ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρες σύστημα πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα εγκατέστησε η ΠΙΝ σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 12:30

Πλήρες σύστημα πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα εγκατέστησε η ΠΙΝ σε Μπενίτσες Κέρκυρας και Σκάλα Κεφαλονιάς

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για  την εξυπηρέτηση των  αναγκών των ΑμεΑ υλοποίησε στα  πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος «NO BARRIER»  σύνολο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στις παραλίες  Μπενίτσες της Κέρκυρας και Σκάλας Κεφαλονιάς,   για την δημιουργία της  αδιάκοπης αλυσίδας προσβασιμότητας στη θάλασσα  ατόμων με κινητικά προβλήματα .

Σ αυτή την παρέμβαση συμπεριλαμβάνεται και το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία η οποία  έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Περισσότερα...

 

Με 20εκ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε, μετά από αίτημα της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015 17:55

Για αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς  της 17ης/11/2015

Μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την 20η Νοεμβρίου 2015, εγκρίθηκε την Πέμπτη 17/12/2015, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων –ΕΣΠΑ, η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμούς στις υποδομές των ΠΕ Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης», συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ.

Την απόφαση υπογράφει ο Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης με κοινοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία μπορεί εφεξής να εκτελεί εντολές κατανομής χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίθηκαν.

Περισσότερα...

 

Νέα Δημοκρατία: Για την απομάκρυνση του διοικητού του νοσοκομείου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015 14:20

Με  αφορμή  την απομάκρυνση  και του  διοικητού του  νοσοκομείου  Αργοστολίου είμαστε υποχρεωμένοι να  επισημάνουμε  ότι και  στο θέμα  των διοικητών  των  νοσοκομείων   η πρωτοδεύτερη κατά δήλωση  της  αριστεράς   επέδειξε  το χειρότερο και πιο  αποκρουστικό πρόσωπο  παλαιοκομματικής νοοτροπίας και πρακτικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με την  ανάληψη της εξουσίας από τη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ  ζητήθηκε  η παραίτηση του διοικητού του Νοσοκομείου  χωρίς να έχει   οριστεί αντικαταστάτης , για κανένα νοσοκομείο της χώρας ακόμα και τώρα, πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της δημόσιας διοίκησης  και μάλιστα  σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα  όπως είναι  η υγεία.

Περισσότερα...

 

Εκλογές στην τοπική Νέα Δημοκρατία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2015 19:49

Καλούμε τους φίλους και τα μέλη της ΝΔ   την Κυριακή  20 Δεκεμβρίου  από τις  7:00 το πρωί  έως τις 19:00 να προσέλθουν  για την ανάδειξη εκλογής προέδρου  της Ν.Δ.

Τα εκλογικά κέντρα  όπου θα διεξαχθεί  η ψηφοφορία είναι τα εξής:

1.         Για τον πρώην δήμο Αργοστολίου –Λειβαθού : στο ισόγειο Δημοτικό κατάστημα  στην πλατεία Βαλλιάνου

2.         Για τον πρώην δήμο Παλλικής:  στο πρώην κατάστημα  Αγροτικής τράπεζας όπου σήμερα στεγάζει ο δήμος τις υπηρεσίες του

Περισσότερα...

 

ΕΤΙΝ: Στον εισαγγελέα διαφθοράς το πόρισμα των ορκωτών λογιστών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 19:52

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ (Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων) συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.

Συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, Λευκάδας Κ. Δρακονταειδής, Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης και Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ζακύνθου Δ. Γαργαλέας και Λευκάδας Σωτ. Σκιαδαρέσης, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων - μετόχων της ΕΤΙΝ.

Περισσότερα...

 
 

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 18:37

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων :

1.Η αναχρηματοδότηση δανείων Δήμου Κεφαλονιάς (Σύναψη νέου δανείου).

2.Καθορισμός Τελών Κοινοχρήστων χώρων του 2016.

3.Εκχώρηση σε ιδιώτη του τομέα της καθαριότητας των Δημοτικών Κτηρίων.

Περισσότερα...

 
 

Λοιπά νέα από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 18:28

7,2 εκ. ευρώ για το λιμάνι Ερείκουσας Νομού Κέρκυρας αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Την έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων για την χρηματοδότηση του έργου «Επέκταση λιμένος Ερείκουσσας στο Νομό Κέρκυρας» συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που συνεδρίασε σήμερα στην Κέρκυρα.

Την εισήγηση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και σύμφωνα με αυτήν, το έργο αφορά στην κατασκευή νέου λιμανιού στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, κατασκευή οδοποιίας για τη σύνδεση του λιμένα με τον οικισμό και δημιουργίας λιμενολεκάνης συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που θα μπορεί να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσσας.

Περισσότερα...

 
 

Εγκρίθηκε η εισήγηση του ΠΙΝ για υπερψήφιση του χωροταξικού σχεδιασμού

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 18:03

Και απόρριψη της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Το θέμα της γνωμοδότησης επί των παραδοτέων του Β1 σταδίου και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μελέτης «αξιολόγηση αναθεώρηση και εξειδίκευση περιφερειακού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 144 από 146

leivada_banner copy.png