ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
3/2020
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Φ.Α.Π.: Φαρδύ κουστούμι για ένα σκελετωμένο σώμα

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 19:56

«Δεν λέω να μην πληρώσω ή να μην συμβάλλω, αλλά όχι και να μου παίρνουν το σπίτι».  Ο φίλος μου ο Λουκάς ήταν απελπισμένος. Μόλις του ήρθε ο  ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που αντικατέστησε το ΕΤΑΚ - Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) για το 2010 και το ποσό που έπρεπε να πληρώσει ήταν 5πλάσιο από αυτό του 2009. Βλέπεις το σπίτι της γυναίκας του (κληρονομιά, χτισμένο τη δεκαετία του 50) ήταν μονοκατοικία σε καλή περιοχή με κήπο και τo ETAK των 1400€ του 2009 έγινα ΦΑΠ (α) των 7000€ το 2010! Όπως του είπαν στην εφορία που πήγε να ρωτήσει ελπίζοντας ότι έγινε κάποιο λάθος, κάτι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, κάτι η αύξηση των συντελεστών θα τον κάνουν να πληρώνει περί τα 600 ευρώ το μήνα «νοίκι» για το δικό τους σπίτι. Και μάλιστα, όπως μου ‘λεγε, ένα σπίτι που το έχει χρυσοπληρώσει σε φόρους κληρονομιάς και πρόσφατα χαράτσια της ΔΕΗ. Όταν μάλιστα ο έφορος του είπε ότι θα έρθει όπου να ‘ναι και το ΦΑΠ του 2011 και 2012 με αντίστοιχα ποσά, στο τσακ το γλίτωσε το εγκεφαλικό. Η αμαρτία του ήταν που δεν το έδωσε αντιπαροχή όταν ακόμα περνούσε η μπογιά του, αλλά ήταν ρομαντικός. Ήθελε κήπο για τα παιδιά του και η γυναίκα του ήταν συναισθηματικά δεμένη μ’ αυτό. Απαράδεκτες πολυτέλειες δηλαδή, ας πρόσεχε…

Περισσότερα...

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 23:03

Αγαπητοί Συμπολίτες, η σημερινή κοινοβουλευτική δικτατορία που μας κυβερνά, με μια απίστευτη πολιτική αλητεία συντελεί ακόμα ένα πολιτικό έγκλημα εις βάρος του λαού και μάλιστα στο όνομα της δήθεν αναβάθμισης της παιδείας. Η πραγματικότητα είναι ότι στη παιδεία η στόχευση είναι η εξαθλίωση του λαού, ο αποκλεισμός μεγάλης μερίδας πληθυσμού από το δικαίωμα της μόρφωσης , σε μια ελεγχόμενη παιδεία. Δυστυχώς  ξαναγυρίζουμε στις εποχές που για να σπουδάσει ένας μεσοαστός το παιδί του ήταν άθλος. Αν προσθέσουμε σε αυτό  και ότι τη συγκέντρωση  της παιδείας στα μεγάλα αστικά κέντρα την επιθυμούν διακαώς και όλοι οι μεγαλοπαράγοντες του πανεπιστημιακού κυκλώματος, γιατί ως γνωστόν όλοι αυτοί οι μεγαλοκαθηγητές των πανεπιστημίων, παράλληλα συμμετέχουν σε επιτροπές, επιστημονικά συμβούλια,

Περισσότερα...

 

ΤΕΙ Ι.Ν.: Επιτέλους η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 20:02

Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν έχουμε αποφασίσει να εγκλειστούμε  οικειοθελώς στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης η όχι;

Τα τελευταία 3 χρόνια που η Πατρίδα υπέπεσε στο τραγικό λάθος - κατά τους σωτήρες του ΔΝΤ , μνημόνια - έχουν εκχωρηθεί τα πάντα.

Το λάθος συνεχίζεται και αυτό δηλώνει σκοπιμότητα, όλον αυτό τον καιρό όλες οι υπηρεσίες προς τον πολίτη περιέργως επικεντρώνονται στα βασικά αστικά κέντρα - στρατόπεδα συγκέντρωσης  υπηκόων.

Το πολυτάραχο νησί μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον σχεδιασμό τους, έτσι βλέπουμε να επικεντρώνονται οι υπηρεσίες στο Αργοστόλι και κάποιες άλλες θα επικεντρωθούν σε άλλους αστικούς χώρους, όπως κλείσιμο ΤΕΙ κ.λ.π.

Αυτή η περίεργη ανάπτυξη που στηρίζεται στην εξαθλίωση - το λάθος δηλαδή - στοιχίζει για μια ακόμη φορά στο έμψυχο δυναμικό της Χώρας. Βγαίνουν λοιπόν ξεκάθαρα και λένε: δεν χρειάζεστε στη Ελλάδα επιστημονικό δυναμικό και όποιο τυχών υπάρχει πρέπει να μεταναστεύσει σε άλλες Μητροπόλεις - αστικά κέντρα.

Περισσότερα...

 

Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων: Βοηθείστε να μην κλείσει. Δεν πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 19:56

Όπως γνωρίζετε το τμήμα μας με βάση το σχέδιο “Αθηνά”, συγχωνεύεται με

άλλα δύο ΤΕΙ και μας κλείνουν καθώς μας υποβαθμίζουν μόνο σε

“φυτικής παραγωγής” και μας στέλνουν τόσα άτομα στο Μεσολόγγι!

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι καθώς το ΤΕΙ μας είναι μοναδικό στην χώρα

μας και μας το κλείνουν έτσι με ένα εντελώς πρόχειρο σχέδιο αλλάζοντας

μας το προσανατολισμό μας και καταστρέφοντας τα όνειρά μας! γι αυτό

σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε! !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 3-2013

Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας

Περισσότερα...

 

Σχέδιο "Αθηνά": Μοντάρουν, μαντάρουν, διαλύουν την Ανώτατη εκπαίδευση

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 00:13

Το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε το Σχέδιο «Αθηνά» με τις γνωστές μεγαλοστομίες και τις ανάλογες υποσχετικές για «ανάταξη και αναγέννηση του Εκπαιδευτικού μας συστήματος», «ανάκαμψη της χώρας», «ανάπτυξη ανταγωνιστικού ανθρώπινου δυναμικού» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Από την άλλη, έριξε όλο το ανάθεμα στην «υφιστάμενη κατάσταση» στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση υψώνοντας εισαγγελικό λόγο για τον «κατακερματισμό των τμημάτων», την «ανυπαρξία γνωστικών αντικειμένων», την «ανορθολογική ανάπτυξη» κ.α.

Θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε : Επιδέξιοι «νονός» σε ένα διεστραμμένο ξαναβάφτισμα των λέξεων, σε μια επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης, το Υπουργείο Παιδείας είπε μισή αλήθεια για να καλύψει στη σκιά της τις ευθύνες, να πριμοδοτήσει αυταπάτες και να «βιδώσει» στέρεα μια συγχορδία ψεμάτων. Να εξηγηθούμε. Η αλήθεια είναι ότι η αταξία στην Ελληνική Ανώτατη εκπαίδευση (τμήματα που είχαν ιδρυθεί στο πόδι για την απορρόφηση

Περισσότερα...

 
 

Παραιτήστε ΑΜΕΣΩΣ κ. Πρωθυπουργέ την ανθελληνική Σημιτική ορντινάτζα: τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 15:56

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιός σας επέβαλε τον σημερινό υπουργό Οικονομικών.

Εκείνο όμως που ξέρω και για το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος είναι πως ο εν λόγω είναι ανθέλλην.

Ο διορισμένος (και όχι εκλεγμένος) που έχει κάτσει στο σβέρκο 10.000.000 Ελλήνων, φαίνεται πως έχει βάλει ως σκοπό της ζωής του την εξαθλίωση τους.

Η ορντινάτζα του Σημίτη πρέπει να απολυθεί ΕΔΩ &'ΤΩΡΑ.

Περισσότερα...

 
 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΕΙ Ι.Ν. Δυο κείμενα του Δρ. Ν. Σολωμού

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 14:13

Μην ανησυχείτε, το Ληξούρι τελικά πληρώνει τη νύφη, αλλά λίγο αργότερα !

Νέες ειδήσεις προκύπτουν από την συνεχώς «αιφνιδιαζόμενη» διοικούσα επιτροπή, που εμφανίζεται να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και να υπαινίσσεται βολικά, αφερεγγυότητα του Υπουργού. Η παραιτηθείσα σήμερα διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ,  είχε διαβουλευτεί ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑΚΤ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ για τις προθέσεις της !. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που τώρα -κατόπιν εορτής- φέρνει στη δημοσιότητα ενώ το κρατούσε κρυφό,

1.       Το Τμήμα Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι ΤΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ από αυτοτελές και το είχε υποβιβάσει σε απλή κατεύθυνση ενός καινούργιου υδροκέφαλου τμήματος που δημιούργησε τεχνητά (μετεξέλιξη εκείνου των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας).

Περισσότερα...

 
 

Τα “πάνω-κάτω” στην εκπαίδευση με το σχέδιο “Αθηνά”

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 17:57

Ο Yπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο προβλέπει  τη δημιουργία ενός Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου που θα λειτουργεί στην Αθήνα και θα υπάγονται διοικητικά όλα τα ΑΕΙ, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα δημιουργείται και ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας  στο οποίο ενώνονται το ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο θα υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο αλλά όλα τα ιδρύματα θα διατηρήσουν τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλιά τους.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 233 από 235

leivada_banner copy.png