ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μην το διανοηθούν»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 18:00

Το κράτος της βίας και της καταστολής που εκφράζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε να γίνεται de facto αντιληπτό κι από τους Θιακοκεφαλονίτες από χθες τα χαράματα. Ενάντια στις κινητοποιήσεις των ακόμη λασπομένων και πνιγμένων πολιτών του Δήμου Σάμης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφερειάρχης Κράτσα επιλέγουν την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και την παρουσία ασθενοφόρου προκειμένου να καταστείλουν με βία το λαϊκό αίσθημα.

Τους προειδοποιούμε να μην το διανοηθούν!

Πριν να δοθούν οι εντολές καταστολής απ’ τα κλιματιζόμενα γραφεία με τα παχιά χαλιά, ας πάνε οι κύριοι υπεύθυνοι μία βόλτα απ’ την Αγία Ευφημία κι απ’ τη Λαγγάδα να δουν τι έχει υποστεί ο Θιακοκεφαλονίτικος λαός και μετά ας αποφασίσουν...


Περισσότερα...

 

ΠΙΝ: Εγκρίθηκε η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της Πύλαρου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 17:58

Μετά την παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Την ικανοποίησή της για την έγκριση της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της λεκάνης της Πυλάρου Κεφαλονιάς εκφράζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μελέτη ποσού ύψους 1.600.000 ευρώ για την οριοθέτηση, διευθέτηση του υδρογραφικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία της Πύλαρου εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ και η χρηματοδότησή της θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ωρίμανσης μελετών για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Περισσότερα...

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 18:17

Για την Επανεξέταση εγκατάστασης του συνόλου των αδειοδοτήσεων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην 28η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερασίμου και Αθηνάς Τζουγανάτου (1ος όροφος), οδός Παπά Χαρ. Γραικούση, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 163/Α.Π.33282/29-5-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, διά ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών την 19η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 προκειμένου να συζητηθεί το παρακάτω θέμα:

1.«Επανεξέταση εγκατάστασης του συνόλου των αδειοδοτήσεων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας(Α.Σ.Π.Η.Ε.)»

Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,15/10/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 

Ψήφισμα του Δήμου Ληξουρίου για τις ανεμογεννήτριες στην Σάμη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 18:17

Ο Δήμος Ληξουρίου σήμερα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, με την αριθμ.191/2020 απόφασή του

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του λαού του Δήμου Σάμης κατά της τοποθέτησης νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Ζητάμε να αναχωρήσει άμεσα το πλοίο με τις ανεμογεννήτριες από το λιμάνι της Σάμης.

Καλούμε και τους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς να πράξουν το ίδιο και να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα του Δήμου Σάμης».

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ληξουρίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,15/10/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΑΜΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 18:15

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της ενέργειας, με την στήριξη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, προβαίνουν σε κλιμάκωση της βίας με συλλήψεις προκειμένου να κάμψουν την δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Σάμης και της Κεφαλονιάς, που βρίσκονται 12 μέρες τώρα στο λιμάνι της Σάμης για να αποτρέψουν την εκφόρτωση του νέου πακέτου ανεμογεννητριών που προορίζονται να εγκατασταθούν στα βουνά της περιοχής. Η συνεχιζόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, την ώρα που ακόμη οι λάσπες βρίσκονται στα σπίτια των πλημμυροπαθών, αποτελεί την απόλυτη πρόκληση για τον λαό της Κεφαλονιάς, που βιώνει τεράστιες καταστροφές με αιτία κυρίως τα υφιστάμενα αιολικά πάρκα


Περισσότερα...

 
 

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ:

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2020 17:35

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ... και Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝ

Από τις 4/10/2020, που ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Σάμης Ν. Κεφαλονιάς φορτηγό πλοίο φορτωμένο με συστοιχία ανεμογεννητριών, που προβλέπεται να τοποθετηθούν στο νέο Αιολικό Πάρκο, στη θέση "Ξερακιάς", ακούγεται η φωνή του λαού.

•Οι κάτοικοι της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων, από την πρώτη στιγμή ξεδιπλώνουν ένα πολύμορφο αγώνα, καταφέρνοντας μέχρι σήμερα να μην ξεφορτωθεί στο λιμάνι της Σάμης ένα ακόμη πακέτο ανεμογεννητριών που θα επιδεινώσει παραπέρα την κατάσταση στα πλημμυρικά επεισόδια που συνεχώς καιροφυλακτούν στην περιοχή.


Περισσότερα...

 
 

“Όσο πιο άδειο είναι το δοχείο τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει”

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2020 17:31

Στο κενό οι καταγγελίες Γαλιατσάτου

Αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την καταγγελία τριών εργοληπτικών επιχειρήσεων που αφορούν τους όρους διακηρύξεων δημοσίων έργων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι παντελώς αβάσιμα, οι δε συκοφαντικές προσωπικές βολές στο πρόσωπό μου, παντελώς ανυπόστατες και εκτοξευτηκαν για λόγους παραπλανητικούς, για λόγους εντυπωσιασμού και προσωπικού οφέλους.

Είναι πολιτικά αξιοθρήνητοι, οι αιρετοί άνδρες που τις υιοθετούν και επικίνδυνοι στην άσκηση των καθηκόντων τους, γιατί ουδέποτε ζήτησαν σχετικές πληροφορίες και εξηγήσεις για το θεμα αυτό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ούτε από εμένα τον ίδιο.


Περισσότερα...

 
 

ΚΚΕ: Εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ στη θέση «Ξερακιάς» Κοινότητας Διλινάτων στο Δήμο Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 17:46

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών

Από τις 4/10/2020, έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Σάμης Ν. Κεφαλονιάς φορτηγό πλοίο φορτωμένο με συστοιχία ανεμογεννητριών, που προβλέπεται να τοποθετηθούν στο νέο Αιολικό Πάρκο, συνολικής ισχύος 9,2 MW, στη θέση «Ξερακιάς» Κοινότητας Διλινάτων στο Δήμο Αργοστολίου.

Το παραπάνω γεγονός αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα της περιοχής του Δήμου Σάμης, ο οποίος έχει εμποδίσει μέχρι σήμερα την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών, επειδή η συγκεκριμένη εγκατάσταση λόγω της μορφολογίας του εδάφους και της κατεύθυνσης της λεκάνης απορροής, θα δημιουργήσει μεγάλο πλημμυρικό κίνδυνο στα χωριά του Καραβομύλου και των Πουλάτων. Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, αφού


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 179

leivada_banner copy.png