ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Κακής Κωνσταντινάτος: «Ο έρως ο εμός εσταύρωται»

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 20:32

Ο Άγιος Ουαλεντίνος (Βαλεντίνος) ο Ιερομάρτυρας,

είναι υπαρκτός ! Και πράγματι εορτάζεται σήμερα.

Ασχέτως με το πως έχει εμπορευματοποιηθεί η εορτή του,

όπως και του Αγίου Βασιλείου, ως "Santa Claus".

Είναι Άγιος, όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Άγιοι που γέννησε η Δύση,

μέχρι που ο Πάπας αποφάσισε –με λύπη το λέμε-


Περισσότερα...

 

Γιάννης Βαρούχας: «Αρχαιολογικό μουσείο : βουτιά στο κενό ή σωσμός»;

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 20:30

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα πλήγματα που υπέφερε το Αργοστόλι απ’ τους δίδυμους σεισμούς του 2014, ήταν, το δίχως άλλο, η απενεργοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου. Για πέντε τουριστικές περιόδους, έξι μ’ αυτήν που έρχεται, οι επισκέπτες της πόλης μας θα έπρεπε είτε να γίνουν «Ηρακλής Πουαρώ» για ν’ ανακαλύψουν το λαογραφικό μουσείο στον ακατάλληλο χώρο του υπογείου της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, είτε να αρκεστούν στις φυσικές ομορφιές του τόπου μας που ευτυχώς είναι πολλές!


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ ;

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 19:13

Από τα μαθητικά μας χρόνια (προτού υποβαθμιστεί τελείως η κλασική παιδεία και οι ανθρωπιστικοί κλάδοι) διδασκόμασταν τις έννοιες της ηθικής και της δικαιοσύνης. Πέρασαν τα χρόνια κι αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα στην κοινωνία μας θεωρούνται πια ζητήματα μικρής σημασίας . Κάθε κακό που έρχεται στην κοινωνία μας ξεχνιέται γρήγορα και κάθε καλό έργο θεωρείται ότι «δεν πουλάει» και θάβεται από στις οθόνες των τηλεοράσεων. Η απαξίωση τα σκεπάζει όλα και η Δικαιοσύνη αργεί τόσο πολύ, που όταν έρχεται η Νέμεσις όλοι έχουν ξεχάσει τα γεγονότα. Σε μια κοινωνία που δεν έχει πλέον ανθρωπιστική παιδεία, τα διλήμματα αυτά δεν απασχολούν σχεδόν κανέναν. Το εκπαιδευτικό σύστημα προσεγγίζει


Περισσότερα...

 
 

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 20:48

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η οποία συμπίπτει με την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2017, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως μειονοτική γλώσσα στην Αλβανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Τουρκία.


Περισσότερα...

 

Γ. Γαλανός: Ο ευλαβέστατος και εορταστικός ο εσπερινός της Υπαπαντής των Ζόλων –Θηναίας

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 00:55

Ο ελεύθερος χρόνος μου ήταν λιγοστός. Μα δεν θα μπορούσα να λείψω από την Κυρά την Υπαπαντή, την Αζολιατωπούλα, όπου κάθε χρόνο το πανηγύρι της συνάζει τον κόσμο της Θηνιάς, που τον ευχαριστεί με την ευλογία της Μεγάλης Θεομητορικής εορτής, της Υπαπαντής του Κυρίου και με την όμορφη εκκλησιαστική τελετουργία της.

Ήρθε από Θεού η καλή επικοινωνία και πήγαμε μαζί με μια εξαιρετική φίλη, την κα Αθανασία Κακαβά, προϊσταμένη του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κεφαλληνίας (ΤΑΣ). Η κα Κακαβά μου είπε.. «αν πας στα Ζόλα θέλω να έρθω κι εγώ, να είμαι στο πανηγύρι, γιατί είναι κι η πρώτη εκκλησιά στην Κεφαλονιά, που με τη δική μου φροντίδα αποκαταστάθηκε σύντομα… Έτρεξαν γι’ αυτόν το ναό οι Απεργαίοι των Ζόλων και τα κατάφεραν».


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 372

leivada_banner copy.png