ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΝ: Απάντηση στην Λαϊκή Συσπείρωση από τον Πρόεδρο του ΠΣ Ι.Ν.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 16:55

Με αφορμή το από 15/9/2020 δημοσίευμα, που υπογράφουν ο επικεφαλής και τα μέλη της περιφερειακής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” και αφορά στη διαδικασία σύγκλησης των Περιφερειακών Συμβουλίων, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις:

Α. του άρθρου 167 του Ν.3852/2010, παραγ. 1……στις νησιωτικές περιφέρειες σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις το περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης.


Περισσότερα...

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ (Συγγραφέας ΕΔΑΚΙ);

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 19:25

Εξ αιτίας της πυρκαιας η οποία ξέσπασε τις απογευματινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου 2020 στον χώρο υγειονομικής ταφής των σκουπιδιων της Κεφαλονιας και της Ιθακης στον γνωστό ΧΥΤΥ που βρισκεται στην περιοχή της Παλλοστής και συνεχίζεται υποτονικά μέχρι και σήμερα, τοξικά αέρια απόβλητα δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα του Νησιού και κυρίως τους Δήμους του Ληξουρίου και του Αργοστολίου.

Παράλληλα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα αυτές οι ουσίες, να ρυπάνουν τα φυτά και το έδαφος, να εισέλθουν στον υπόγειο φρεάτιο ορίζοντα και να περάσουν στην τροφική αλυσίδα ζώων και ανθρώπων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας .


Περισσότερα...

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 19:17

Αυτό το διάστημα οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης φέρνουν ή πρόκειται να φέρουν προς έγκριση, την (253/2020 12 Αυγούστου 2020) απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, για αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής, δηλαδή την τερατώδη αύξηση των τιμολογίων που θα ισχύσουν από την νέα χρονιά 2021.

Πρόκειται για μια καθαρά επιχειρηματική κίνηση ανάκτησης του πλήρους «κόστους» του νερού, με νέα χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και με νέες «εξαιρέσεις» για τους ομίλους και τους μεγάλους επιχειρηματίες. Το ίδιο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (αποτελείται και από εκπροσώπους και των 3 Δήμων), ομολογεί ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε στην κατεύθυνση του «κόστους - οφέλους» της «Στρατηγικής της Ε.Ένωσης» που διατρέχει


Περισσότερα...

 

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Κοινός στόχος η γρήγορη δημοπράτηση

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 20:11

Tου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Σε μια κρίσιμη πορεία για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου “Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ Κέρκυρας”, έγινε η σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκου, της Προέδρου του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, των Δημάρχων της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση καθώς και των μελών του ΔΣ του νέου ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων


Περισσότερα...

 

Το ΚΙΝΑΛ για την φωτιά στην Παλοστή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2020 20:03

Περισσότερα...

 
 

Συμβουλές από την ΠΙΝ για την φωτιά στην Παλοστή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 20:22

Περισσότερα...

 
 

Εκκωφαντική η σιωπή κι η απουσία του βουλευτή και της περιφέρειας την ώρα που απειλείται η υγεία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 20:15

Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς βιώνουν την «αναπτυξιακή διάσταση» που δίνει η Περιφερειακή Αρχή σε ότι αφορά στη νέου τύπου διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Μετά την Κέρκυρα (δύο φορές), την Ζάκυνθο και τους Παξούς ήρθε η σειρά και της Κεφαλονιάς να αναπνεύσει τοξικό νέφος, το οποίο απελευθερώθηκε από την πυρκαγιά που κατέκαψε τον χώρο εναπόθεσης και ταφής στερεών αποβλήτων στην Παλοστή.

Μια περίεργη φωτιά, που είχε όμως προφητέψει η κα Κράτσα κατά την επίσκεψή της στην Παλλοστή αλλά που δεν φρόντισε να αποτρέψει χάρη στην αποτελεσματική διαχείριση του νέου της φορέα.


Περισσότερα...

 
 

Αίτημα ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για έκτακτο Δ.Σ. Αργοστολίου λόγω της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 20:13

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου: κ. Ν. Βαλλιανάτο

«ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΠΑΛΟΣΤΗΣ »

Η πυρκαγιά και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ στην Παλοστή τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί ένα μεγάλο και διαρκές έγκλημα σε βάρος του Λαού της Κεφαλονιάς, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς κάνει λόγο, στην περίπτωση την εν λόγω πυρκαγιάς, για


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 179

leivada_banner copy.png