ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2020
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Σκλαβούνος: Αρχαιολατρία και Μισελληνισμός

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 18:43

Ανιχνεύοντας τα αίτια του Ευρωπαϊκού ανθελληνισμού μέσα από Ευρωπαϊκές πηγές.

Σήμερα ξαναπαρουσιάζουμε, το γνωστό πια, κείμενο του Νίτσε για αίτια του Ευρωπαϊκού ανθελληνισμού. Το κείμενο βρίσκεται στο βιβλίο του Νίτσε “Η ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ”, που κυκλοφόρησε στα 1872.


Περισσότερα...

 

Αθηνά Αντωνιάδου: Greece think tank. Covid-19. Η επόμενη μέρα!

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 18:40

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η πανδημία COVID-19 παρουσιάζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι βέβαιο πως αυτή η πολυεπίπεδη παγκόσμια κρίση θα επηρεάσει αισθητά τον τρόπο με τον οποίο ελεύθερα μετακινούμαστε, ζούμε, εργαζόμαστε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. Η πανδημία αυτή θα πυροδοτήσει έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα, ενώ σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες πριν φανούν καν τα πρώτα σημάδια του αναπόφευκτου οικονομικού ολέθρου θα εμφανιστούν τα αποτυπώματα της κοινωνικής αλλαγής με δυναμικές επιπτώσεις αυτής τόσο στη συμπεριφορά μας όσο και στην ψυχική μας υγεία. Η κρίση αυτή θα φέρει στην επιφάνεια


Περισσότερα...

 

Χ. Μοσχόπουλος:Οι Δήμοι Κεφαλλονιάς ας στηρίξουν τους επαγγελματίες μισθωτές οργανωμένων παραλιών

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 11:02

Σε λίγο, έστω με μικρά βήματα θα αρχίσει και στην Κεφαλλονιά μας, η άφιξη των τουριστών μας. Όλοι θα κατευθυνθούν προς τις πανέμορφες παραλίες μας. Παραλίες τις οποίες συντηρούν οι επαγγελματίες οι οποίοι τις έχουν μισθώσει.

Εάν πραγματικά υπάρξει οδηγία για τήρηση αποστάσεων π.χ. μεταξύ των ομπρελών, τότε σαφώς και θα μειωθούν οι θέσεις στο τμήμα το οποίο μισθώνει ο κάθε επαγγελματίας.

Οι πολιτικές ηγεσίες των δήμων πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τη μείωση του ενοικίου έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή. Αυτό θα είναι και μια απόδειξη ότι μπορούν και κατανοούν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας.

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/5/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Κώστας Ευαγγελάτος: Καλό Μάη...!

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 20:19

Η είσοδος του Μάη σε συνδυασμό με την εξαγγελίες των νέων μέτρων εν όψει του κορωναιού εντείνει τις αντιφάσεις της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα οξύνει την εκφραστική δημιουργικότητα.

Όλα τείνουν σε ένα εσωτερικό οργασμικό ξέσπασμα που αντιδρά υποσυνείδητα στα νέα χαλινάρια και το νέο σκηνικό που επιβάλλεται διεθνώς στοχεύοντας την ουσιαστική αλλοίωση του άνω-θρώσκω...

Πολλές φορές η καλλιτεχνική έκφραση διαισθάνεται διαχρονικά τις καταστάσεις που επακολουθούν.

Η προεπιλογή του έργου μου για το εικαστικό, συλλεκτικό Ημερολόγιο του 2020 της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη, με τίτλο "Εννοιακά βλέμματα", μικτή τεχνική σε καμβά, που παρουσιάζει ατέρμονα βλέμματα να παρακολουθούν και να ελέγχουν ένα ρέον σύμπαν, πόσο ταιριάζει με τον φετινό Μάη...


Περισσότερα...

 

Το ΙΚΙ για τον εθνικό Δρυμό Αίνου και την επιχειρούμενη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 16:45

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» το οποίο κατατέθηκε προσφάτως στη βουλή -εν μέσω πανδημίας- χωρίς όμως ουσιαστική διαβούλευση και διαφάνεια, επιφέρει αλλαγές οι οποίες αναμένεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις το περιβάλλον. Ενώ η πανδημία καθιστά πλέον φανερή τη στενή σχέση του περιβάλλοντος με την ανθρώπινη υγεία, το αρμόδιο υπουργείο προχωρεί στη θεσμοθέτηση κανόνων που αφήνουν απροστάτευτα σημαντικά φυσικά οικοσυστήματα. Επί πλέον η συρρίκνωση των διαδικασιών διαβούλευσης και συμμετοχής στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων καθιστά προβληματική την ουσιαστική εφαρμογή τους.


Περισσότερα...

 
 

Ηλίας Μπεριάτος: Περιβαλλοντικός Αναχρονισμός ΙΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 19:14

Στο προηγούμενο σημείωμά μας σχολιάσαμε κριτικά το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, σχετικά με τα θέματα των προστατευόμενων περιοχών (ΠΠ) και τους φορείς διαχείρισης. Υπάρχουν και κάποια άλλα σημαντικά θέματα στα οποία αναφερόμαστε σήμερα όπως οι οικιστικές πυκνώσεις και τα αυθαίρετα, η διαχείριση των απορριμμάτων και η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Σε σχέση με τη μάστιγα των αυθαιρέτων το νομοσχέδιο οπισθοδρομεί. Εργαλειοποιεί πάλι τη νομική ακροβασία των λεγόμενων «οικιστικών πυκνώσεων» που εξαιρούνται από τους δασικούς χάρτες και που έχει απορρίψει το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματική. Επιχειρεί έτσι τη νομιμοποίηση καταπατήσεων και αυθαίρετων οικισμών και κατασκευών μέσα σε δάση και κατά περίπτωση μέσα σε υγροτόπους και ρέματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών. Με άλλα λόγια


Περισσότερα...

 
 

Η σημαδεμένη ανθρωπότητα

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 16:52

«Στο σταθμό ¨Βλαντιμίρ Ίλιτσς Λένιν¨ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας συνέβη ατύχημα, 93 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στις 26 Απριλίου 1986, και ένας αντιδραστήρας έχει υποστεί βλάβες. Λαμβάνονται μέτρα για την εξουδετέρωση των συνεπειών του ατυχήματος. Στους προσβληθέντες παρέχεται βοήθεια ενώ έχει συσταθεί κυβερνητική επιτροπή» ήταν η λακωνική ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της πρώην ΕΣΣΔ, με την οποία προαναγγέλθηκε η σοβαρότερη κρίση στην ταραγμένη ιστορία εμπορικής πυρηνικής ενέργειας.


Περισσότερα...

 
 

Ηλίας Μπεριάτος: Περιβαλλοντικός Αναχρονισμός!

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 26 Απρίλιος 2020 20:01

Φορείς διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ).

Κατάργηση του φορέα του Αίνου

Μέσα στην κρίση του κορονοϊού κατατέθηκε το περιβόητο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «εκσυγχρονισμό» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επειδή υπήρξα ο εισηγητής και αυτουργός του άρθρου 15 του Ν 2742 που εισήγαγε το θεσμό των Φορέων Διαχείρισης Π.Π. στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας την αρχή της τριμερούς εταιρικής σχέσης (tripartite partnership) και με αφορμή το πρότυπο –κατά γενική ομολογία πρόγραμμα προστασίας και ανάδειξης του εθνικού Δρυμού Αίνου – που καταρτίσαμε τότε (1999!), θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω τα ακόλουθα.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 3 από 240

leivada_banner copy.png