ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΑΙΔΕΙΑ

Αντώνης Αργυρός: «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή…»

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 18:40

Πάνε κοντά 2 αιώνες από τότε που ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ έκλεινε μέσα σε μια φράση όλο το νόημα της γνώσης και της παιδείας. Συμπύκνωσε με την φράση αυτή την πεποίθηση του Διαφωτισμού πως ο φωτισμός του νου θα μπορούσε να ελέγξει τις προλήψεις και να κατασιγάσει τα πάθη.

Αυτή την σκέψη την είχα ασφαλίσει σε κρυφή θέση στις αποσκευές της καρδιάς μου, την είχε ενσταλάξει ο δάσκαλος πατέρας μου. Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα και η επιβράβευση των κόπων αποτελεί έναν επιπλέον παράγοντα για να γκρεμιστούν οι τοίχοι που χωρίζουν τη φυλακή από την κοινωνία. Ο δάσκαλος μάς έλεγε στους μικρούς μαθητές του μια όμορφη ιστορία: «Κάποτε, ζούσε ένας δίκαιος βασιλιάς, που αναρωτιόταν τι είναι καλύτερο να κάνει για το βασίλειό του. Να ανοίξει ένα σχολείο για να έχει μορφωμένους υπηκόους ή μια φυλακή για να τους τιμωρεί όταν χρειάζεται και να τον φοβούνται; Έτσι μια του εκφράσουν ο καθένας την άποψή του. “Μα είναι πολύ απλό το δίλημμα, βασιλιά μου . Αν χτίσεις μια φυλακή, όλοι οι υπήκοοι θα είναι χαρούμενοι , γιατί θα νιώθουν ασφαλείς, αφού όσοι παραβαίνουν το νόμο θα στερηθούν την ελευθερία τους και οι υπόλοιποι θα φοβούνται να παρανομήσουν”, είπε ο δεσμοφύλακας.

Περισσότερα...

 

Στον ΝΕΟΛ ο Ανδρέας Ρεκουνιώτης

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 21:54

Η Διοίκηση του ΝΕΟΛ με χαρά ανακοινώνει την προσθήκη του παίκτη Ανδρέα Ρεκουνιώτη στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ο Ανδρέας γεννήθηκε το 1995, έχει ύψος 2,00μ και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε την πορεία του από τον Πανελευσινιακό στην Α1 Εθνική, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για σειρά ετών στη Β' Εθνική με το Περιστέρι (άνοδος στην Α2), τον Ιωνικό Νικαίας και τον Πανελευσινιακό.

Τη σεζόν 2017-2018 βρέθηκε στην Α2 με το Μαρούσι, ενώ τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε με τη φανέλα τουΜανδραϊκού ξανά στη Β' Εθνική.

Καλωσορίζουμε τον Ανδρέα στην οικογένεια του ΝΕΟΛ και του ευχόμαστε μια σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/8/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

 

18ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ στο Αργοστόλι, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 03 Αύγουστος 2019 11:59

‘Oπως έχει ήδη προαναγγελθεί με το μήνυμά μας στην παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος (5-6-2019) το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) μαζί με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το 18ο επιστημονικό συμπόσιο, με θέμα :

Κρίσεις, Κίνδυνοι, Καταστροφές στην εποχή της κλιματικής αλλαγής:

Η νέα Κανονικότητα

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ), την ενίσχυση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την οργανωτική και υλικοτεχνική στήριξη

Περισσότερα...

 
 

Νέα από τις δράσεις στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 03 Αύγουστος 2019 11:58

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένες οι τρεις εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσιάσεων, που πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη μας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέσα στον Ιούλιο. Ταυτόχρονα, ζωντάνεψε για πρώτη φορά ο αύλειος χώρος του Μουσείου Ληξουρίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι δραστηριότητες για παιδιά με θέμα το Περιβάλλον, που ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου, θα τελειώσουν στις 11 Αυγούστου. Και θα ολοκληρωθούν με μια όμορφη “Γιορτή λήξης” στις 14 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λυπηθήκαμε, βέβαια, που δεν έγινε δυνατή η λειτουργία του προγραμματισμένου για παιδιά Θεατρικού Εργαστηρίου, εξαιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος των υπευθύνων του Εργαστηρίου.

Περισσότερα...

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των προτάσεων για το 3ο Πρόγραμμα Χορηγιών του έτους 2019

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 14:55

Ο ΟΣ­ΔΕΛ συ­νε­χί­ζει για τρί­τη συ­νε­χό­με­νη χρο­νιά το πο­λι­τι­στι­κό του έρ­γο μέ­σω της στή­ρι­ξης δρά­σε­ων που υλο­ποιού­νται από πο­λι­τι­στι­κούς ή άλ­λους φο­ρείς. Η Επι­τρο­πή Χο­ρη­γιών που ορί­στη­κε από το ΔΣ του ΟΣ­ΔΕΛ εξέ­τα­σε συ­νο­λι­κά 23 προ­τά­σεις εκ των οποί­ων εγκρί­θη­καν 9. Το συ­νο­λι­κό πο­σό της επι­χο­ρή­γη­σης ανέρ­χε­ται στα 23.000€.

Οι φο­ρείς που επι­λέ­χθη­καν στο 3ο Πρό­γραμ­μα Χο­ρη­γιών εί­ναι οι πα­ρα­κά­τω:

-Εται­ρεία Συγ­γρα­φέ­ων Θεσ­σα­λο­νί­κης: «Θεσ­σα­λο­νί­κη, ο τό­πος της λο­γο­τε­χνί­ας και η λο­γο­τε­χνία του Τό­που», Δι­η­με­ρί­δα με στό­χο την προ­βο­λή του έρ­γου των συγ­γρα­φέ­ων που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 3 από 236

leivada_banner copy.png