ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Weblinks

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 16:52

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 8 έως 11 Μαρτίου 2019, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

•αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

•αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

Περισσότερα...

 

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟ «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2019»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 12:12

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία παρευρέθηκε στο «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2019», τη μεγαλύτερη Έκθεση Ελληνικών κρασιών στον κόσμο, η οποία διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών από 2 έως 4 Μαρτίου 2019. Η Έκθεση φιλοξένησε οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οινοπαραγωγούς από τα νησιά μας που συμμετείχαν μέσω της πρόσκλησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία ήταν από τους βασικούς διοργανωτές της Έκθεσης.

Μέλη του Δ. Σ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας επισκεφτήκαμε την Έκθεση και μας υποδέχτηκαν ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης και οι οινοπαραγωγοί των νησιών μας στο περίπτερο την ΠΙΝ με τους οποίους συνομιλήσαμε και τους συγχαρήκαμε για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες της Έκθεσης τις τοπικές ποικιλίες κρασιών των νησιών μας. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε προτάσεις για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και κίνητρα από την Πολιτεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξή του, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στη μείωση της μετανάστευσης των νέων μας, προπαντός στην μείωση μετανάστευσης νέων επιστημόνων.

Περισσότερα...

 

Αιτήσεις αδειών νέας φύτευσης αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες για το έτος 2019

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 20:10

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ΥΑ 609/16822/14-2-17 (ΦΕΚ 600 Β) και την αρ. 586/35408/21-2-2019(ΦΕΚ 613 Β) τροποποίηση αυτής, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση ΜΕΧΡΙ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στη διεύθυνση www.minagric.gr >ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ> ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι, στην ψηφιακή αίτηση θα επισυνάπτουν σε ψηφιακό αρχείο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπου θα τους ζητηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης της εφαρμογής και επιπλέον συντεταγμένες (Χ,Ψ) ΕΓΣΑ87 που θα περιγράφουν το τεμάχιο. Αιτήσεις που δεν έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά δεν είναι έγκυρα όπως ορίζεται από την Υπουργική Απόφαση δεν θα είναι αποδεκτές.

Περισσότερα...

 

Απάντηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Μωρού - Κηπούρια

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 15:45

Περισσότερα...

 

Το νέο χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας για τα νησιά του Ιονίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Μάρτιος 2019 13:49

Έμφαση στη διατήρηση του αγροτικού τοπίου και ιδιαίτερα των ελαιώνων, προστασία της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας, αναπλάσεις στις πόλεις της Κέρκυρας και της Λευκάδας, σταδιακή κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης στις τουριστικές περιοχές, επιλογές στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Αυτές είναι οι βασικές επιλογές της Πολιτείας για τα νησιά του Ιονίου τα επόμενα χρόνια, όπως εκφράζονται μέσα από το νέο χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας. Ενδιαφέρουσα είναι η προσπάθεια του πλαισίου να ισορροπήσει την περιβαλλοντική προστασία με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Το περιφερειακό χωροταξικό για τα 33 νησιά του Ιονίου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ ΑΑΠ 16). Συνοπτικά, οι βασικές του χωρικές επιλογές είναι οι ακόλουθες:

Περισσότερα...

 
 

Τους πρώτους υποψήφιους για την Ζάκυνθο με την ΑΝ.Α.Σ.Α. παρουσίασε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 13:27

Οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά” για τη Ζάκυνθο παρουσιάστηκαν σήμερα από τον επικεφαλής και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ζακύνθου.

Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά):

1.Αθανάσιος Καραΐσκος, εκπαιδευτικός

2.Παρθένα (Νένα) Κουρουμπλή, ιδιωτική υπάλληλος

3.Διονύσιος Μπάστας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου

Περισσότερα...

 
 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου με τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΤΕΕ Τμήμα Κέρκυρας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019 13:50

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την άρση του αδιεξόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τμήμα Κέρκυρας Νίκο Τρίαντο,στα γραφεία του ΤΕΕ.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Τρίαντο για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο θέμα, για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί προκειμένου να κατασκευαστούν έργα και να  πραγματοποιηθούν δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, με τους βανδαλισμούς και τους τραμπουκισμούς στο κτίριο της ΠΕ Κέρκυρας.

Περισσότερα...

 
 

ΔΚ Σκάλας: Δίκτυο αποχέτευσης και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων λειτουρικά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 18:20

Γνωστοποιούμε στους καταναλωτές της Δ.Κ. Σκάλας ότι από σήμερα 26/2/2019 το δίκτυο αποχέτευσης και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων είναι λειτουργικά και επιβάλλεται η σύνδεση των ακινήτων.

Πληροφορίες για τη διαδικασία σύνδεσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της ΔΕΥΑΚ στο Αργοστόλι ή στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκάλας 08:00 – 13:30.

Ο Πρόεδρος

Ανουσάκης Νικόλαος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/2/2019, #ODYSSEIA 

 
 

Σελίδα 15 από 260

leivada_banner copy.png