ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
10/2018
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρόεδροι Δημοκρατίας Ελλάδας και Ιταλίας στην Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 12:36

Ενόψει των επισκέψεων των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Mattarella, στην Κεφαλονιά την 28η Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί το Νησί μας ομάδα Ελλήνων και Ιταλών προπομπών σήμερα 18 Οκτωβρίου 2018.

Την προπομπή θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο Δ/ντής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Ανδρεάτος ο οποίος θα συμμετάσχει με εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες για την υποστήριξη της διοργάνωσης των τελετών της 28ης Οκτωβρίου (κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Ιταλών Μεραρχίας Acqui, Σημείο Ταφής 136 Αξιωματικών και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,18/10/2018, #ODYSSEIA

 

Στην Πορτογαλία ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για την 46η Γενική Συνέλευση της CPMR

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018 09:22

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συμμετάσχει στην 46η Γενική Συνέλευση της CPMR που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδέρα από τις 17-19 Οκτωβρίου 2018.

Η 46η Γενική Συνέλευση της CPMR, στην οποία συμμετέχουν Επικεφαλής Περιφερειών, εκλεγμένοι πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΕ και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνεται στη Μαδέρα, μετά από πρόσκληση του Miguel Albuquerque, προέδρου της Περιφερειακής Αρχής της Μαδέρα.

Τα θέματα που πρόκειται να αναλυθούν μεταξύ άλλων κατά τη διεξαγωγή της Διεθνούς Συνάντησης, αφορούν τις εξής ενότητες: Προσβασιμότητα & Μεταφορές, Πολιτικές Συνοχής, Ενέργεια & Κλίμα, Μέλλον της Ευρώπης, Ναυτιλία, Μετανάστευση / CPMR βασικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020.

Στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, η εκλογή του νέου Πολιτικού Γραφείου της CPMR, ενώ οι συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση θα κορυφωθούν με την έγκριση της Τελικής Διακήρυξης, η οποία θα καλύπτει όλα τα θέματα πολιτικής που συζητήθηκαν κατά τις δύο ημέρες της διεξαγωγής της 46ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR .

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,17/10/2018, #ODYSSEIA

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ (Νο 2)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018 09:20

Η Δημοτική Αρχή αρμοδίως μας ανακοίνωσε την άμεση δημοπράτηση του νέου δικτύου ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη του Ληξουρίου.

Χωρίς ντροπή αφού το έργο αυτό είναι η επιτομή της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής.

Η έγκριση της μελέτης του έργου

"ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ"

έγινε με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 29 .12. 2011!!

Για την εκπόνηση της μελέτης δεν έγινε διαγωνισμός αλλά προσκλήθηκαν τρεις μηχανικοί.

Στις 3.7.2013 το χρηματικό ένταλμα πληρωμής του μελετητή επεστράφη απλήρωτο από το ελεγκτικό συνέδριο ως μη νόμιμο.

Έκτοτε το έργο εντάσεται και απεντασεται από το ΕΣΠΑ ως εκκρεμές, ανάλογα με τα κέφια της δημοτικής αρχής αφού δεν ήταν ικανή να καλύψει ούτε τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις του έργου.

Περισσότερα...

 

Πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τα Ιόνια Νησιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 17:34

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος, δήλωσε ικανοποιημένος από την σημερινή εικόνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε σχέση με εκείνη που παρέλαβε το 2014, δηλώνοντας όμως ότι “δεν υπήρξαμε αλάνθαστοι, δεν ολοκληρώθηκαν όλα όσα είχαμε προδιαγράψει και προγραμματίσει, κάναμε όμως τεράστια βήματα και διανύσαμε μεγάλη απόσταση στο δρόμο της επιτυχίας, παρά τις πολλές αντιξοότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, παρά τη συστηματική πολεμική των διαπλεκόμενων συμφερόντων”.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει εκ νέου στη λαϊκή εντολή ανανέωσης της θητείας του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

Περισσότερα...

 

Το δημόσιο κατηγορώ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για το ξεπούλημα του Ερημίτη από το ΤΑΙΠΕΔ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 15:41

Θ. Γαλιατσάτος : «Εάν τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν την κάλυψη της ιδιότυπης νομικής ασυλίας θα ήταν υπόλογοι απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες»

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων όπως δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δημοσιογραφικό site Protagon:

Το Protagon επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο υποβάλλοντας ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και εάν θεωρεί ότι είναι υπέρ ή κατά του δημοσίου συμφέροντος.

«Η γνώμη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στηριγμένη και σε αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ότι η “επένδυση” αυτή ήταν εξαρχής μη συμφέρουσα όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο γεγονός του χαμηλού τιμήματος αλλά και κυρίως διότι θα παρέβλαπτε

Περισσότερα...

 
 

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΒΛΑΚΕΙΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 18:17

Προ μηνός η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία ελέγχει τις πράξεις και αποφάσεις του Δήμου, με το υπ αριθμ πρωτ. 153696/122643 απο 10 Σεπτεμβρίου 2018 έγγραφό της, ακύρωσε ως μη νόμιμη την διαδικασία για την ενοικίαση των καταστημάτων του Δήμου επί της κεντρικής πλατείας στο Ληξούρι.

Το ΠΔ 270/1981 σύμφωνα με το οποίο γίνονται οι ενοικιάσεις των ακινήτων του Δήμου ορίζει στο αρθρο 6 παραγ 2, οτι μια δημοπρασία οταν ακυρωθεί λόγω σφάλματος (πόσο μάλλον όταν ακυρωθεί ως μη νόμιμη) επαναλαμβάνεται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

 
 

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΗΜΩΝ -ΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΜΗΣ & ΕΡΙΣΟΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 18:46

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ερίσου αναφορικά με την επίκαιρη συζήτηση, σε σχέση με την διάσπαση του Δήμου Κεφαλλονιάς σε περισσότερους δήμους, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η βούληση των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία δήμου που τα όρια του θα ταυτίζονται με τα όρια της πρώην Επαρχίας Σάμης, έχει ήδη εκφραστεί από την άνοιξη του 2010 στην κοινή συνεδρίαση – λαϊκή συγκέντρωση των δημοτικών συμβουλίων Ερίσου – Πυλάρου – Σάμης, που έλαβε χώρα την άνοιξη του 2010 στη Σάμη.

Με εξίσου ρητό και κατηγορηματικό τρόπο εκφράστηκε στις λαϊκές συνελεύσεις που έλαβαν χώρα το έτος 2012 στην Πύλαρο και στη Σάμη.

Περισσότερα...

 
 

Ψηφίσματα του ΠΣΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2018 23:42

  1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στη χθεσινή 18η Συνεδρίαση, (Σάββατο 6 Οκτωβρίου), που έλαβε χώρα στην αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, καταδίκασε, ομόφωνα, την ενέργεια βεβήλωσης μνημείων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά

Ακολουθεί το πλήρες Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, καταδικάζει τη θρασύδειλη ενέργεια φασιστοειδών να βεβηλώσουν τα μνημεία των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα Βαλσαμάτα, τις Βινάριες, τα Χιονάτα και του Δ.Σ.Ε. στον Αίνο της Κεφαλονιάς στη θέση Άγιος Ελευθέριος.

Η καταστροφή των μνημείων των λαϊκών ηρώων από τους συνεργάτες των κατακτητών έχουν στόχο και το χθες και το σήμερα και κυρίως να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 92

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png