ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο σεισμολόγος κ. Γκανάς στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο: «Εικόνα ομαλής εξέλιξης»

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014 16:55

Ο σεισμολόγος κ. Γκανάς μίλησε στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο. Μεταξύ άλλων είπε: «Ο δεύτερος σεισμός που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ήταν ένας σεισμός κύριος και δεν αποτελεί μετασεισμό του αρχικού σεισμού . Εγινε σε κάποιο σημείο του ρήγματος που έχει ενεργοποιηθεί είτε σε άλλο ρήγμα. Ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς . Κι αυτό συμβαίνει γιατί η γεωλογία της χερσονήσου Παλικής και γενικότερα της Κεφαλονιάς είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη καθώς η περιοχή βρίσκεται στα όρια της πλάκας.» - λέει ο κ. Γκανάς και αποκαλύπτει ότι: «Μεταξύ των δύο σεισμικών πλακών υπάρχει μια μεγάλη ρηξιγενής ζώνη κι εκεί μπορεί να μην υπάρχει ένα μόνο ρήγμα αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλά παράλληλα ρήγματα. Η περίπτωση του ρήγματος του Ιονίου είναι πολύ δύσκολη . Δεν γνωρίζουμε που είναι ακριβώς το ρήγμα,  την κλήση του , πόσο μεγάλο είναι και πόσα ρήγματα υπάρχουν στην περιοχή. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διάρρηξη του ρήγματος στην επιφάνεια του

Περισσότερα...

 

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Κεφαλλονιάς για τους Υδρογονάνθρακες: Ένοχη Μαύρη Σιωπή

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014 12:49

Με αφορμή την ευρεία έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιοποίηση σε τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά ΜΜΕ της συζήτησης που σε ανύποπτο  χρόνο εδώ και μήνες η Πρωτοβουλία μας έχει ξεκινήσει, και εξ' αιτίας της έκδηλης αγωνίας της τοπικής κοινωνίας που μαστίζεται από τις συνέπειες της έντονης σεισμικής ακολουθίας - μιας αγωνίας κοινής πλέον σε όλα τα νησιά του Ιονίου για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες των εξορύξεων στα νερά του Ιονίου και ιδίως τα όμορα της Κεφαλονιάς -  για ακόμη μια φορά οφείλουμε να επισημάνουμε την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης,  που αγγίζει πλέον τα όρια της ύποπτης και σκοπούμενης σιγής για τη σχέση των σεισμικών ιδιαιτεροτήτων του Ιονίου με τις  μελλοντικές σεισμικές έρευνες και τις επερχόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Περισσότερα...

 

Γενικό Νοσοκομείου Ληξουρίου «Mαντζαβινάτειο»: Εξωτερικό ιατρείο - Ενδοκρινολόγος

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 21:46

Ο ιατρός Ενδοκρινολόγος κ. Γεώργιος Καραγιώργος από το κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου  Υγείας θα πραγματοποιήσει αύριο 08-02-2014 και ημέρα Σάββατο εξωτερικό ιατρείο στο Νοσοκομείο μας  από τις 9:00πμ έως τις 14:00μμ.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.2.2014

 
 

ΕΒΕΚΙ: Παράταση για τους επενδυτές ΜμΕ Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 16:58

Παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό.

Επιπλέον, οι επενδύσεις στην Κεφαλονιά που έχουν καταταχθεί σε αυτήν την κατηγορία, λόγω του σεισμού εντάσσονται οριστικά στο πρόγραμμα χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Αυτά προβλέπει απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Ειδικότερα:

Περισσότερα...

 

Σάμη: Συγκέντρωση τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων για το Ληξούρι.

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 21:15

Αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαριου συγκεντρώνουμε τρόφιμα και κουβέρτες στην Εκκλησία της Σάμης απο τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για το Ληξούρι.

Σάμη 5-02-2014

Ομάδα Σάμης Στήριξης Σεισμοπλήκτων Κεφαλονιάς.

Φωτογραφία: Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.2.2014

 
 

Σελίδα 336 από 373

leivada_banner copy.png