ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγής Καππάτος: Συμπλήρωση ενός έτους από την Ορκωμοσία της Βουλής

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 18 Ιούλιος 2020 09:51

Απολογισμός Δράσεων για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη 2019-2020

Αξιότιμοι συμπολίτες, αξιότιμες συμπολίτισσες στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη και σε όλο τον κόσμο,

Πριν από ένα χρόνο είχα την τιμή να παραβρεθώ στη Βουλή των Ελλήνων ως Βουλευτής, με την εντολή των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για να την ορκωμοσία των Βουλευτών της Θ' Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων.

Σε αυτό τον ένα χρόνο το νομοθετικό σώμα της χώρας μας συζήτησε και ψήφισε πάνω από 80 νομοσχέδια, ολοκλήρωσε τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ η προανακριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχα, κατέθεσε πρόσφατα το πόρισμά της και ολοκλήρωσε τις εργασίες της.

Σε αυτό τον πρώτο χρόνο της θητείας μου ως Βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Συμπολίτευσης, πέρα από τις υποχρεώσεις μου στο νομοθετικό σώμα, είχα και αυξημένες ευθύνες ως προς την αντιπροσώπευση των νησιών μας στο επίπεδο της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της θεσμικής μου ιδιότητας, κατέβαλα κάθε προσπάθεια ώστε να συνδράμω και να διευκολύνω την κοινωνία των νησιών μας και τις πρωτοβουλίες της. Αυτό έγινε κατορθωτό πάντοτε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), την πολιτική ηγεσία των υπουργείων, υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα, την Πάτρα, την Κέρκυρα και τα νησιά μας, καθώς και σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών και τους φορείς της.


Περισσότερα...

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 18 Ιούλιος 2020 09:50

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Αργοστολίου.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν οι πρώην υπουργοί Νεκτάριος Σαντορινιός, και Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς επίσης και οι Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, Σάμης Γεράσιμος Μονιάς & Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Οι Δήμαρχοι παρουσίασαν στον Πρόεδρο την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους του νησιού μετά την διάσπαση του Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Περισσότερα...

 

ΠΙΝ: Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 17:33

Την θλίψη και την αγανάκτησή του για την αλλοίωση του χαρακτήρα και του συμβολισμού της Αγίας Σοφίας με την απόφαση της Τουρκικής ηγεσίας, για την μετατροπή της σε τζαμί εκφράζει το Ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων στη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε μέσω της υπηρεσίας epresence.gov.gr, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 κατοπιν προτασης της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και τους διεθνείς Οργανισμούς να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα ωστε να αποτρέψουν την ντροπιαστική και διχαστική απόφαση της Τουρκικής ηγεσίας για την αλλοίωση του χαραχτήρα του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου της Αγίας Σοφίας.


Περισσότερα...

 
 

ΠΙΝ: Συνάντηση με γερμανική αντιπροσωπεία

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 17:26

Συνεργασία για την διαχείριση των απορριμμάτων & την επανεκκίνηση του τουρισμού από τη Γερμανία στα Ιόνια Νησιά

Με τον Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Τον Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση», κ. Norbert Barthle και τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ.Ernst Reichel, υποδέχθηκε σήμερα, στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα –Τσαγκαροπούλου, παρουσία του συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος Γιώργου Κρεμλή και πολυμελούς κλιμακίου από τους ανωτέρω φορείς.

Τη συζήτηση απασχόλησε η συνεργασία σε τομείς σύγχρονης ανάπτυξης και κυρίως η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, μέσω της αξιοποίησης βέλτιστων πρακτικών που επεξεργάζεται η Ελληνογερμανική Συνέλευση από δράσεις και παρεμβάσεις προσανατολισμένες στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, βασισμένες στην σύγχρονη τεχνολογία.

Ο κ. Barthle μετέφερε ειδικότερα την τεχνογνωσία που αξιοποιείται στη Γερμανία με έμφαση στην κυκλική οικονομία και την θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων με πολύ θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και την αξιοποίηση του υπολείμματος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παροχής ζεστού νερού κ.α.


Περισσότερα...

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα Ιόνια Νησιά

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 20:06

Την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής ότι η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα Ιόνια Νησιά με ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο παντού αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής επανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, στην τοποθέτησή του, στη χθεσινή (14-07-2020) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Το οδικό δίκτυο στα Ιόνια Νησιά » έπειτα από εισήγηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όπως επισήμανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου η σημερινή Περιφερειακή Αρχή κινείται με γοργούς ρυθμούς, ώστε να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο σε όλα τα νησιά και να εξελιχθούν ιδιαίτερα οδικοί άξονες που συνδέουν το επαρχιακό


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 6 από 269

leivada_banner copy.png