ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιοποίηση του ακινήτου του Κληροδοτήματος Αφων Σ. Τυπάλδου στον Πειραιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 08 Μάιος 2021 14:10

Εγκρίθηκε σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η πρόταση αξιοποίησης και η οικονομοτεχνική μελέτη που τη συνόδευε , του ακινήτου του Κληροδοτήματος Αδελφών Σ. Τυπάλδου που βρίσκεται στην Ακτή Τζελέπη 4 στον Πειραιά.

Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάθεση της ανακατασκευής του εξαόροφου κτιρίου με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναρτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης προτάσεων αξιοποίησης σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη.


Περισσότερα...

 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό και το Βουλευτή μας»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 18:23

Σήμερα, είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το Δήμο Αργοστολίου καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση ένταξης του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου με προϋπολογισμό 2.577.550,23 €.

Ως Δήμαρχος Αργοστολίου θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε και πίστεψε την προσπάθεια μας αλλά και τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Παναγή Καππάτο που συνέβαλε με τις ενέργειες του στην επίτευξη της ένταξης.

Η ένταξη αυτή αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός χώρου πολιτισμού, εξαιρετικά σημαντικής αξίας, στην καρδιά του Αργοστολίου.

Παράλληλα αποδείχτηκε περίτρανα ότι όποιος εργάζεται με προσήλωση στο στόχο του, καταφέρνει την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος προς όφελος του τόπου και των συμπολιτών του.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,6/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου με 2.500.000 ευρώ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 18:22

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου» με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στα νησιά μας και έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες γλύπτες, τον Γεράσιμο Σκλάβο. Η εμβέλεια του Γεράσιμου Σκλάβου και η προοπτική δημιουργίας χώρου για τη μόνιμη έκθεση του έργου του, προκάλεσε το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Αργοστόλι και όλη την Κεφαλονιά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο χώρο του πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών σε τοπικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου δημιουργεί ένα ενιαίο χώρο πολιτισμού στο κέντρο του Αργοστολίου. Εύχομαι να συνεχιστεί η προβολή και άλλων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων δημιουργών, καθώς υπάρχει μεγάλο δυναμικό προς αξιοποίηση.


Περισσότερα...

 

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στον Δήμαρχο Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 13:58

Σήμερα Πέμπτη 06 Μαΐου, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας, κα Ιveca Hricova, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Αργοστολίου.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος μαζί με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο την Πρέσβειρα όπου και συζήτησαν θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας και πολιτισμού.

Η ανταλλαγή επισκεπτών ήταν ένα θέμα που βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου και της Πρέσβειρας καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την μετάδοση του Πολιτισμού των δύο χωρών.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,6/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Μάιος 2021 14:59

 
 

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Μάιος 2021 12:50

 
 

Ευχές από τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Μάιος 2021 12:41

 
 

Θα συνδράμω στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για τον εμπορικό λιμένα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2021 18:18

Τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα η θέση του εμπορικού λιμένα Αργοστολίου, όπως αυτή θα αποτυπωθεί στα πλαίσια της συνολικής επικαιροποίησης του προγραμματικού σχεδίου (Master Plan) της Λιμενική Ζώνης.

Η διαδικασία στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά το 2015 κινήθηκε προς μια λύση για την οποία η τοπική κοινωνία δεν ήταν ούτε σύμφωνη, ούτε ενήμερη. Κατέληγε στη χωροθέτηση του εμπορικού λιμένα στη σημερινή του θέση.

Στις αρχές του 2020 διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο είχε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία για την οριστικοποίηση του Master Plan. Είναι κρίσιμο για το νησί μας ότι σε αυτή τη συγκυρία


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 209

leivada_banner copy.png