ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The News

Δ. Μπιάγκης: Άνευ κριτηρίων η αναστολή της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 10:19

Με αφορμή την  πρόσφατη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως περί της αναστολής της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης κατέθεσε σχετική Ερώτηση στην Βουλή τονίζοντας ότι είναι: «απορριπτέα από την τοπική κοινωνία η αναστολή της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Η μονομερής απόφαση της Υπουργού ακυρώνει αυτόματα κάθε αναπτυξιακή, οικονομική, εκπαιδευτική προοπτική αναβάθμισης,


Περισσότερα...

 

Πανελλήνιες: Στο Πανεπιστήμιο με το απολυτήριο Λυκείου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2019 14:09

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποκάλυψε τις σκέψεις για την επόμενη ημέρα. Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την είσοδο στα πανεπιστήμια παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γιάννης Αντωνίου, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποσυνδεθεί το λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «το λύκειο είναι αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής


Περισσότερα...

 

Αυτό είναι το… «θνησιγενές τμήμα» του Πανεπιστημίου στο Ληξούρι!

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2019 13:11

Από την ίδια την ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ανατρέπονται οι ισχυρισμοί Κράτσα περί θνησιγενούς τμήματος που δεν έχει μέλλον και έχει αποδείξει την ανεπάρκειά του, όσον αφορά το τμήμα Εθνομουσικολογίας Ληξουρίου. Τεράστιο κτίριο, σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανήματα, στούντιο και υποδομές…

Αποτελώντας συνέχεια του τμήματος ΤΕΙ με αντικείμενο την τεχνολογία του ήχου και των μουσικών οργάνων, διαθέτει έναν πολύ πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, ιδιόκτητα στούντιο ηχογράφησης που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα επαγγελματικά στούντιο παραγωγής, διδακτικού προσωπικού και χώρος συσκέψεων, ενώ λειτουργούν και οι αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο φύλαξης, μία αίθουσα συναυλιών, αίθουσα προβών, το εργαστήριο Φυσικής, η αίθουσα μηχανημάτων, το στούντιο ηχογράφησης, όλα τα εργαστήρια των μουσικών οργάνων, το εργαστήριο Πληροφορικής, το εργαστήριο Μουσικής Τεχνολογίας, και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι.

Ο σκοπός της ίδρυσής του

Στην ιστοσελίδα του τμήματος, αναφέρονται οι σκοποί και η σκοπιμότητα της ίδρυσης του τμήματος: «Στη σύγχρονη επιστημονική και δημιουργική πραγματικότητα, το εννοιολογικό και


Περισσότερα...

 

ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 20:26

Σας επισυνάπτουμε Ανακοίνωση - Πρόσκληση για την Εκδήλωση Παρουσίασης των έργων μαθητών/ τριων σχολείων του Νομού που ανταποκρίθηκαν στην δράση 'ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ" για το 2018-2019 της ΕΕΔΥΕ, ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ και του Παραρτήματος Κεφαλονιάς της ΕΕΔΥΕ.

Η Εκδήλωση Παρουσίασης των έργων &

η Απονομή των Αναμνηστικών Συμμετοχής της ΕΕΔΥΕ θα γίνει

στα πλαίσια του διήμερου γιορτασμού για το Πολυτεχνείο

Περισσότερα...

 

ΕNΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 16:38

Οι αθλητές του ΑΙΝΟΥ συμμετείχαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα Πελοποννήσου ανδρών-γυναικών που έγινε στον Πύργο . Η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς απέφερε δύο μετάλλια στα αγωνίσματα του διπλού . Συγκεκριμένα:

Στο διπλό γυναικών οι ΚΟΛΑΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ και ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ επικράτησαν των αντιπάλων τους από τον Πύργο και την Πάτρα και κατέκτησαν τη πρώτη θέση.

Τρίτη θέση ήρθε και στο διπλό μικτό από τους ΜΕΛΛΑ ΣΠΥΡΟ και ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ.

Σημαντικές εμφανίσεις σημείωσαν οι ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΓΑΦΑΡ και ΜΕΛΛΑΣ ΣΠΎΡΟΣ και στο αγώνισμα του απλού , χωρίς ωστόσο να φτάσουν και στο βάθρο του νικητή.

Ο Α.Σ. ΑΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ευχαριστεί ιδιαίτερα την Α. ΚΑΙ Γ. ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ για τη χορηγία των εμφανίσεων, με τις οποίες αγωνίζονται οι αθλητές του Συλλόγου.

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Εγγραφές στην ιστορική «Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 09:39

Αγαπητοί γονείς,

Ο Ιστορικός Σύλλογός "Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου" το 2020 γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την συνέχιση, διατήρηση και διάδοση της Επτανησιακής Μουσικής Παράδοσης , λειτουργεί παιδικά τμήματα Χορωδίας και Μαντολινάτας . Σκοπός των παιδικών τμημάτων είναι να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες νεότερες γενιές τη μεγάλη παράδοση του νησιού μας στη χορωδιακή μουσική, το μαντολίνο και τη κιθάρα.

Σας καλούμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να έρθουν στη μεγάλη μουσική μας οικογένεια.

Περισσότερα...

 
 

Τμήμα εκμάθησης Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 19:23

Το τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου σας ενημερώνει ότι λειτουργεί τμήμα εκμάθησης Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας με την καθοδήγηση έμπειρων Ναυτίλων τόσο στην θεωρία, όσο και στη χρήση ιστίων.

Όσοι επιθυμείτε να γνωρίσετε- να χαρείτε το άθλημα αυτό, την θάλασσα, τον άνεμο μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2671022874 καθημερινά 11.30-13.30 ή στο κινητό 6944553323 και στο e-mail του ομίλου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Τα μαθήματα θα αρχίσουν από 30 Νοεμβρίου 2019.

Από το ΝΟΑ

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Πανελλαδικές: Έρχεται & μείωση εισακτέων μετά την αναστολή λειτουργίας των νέων τμημάτων στα ΑΕΙ;

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Νοέμβριος 2019 11:42

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας - όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα - είναι τη φετινή χρονιά να μην αγνοήσει τις προτάσεις των πρυτανικών αρχών σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να εκπαιδεύσουν

Μπροστά σε ένα νέο τοπίο θα βρεθούν χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανέστειλε την λειτουργία 37 τμημάτων τα οποία επρόκειτο να ενταχθούν φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζεται το έδαφος για μείωση εισακτέων σε συγκεκριμένα τμήματα και σχολές.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας – όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα – είναι τη


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 156

leivada_banner copy.png