ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
8/2018
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε τηλεδιάσκεψη η επόμενη συνεδρίαση της ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 22:26

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 165 παρ.1&2, και αρ.167-169 του Ν. 3852/2010 και το άρθρο 6 παρ.9 του Ν. 4071/11-4-2012, σας καλούμε σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 10:00 με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων ως εξής:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού)

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ: Διοικητήριο -Αργοστόλι /Πλατεία Βαλιάνου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διοικητήριο - 21ης Μαΐου

ΛΕΥΚΑΔΑ: Διοικητήριο - Αντ. Τζεβελέκη

προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

Περισσότερα...

 

ΣΚΑΛΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 12:16

Οι πλατείες της Σκάλας μάταια περιμένουν τη φροντίδα της δημοτικής αρχής.

Μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου στη Σκάλα, στην πιο τουριστική περιοχή της Κεφαλλονιάς, συναντάς παντού εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Στο λεγόμενο “πεζόδρομο” εξακολουθεί ή ίδια ανεξέλεγκτη κατάσταση με καθημερινό κίνδυνο να συμβούν σοβαρά ατυχήματα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό, παρά τα παράπονα και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων, μικροί ή μεγαλύτεροι σκουπιδότοποι και άλλα προβλήματα δημιουργούν μια απαράδεκτη εικόνα για τουριστική περιοχή.

Σκουπιδότοπος η Λαγκάδα

Περισσότερα...

 

Στην Ιθάκη σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 15:05

Επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι «Πίσω Αετός» και άλλα έργα της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη

Επιτόπιο έλεγχο στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Πισαετού, στην Ιθάκη, πραγματοποίησε σήμερα, το πρωί, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Παναγής Δακουλόγκωνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού (Τουριστικής Προβολής και Νησιωτικής Πολιτικής), Σπύρο Γαλιατσάτο και τον Έπαρχο Ιθάκης, Σπύρο Τσιντήλα.

Περισσότερα...

 

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού από τον ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 12:03

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αντιδρώντας στη σύσταση της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εσωτ.Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στα Ιωάννινα

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξιο Τσίπρα, το Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Κωνσταντίνο Τσέγα και τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Χαράλαμπο Καρίμαλη,  απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζοντας την αντίθεση του στη σύσταση της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, με έδρα τα Γιάννενα.

Ο κ. Γαλιατσάτος, επισημαίνει στην επιστολή του, τους λόγους για τους οποίους η έδρα της νεοσύστατης Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ.  θα πρέπει να συσταθεί στην Κέρκυρα και ζητά από την Κυβέρνηση και τον Ε.Ο.Τ. να αναθεωρήσουν, σε αυτό το θέμα, την τακτική τους και είτε να δημιουργήσουν Υπηρεσίες Εσωτερικού του Ε.Ο.Τ. ανά Περιφέρεια ή, αν επιμένουν στο μοντέλο υπαγωγής δύο Περιφερειών σε μία Υπηρεσία Εσωτερικού, να ορίσουν εν προκειμένω ως έδρα της Υπηρεσίας το νησί των Φαιάκων.

Περισσότερα...

 

Στη δημοκρατία δεν αρμόζουν ύβρεις και απειλές

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 19:55

Τα απαράδεκτα γεγονότα στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας πρέπει να τύχουν της απόλυτης καταδίκης όλων και της, άνευ αστερίσκων και λοιπών δικαιολογιών, απομόνωσης των υπαιτίων.

Είχαμε επισημάνει από νωρίς, ότι οι ύβρεις, προπηλακισμοί και απειλές, υποκρύπτουν πολιτικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μένος και τη συνεχιζόμενη ένταση.

Προειδοποιούμε ακόμη μια φορά ότι οι ενορχηστρωτές αυτών, εμφανιζόμενοι ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, βάλλουν ευθέως στην καρδιά της δημοκρατίας και της ίδιας της κοινωνικής συνοχής. Συνυπεύθυνοι είναι όμως και όλοι όσοι παρακολουθούν αμέτοχοι τέτοιου είδους συμπεριφορές, πόσο μάλλον εκείνοι που αποδέχονται ως συνομιλητές τους “τραμπούκους” της δημόσιας ζωής.

Περισσότερα...

 
 

Ενισχύσεις 1,9 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 10:50

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.920.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτό τον λόγο.

Ανάμεσα στους δήμους είναι και της Ιθάκης για το ποσό των 110.000€.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/8/2017, #ODYSSEIA

 
 

Η ΠΙΝ επεκτείνει, έως και τρία έτη, τη διάρκεια ενίσχυσης της λειτουργίας των Κοινωνικών δομών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018 20:57

Μετά την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων, μέσω ΕΣΠΑ

Την επέκταση έως και τρία έτη, της διάρκειας ενίσχυσης της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και Δράσεων, αποφάσισε η Επιτροπή Παρακολούθησης δια της Γραπτής Διαδικασίας, μετά την εξασφάλιση πόρων που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ι.Ν. 2014-2020

Για  επιπλέον τρία έτη, στο σύνολο έξι έτη), θα ενισχυθούν τα πέντε (5) Κέντρα Κοινότητας, τα δύο (2) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ), τα τρία (3) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και ο Ξενώνας Αστέγων.

Την ίδια ώρα παρατείνεται, για δύο έτη, συνολικά πέντε έτη, η ενίσχυση των τριών (3) Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών κατά της βίας και ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Περισσότερα...

 
 

Βασίλης Ρουχωτάς: ΣΩΠΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ! (Ποίημα του Αζιζ Νεσιν)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018 10:42

"Σώπα μη μιλάς, είναι ντροπή

κοψ΄ τη φωνή σου

σώπασε επί τέλους

κι αν ο λόγος είναι αργυρός

η σιωπή είναι χρυσός"

……

Τρία γεγονότα της περασμένης εβδομάδας μου θύμισαν τους συγκλονιστικούς στοίχους του ποιήματος "ΣΩΠΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ" του Τούρκου ποιητή Αζιζ Νεσίν.

Το ένα είναι τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του τέως υπουργού Γερασίμου Αρσένη.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος συνέπεσαν με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, συγχώνευση με την οποία έκλεισε και τυπικά το όνειρο του Γεράσιμου Αρσένη, δηλαδή το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι που ίδρυσε το έτος 2000, καθώς και το ΤΕΙ.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 85

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png