ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ

Ιόνια Νησιά: Τέλος Μαρτίου η απόφαση για το Χωροταξικό

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 22:40

Στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα στις 30 και 31 Μαρτίου, θα συζητηθεί η μελέτη: «Αξιολόγηση Αναθεώρηση & Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης». Αυτή την απόφαση έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς, όπως έκρινε το σώμα, δεν επαρκούσε ο χρόνος που είχε διατεθεί για την αξιολόγηση της μελέτης.

Παρά ταύτα, δόθηκε ο λόγος τόσο στη μελετήτρια Έφη Καραθανάση όσο και στην αρμόδια υπάλληλο του ΥΠΕΚΑ, Κ. Κανελλοπούλου, να παρουσιάσουν στοιχεία του συγκεκριμένου σταδίου της μελέτης και να απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων.

Περισσότερα...

 

Μεσημέρι 1ης.3.2013: Προς αναβολή οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 17:14

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν τελικά, οι αυτοδιοικητικές  εκλογές τον Οκτώβριο του 2014 άφησε πριν από λίγο μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Η φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε δια στόματος Στυλιανίδη, αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κουβέντα δεν άνοιξε από το υπουργείο ή από την κυβέρνηση, αλλά από την ΚΕΔΕ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.3.2013, Ολυμπία

 

Ένα θαυμαστό φυτό που δεν πεθαίνει ποτέ: Το Ρόδο της Ιεριχούς

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 10:39

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό.

Το «Ρόδο της Ιεριχούς» προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και  καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.

Ανήκει στην οικογένεια Selaginella lepidophylla και είναι γνωστό και με τις ονομασίες «Φυτό της Νεκρανάστασης» ή «Ρόδο της Παναγίας» (σ.σ. Λέγεται ότι την συνόδευε στο ταξίδι της στην Αίγυπτο και «άνοιγε» μόνο για χάρη της). Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και, μάλιστα, δεν «πεθαίνει» ποτέ!

Περισσότερα...

 
 

Δ. Μυταράς Με διέγραψαν από την Ακαδημία Αθηνών επειδή δεν βλέπω. Έτσι απλά με πέταξαν έξω

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 15:54

Πριν από 2μιση περίπου χρόνια, ταυτόχρονα με την εκλογή μου στην Ακαδημία Αθηνών, είχα μία οπτική νευροπάθεια την οποία δεν τη διαπιστώσαμε αμέσως και αναγκάστηκα να πάω στη Σουηδία. Εκεί διαγνώσθηκε την πάθησή μου. Αυτή η πάθηση επέρχεται, αλλά διαρκεί συνήθως 4 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα εγώ δεν έβλεπα και δεν μπορούσα να περπατήσω μόνος μου στον δρόμο. Να σκεφτείτε ότι έχω μια γυναίκα που μου γράφει τα βιβλία μου. Στο ίδιο διάστημα δεν μπορούσα να πάω στην Ακαδημία.

Μάλιστα, τους είχα στείλει και τρία γράμματα τα οποία είναι ήδη ανακοινωμένα. Τους έγραφα λοιπόν ότι δεν μπορούσα να πηγαίνω για αυτό τον λόγο. Και η απάντηση ήταν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Ακαδημίας θα πρέπει να διαγραφώ γιατί δεν ήμουν εκεί.Εγώ δεν έλειπα, αλλά ήμουν άρρωστος.

Περισσότερα...

 

Αντιπεριφέρεια Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Απαγόρευση αλιείας ξιφία για το μήνα Μάρτιο

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 13:43

Απαγορεύεται η αλιεία ξιφία από 1η έως 31η Μαρτίου σύμφωνα με την Σύσταση 11-03 της Διεθνούς  Επιτροπής για την Διατήρηση των Θυννοειδών του Ατλαντικού (ICCAT).

Κατόπιν τούτου, αναστέλλονται, για το παραπάνω διάστημα, η σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και η σχετική Έγκριση από την Υπηρεσία Αλιείας Κεφαλονιάς, για χορήγηση ειδικών αδειών σε αλιευτικά σκάφη για την αλιεία του είδους ξιφίας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28.2.2013

 
 

Σελίδα 405 από 415

leivada_banner copy.png