ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The News

ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ: Δ.Ε. ΠΥΛΑΡΟΥ. Αναστολή λειτουργίας παιδικής χαράς στην Αγ. Ευφημία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 19:20

Σας ενημερώνουμε πως αναστέλλεται η λειτουργία της Παιδικής Χαράς της Αγίας Ευφημίας, λόγω των σοβαρών φθορών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 4ης Οκτωβρίου.Μεριμνούμε για την άμεση και πλήρη αποκατάστασή της σε συνεργασία με τον δήμο Σάμης. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας

Ζαφειράτος Παναγής

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 19:15

Δυστυχῶς βλέπομεν, ἢ μᾶλλον ἀκούομεν, τήν Ἑλληνικήν Γλῶσσάν μας διαρκῶς ἐκφυλιζομένην καί παραπαίουσαν ἀνεξελέγκτως καί πάντοτε πρός τό χειρότερον. Ὁ βασικός λόγος πρός τοῦτο εἶναι ἡ ἐξάρθρωσις τῆς λογικῆς ὑφῆς καί κανόνων τῆς γλώσσης μας, οἱ ὁποῖοι ἦσαν ἐν ἰσχύϊ ἀπό τῶν ἀρχαιοτάτων χρόνων τεθέντες ὑπό τῶν γνωστῶν λογίων Ἑλλήνων Πατέρων Διαμορφωτῶν τῆς Ἑλληνικῆς Σκέψεως καί Γλώσσης, οἳτινες διετηρήθησαν ἐπί τέσσαραι χιλιετίας περίπου μέχρι πρό τῶν τελευταίων τριῶν – τεσσάρων δεκαετιῶν, ὃταν οἱ κανόνες αὐτοί οἳτινες διεῖπον τήν γλῶσσάν μας, ἂνευ τῆς γνώσεως καί ἐγκρίσεως τῆς Ἀκαδημίας Γραμμάτων τῆς Ἑλλάδος ἠλλοιώθησαν, κάπως παραξικοπηματικῶς, μέ ἀποτέλεσμα νά ἀρχίσῃ ἒκτοτε ἡ ἐξασθένησις καί παρακμή τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσης.


Περισσότερα...

 

38 Παν. τμήματα αναστέλλουν την λειτουργία. Ανάμεσά τους και το τμήμα Εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2019 20:17

Την αναστολή της λειτουργίας 38 πανεπιστημιακών τμημάτων, η έναρξη των οποίων θα γινόταν μέσα σε επόμενες ακαδημαϊκές χρονιές, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, θα επανεξεταστούν, ώστε, όπως αναφέρει το υπουργείο, «η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής».

Τα 38 τμήματα, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται:

Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Περισσότερα...

 

Τιμητική εκδήλωση για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019 20:54

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, τιμητική εκδήλωση για τους συμμετέχοντες στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «1 φράση + 821 λέξεις για το 1821», που οργάνωσε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Περισσότερα...

 

Ενημέρωση για την θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 19:03

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει» από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» στις 31 Οκτωβρίου 2019 στον «Κέφαλο» για τα Δημοτικά Σχολεία της Κεφαλονιάς και 1 Νοεμβρίου 2019 στο Μορφωτικό Κέντρο στο Βαθύ για τα σχολεία της Ιθάκης.

Το θεατρικό παρακολούθησαν 539 μαθητές της ΄Δ , Έ και ΄ΣΤ τάξης του Δημοτικού στις 2 παραστάσεις που δόθηκαν στο Αργοστόλι και 164 μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού στην παράσταση που δόθηκε στην Ιθάκη.

Συγκεκριμένα την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές από το 1ο, 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, των Δημοτικών Σχολείων Βλαχάτων, Πόρου, Ομαλών, Κεραμειών και Σκάλας, του Ειδικού Σχολείου Περατάτων και των Δημοτικών από το Βαθύ και τον Σταυρό στην Ιθάκη.


Περισσότερα...

 
 

Για το περιστατικό βίας στο Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 19:36

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Βαλλιάνειου Γυμνασίου Κεραμειών, καταδικάζει κάθε μορφή βίας τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και εκτός αυτού και βρίσκεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών του.

Παροτρύνουμε κάθε παιδί: Μη Φοβάσαι!Μίλα τώρα!

Κανένας μαθητής, κανένας γονιός, κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι αμέτοχος παρατηρητής.

Ας γίνουμε όλοι μια ασπίδα προστασίας!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Περατώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τον Αίνο και τις προστατευόμενες περιοχές Κεφαλλονιάς-Ιθάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 17:31

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με τίτλο: “Προοπτικές δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης των Προστατευόμενων Περιοχών της Κεφαλονιάς & Ιθάκης” το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πολιτών. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ.: Παναγής Καππάτος, Βουλευτής Ν. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Ανδρόνικος – Νικόλαος Βαλλιανάτος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα και Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής


Περισσότερα...

 
 

Το Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμειών τίμησε τη μνήμη της Ελένης Βαλλιάνου (1909-1944)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2019 13:16

Στη μνήμη της Κεφαλονίτισσας ηρωίδας της γαλλικής αντίστασης Ελένης Βαλλιάνου (1909-1944) ήταν αφιερωμένη η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών, την οποία παρακολούθησαν και οι μαθητές και οι καθηγητές του Βαλλιανείου Γυμνασίου Κεραμειών. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25-10-2019 στο Λυκιαρδοπούλειο Θέατρο του σχολικού συγκροτήματος Κεραμειών.

Τη σχολική γιορτή τίμησε με την παρουσία της και η επίτιμη πρόξενος της Γαλλικής Δημοκρατίας στα νησιά μας κ. Εμμανουέλα Σιναγκρά, με πρωτοβουλία της οποίας είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι εκδήλωση μνήμης για την Ελένη Βαλλιάνου στο μνημείο της που βρίσκεται στις Κεραμειές.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 3 από 156

leivada_banner copy.png