ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
1/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΑΙΔΕΙΑ

Ένα υπέροχο εορταστικό καλλιτεχνικό εργαστήρι στα Μαντζαβινάτα

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 11:21

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου πραγματοποίησε την Κυριακή, στις 22-12-2019 με την συμμετοχή και βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κατωγής «Κουνόπετρα» εορταστικό καλλιτεχνικό εργαστήρι στο χώρο του ομώνυμου συλλόγου, στα Μαντζαβινάτα. Μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά κάτω από την καθοδήγηση της Ελπίδας Κατσαΐτη, χρωμάτισαν τα γυάλινα μπουκάλια και τα διακόσμησαν με εορταστικά χριστουγεννιάτικα θέματα.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν κι άτομα από τον «Υπερίωνα», δίνοντάς μας χαρά για τη δράση τους και την υπέροχη επικοινωνία τους. Μέλη του Διοικητικού του Συλλόγου « Κουνόπετρα», πέρα από την παρουσία τους βοήθησαν ενεργά και πρόσφεραν γλυκίσματα και αναψυκτικά.


Περισσότερα...

 

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία για την κατάργηση του τμήματος του Ιον. Παν. σε Ληξούρι & Λευκάδα

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 21:20

Η Γενική Συνέλευση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στις 15 Δεκεμβρίου 2019, υιοθετεί και κοινοποιεί το

ΨΗΦΙΣΜΑ

του Συνεδρίου της «Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων» την 1/12/2019:

Καταδικάζει την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως για την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας των δύο νέων Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου σε Ληξούρι Κεφαλλονιάς και Λευκάδα, όπως ιδρύθηκαν μετά από πολλούς κοινούς αγώνες το 2018 με νόμο του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.


Περισσότερα...

 

IKI: Έκδοση βιβλίου για τον πληθυσμό της Ιθάκης

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019 20:26

Στο πλαίσιο της εκδοτικής του δραστηριότητας το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) από κοινού με την Ιόνιο Εταιρεία Ιστορικών Μελετών (ΙΕΙΜ) προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ιθάκης, του Καλάμου και του Καστού το έτος 1807» με συγγραφέα την κα Ιωάννα Αθανασοπούλου, δρα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο, εκτός από την απογραφή του 1807 ( Anagrafi degli abitanti dellisola dItaca e dei scogli adjacenti di Calamo e Castus) περιέχει εκτενέστατή εισαγωγή και ευρετήριο επωνύμων και τοπωνυμίων:

Όπως αναφέρεται και στο προλογικό σημείωμα του Ηλία Μπεριάτου για το ΙΚΙ, το βιβλίο αυτό «..έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στη γνώση της δημογραφικής ιστορίας της Ιθάκης με τεκμήρια και στοιχεία τα οποία έχουν τύχει κατάλληλης επεξεργασίας και σχολιασμού από την συγγραφέα, ώστε να καθίσταται δυνατή η ανάγνωση και μελέτη του, όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Για τον λόγο αυτό, το βιβλίο, πέρα από την αξία και τη σημασία που έχει στο σχετικό επιστημονικό πεδίο της ιστορικής δημογραφίας, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα πολύτιμο μέσο αυτογνωσίας για τους κατοίκους του νησιού και γενικά τους τοπικούς παράγοντες και την τοπική ιστορία».


Περισσότερα...

 
 

ΝΟΑ: Συμμετοχή στο 27ο Κύπελλο Χριστουγέννων 2019

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2019 23:50

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου σας κάνει γνωστό ότι το τμήμα της κολύμβησης συμμετείχε στο 27o Κύπελλο Χριστουγέννων 2019 κατηγοριών που έγινε στην Πάτρα στις 14-15 Δεκεμβρίου 2019. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 800 αθλητές από 43 συλλόγους, μεγάλης εμβέλειας αγώνες με μεγάλο ανταγωνισμό και αρκετή ταλαιπωρία , λόγω μεγάλης χρονικής διάρκειας των αγώνων . Η επιτυχία όμως των αθλητών μας κρίνεται εξαιρετική κατακτώντας τέσσαρες 1ες θέσεις, δέκα 2ες θέσεις και επτά 3ες θέσεις, και το σπουδαιότερο 11 όρια για συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες.

Μεγάλη μας τιμή η συμμετοχή του Γεράσιμου Λιγνού του Παραολυμπιονίκη μας, τον οποίο ευχαριστούμε που βρίσκεται κοντά μας.

Οι αθλητές –τριες μας ήταν 24 στο σύνολο και τα αποτελέσματά τους ήταν τα παρακάτω:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Περισσότερα...

 

Κέντρο Πρόληψης Απόπλους: Δύο τριήμερα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στο Αργοστόλι

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 17:17

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» το μήνα Δεκέμβριο πραγματοποίησε δύο τριήμερα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στο Αργοστόλι. Το πρώτο αφορούσε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ο προσανατολισμός στην αλλαγή, τη διεύρυνση των αποθεμάτων και την αξιοποίηση των ικανοτήτων» με βάση την καταξιωτική –συστημική διερεύνηση.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 5 από 255

leivada_banner copy.png