ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ

Προχωρεί άμεσα η προκήρυξη 172 θέσεων στα ΚΕΠ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 15:00

«Oι ανάγκες υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλες» εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς

Να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την κάλυψη 172 θέσεων στα ΚΕΠ, «καθώς οι ανάγκες υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλες» εξήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠ Συντάγματος σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Ο υφυπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου ΚΕΠ για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και για τα αιτήματά τους.

Περισσότερα...

 

Στη παραλία της Δάφνης βγήκαν φέτος τα πρώτα χελωνάκια στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2019 12:27

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου και ο ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ανακοινώνουν με χαρά ότι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 βρέθηκε η πρώτη εκκολαφθείσα φωλιά στην παραλία της Δάφνης, Περιοχή Προστασίας της Φύσης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Το γεγονός σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου εκκόλαψης για το 2019 σε όλη την Ελλάδα και καθώς έχουν γίνει ήδη πάνω από 1100 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στις παραλίες ωοτοκίας στον κόλπο του Λαγανά, προσβλέπουμε σε πολλά ακόμη χελωνάκια που θα βρουν το δρόμο τους στη Μεσόγειο φέτος!

Περισσότερα...

 

Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λευκάδας – Κεφαλονιάς από το λιμάνι της Βασιλικής

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 10:58

Την προγραμματική σύμβαση, ύψους 420.000 ευρώ. υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την “Συντήρηση λιμενικής εγκατάστασης, αποκατάσταση λειτουργικών βαθών, λειτουργική αναβάθμιση προβλήτα Ε/Ο σκαφών στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας), εξασφαλίζοντας 420.000 ευρώ για το έργο.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕ Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας έχει ως σκοπό τη λειτουργική αναβάθμιση προβλήτα (ράμπα πρόσβασης Ε/Ο) για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ Λευκάδας και Κεφαλονιάς. Με το έργο του Τουριστικού Αγκυροβολίου Βασιλικής είχε διακοπεί η ακτοπλοϊκή επικοινωνία με την Κεφαλονιά με αποτέλεσμα την μείωση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο προβλήτας αποτελεί μέρος του συνολικού Τουριστικού Αγκυροβολίου Βασιλικής το οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα σκάφη αναψυχής που προσεγγίζουν την περιοχή. Με δεδομένη δε τη συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό και κυρίως από τον θαλάσσιο τουρισμό, είναι προφανές ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά οφέλη από την ανωτέρω ράμπα πρόσβασης των Ε/Ο σκαφών για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η χρηματοδότηση των 420.000ευρώ γίνεται από την ΠΙΝ, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με ΚΑΕ 945302001016015001.

Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής και λήγει με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του από τον φορέα υλοποίησης (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) στον Κύριο του έργου (Δήμος Λευκάδας). Μπορεί δε να παραταθεί εφόσον η ανάγκη ολοκλήρωσης της το απαιτήσει.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/7/2019 #ODUSSEIA

 
 

Κατά των εξορύξεων ο ξενοδοχειακός κλάδος Ζακύνθου

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 27 Ιούλιος 2019 11:54

Λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του ιστιοπλοϊκού σκάφους του WWF «Blue Panda», με κοινή τους ανακοίνωση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των Ξενοδόχων του νησιού ξεκαθαρίζουν ότι είναι κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη Ζάκυνθο και τονίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος, οι επιπτώσεις θα είναι πολλές και καταστροφικές! Μάλιστα, επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις δράσεις τους, προς πάσα κατεύθυνση, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου

«Εξορύξεις Υδρογονανθράκων – Ανάπτυξη ή Εσωστρέφεια»;

Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση πως το πολυτιμότερο κεφάλαιο της περιοχής μας είναι η φυσιογνωμία της.

Περισσότερα...

 

Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν: H ΕΤΕπ «παγώνει» τα δάνεια προς την Τουρκία

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2019 10:16

Ένα ακόμα «χαστούκι» προς την Τουρκία έρχεται από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε νέες δανειοδοτήσεις προς την Τουρκία που να συνδέονται με έργα του δημόσιου τομέα μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, όπου τότε θα επανεξετάσει την στρατηγική της.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των κυρώσεων που επέβαλλε πριν από μερικές ημέρες η ΕΕ προς την Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ως τράπεζα της ΕΕ, η EIB θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου και, συγκεκριμένα, θα λάβει μια περιοριστική προσέγγιση όσον αφορά την υποβολή νέων χρηματοδοτήσεων προς έγκριση στο Συμβούλιό της για το υπόλοιπο της χρονιάς», δήλωσε εκπρόσωπος της EIB στο Reuters.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 16 από 428

leivada_banner copy.png