η Απριλίου 2020, 14 κράτη μέλη της ΕΕ , εκ των οποίων και η Ελλάδα, υπογράμμισαν πως σε αυτήν την άνευ προηγούμενου κατάσταση, είναι ορθό τα κράτη μέλη να υιοθετούν μέτρα έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσουν τους πολίτες τους και ξεπεράσουν την κρίση.

«Σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση, είναι θεμιτό τα κράτη μέλη να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών τους και την αντιμετώπιση της κρίσης. είμαστε, ωστόσο, βαθιά προβληματισμένοι για τον κίνδυνο παραβίασης των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που απορρέουν από την έγκριση ορισμένων επειγόντων μέτρων. τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, να είναι αναλογικά και προσωρινά, να υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και να τηρούν τις προαναφερόμενες αρχές και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. δεν πρέπει να περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης ή την ελευθερία του τύπου. συνεπώς, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την εξασφάλιση των θεμελιωδών αξιών της ένωσης και καλούμε το συμβούλιο γενικών υποθέσεων να εξετάσει το ζήτημα, όταν αυτό είναι απαραίτητο. »


Περισσότερα...

 
 

Robert Shiller: Οι δύο παγκόσμιες πανδημίες

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 13:20

Αισθανόμαστε τις επιπτώσεις της ανησυχίας όχι για μία πανδημία, αλλά για δύο. Πρώτον, υπάρχει η πανδημία του Covid-19, που μας ανησυχεί γιατί εμείς ή οι άνθρωποι που αγαπάμε οπουδήποτε στον κόσμο μπορεί σύντομα να αρρωστήσουμε σοβαρά και ακόμη και να πεθάνουμε. Και, δεύτερον, υπάρχει η πανδημία της ανησυχίας σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της πρώτης.

Αυτές οι δύο πανδημίες είναι αλληλένδετες, δεν είναι όμως το ίδιο φαινόμενο. Στη δεύτερη πανδημία, οι ιστορίες φόβου έχουν γίνει τόσο viral που συχνά τις σκεφτόμαστε διαρκώς. Η χρηματιστηριακή αγορά κατρακυλά σαν βράχος, προφανώς ανταποκρινόμενη στις ιστορίες του Covid-19 που απειλεί τη ζωή μας, εκτός κι αν αναλάβουμε κάποια δράση. Όμως, σε αντίθεση με τον ίδιο τον Covid-19, η πηγή του άγχους μας είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουμε.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 5 από 240

leivada_banner copy.png