ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2020 16:13

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό του πολιούχου μας Αγίου Γερασίμου.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας καθώς και οι συνέπειες του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανός στις δημοτικές υποδομές και στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα την εικόνα του Αγίου Γερασίμου.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/10/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου στην ανώτερη κατηγορία κινήτρων για ιατρούς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2020 16:09

Το νοσοκομείο Αργοστολίου από χθες συμπεριλαμβάνεται στην ανώτερη κατηγορία κινήτρων που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΥ για ιατρούς. Ένα αίτημα πολλών ετών της ιατρικής μας κοινότητας έγινε πραγματικότητα με χθεσινή τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας. Πρόκειται για τη σημαντικότερη θεσμική παρέμβαση που μπορούσε να γίνει στο χώρο της υγείας στο νομό μας.

Με τον χαρακτηρισμό του νοσοκομείου Αργοστολίου ως «Άγονο Νοσοκομείο Ζώνης Α’»:

•Δίνονται κίνητρα οικονομικά, μοριοδότησης και βαθμολογικής εξέλιξης.


Περισσότερα...

 

Επερωτήσεις ΛΣ σχετικά με θέματα που απασχολούν την Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 16:31

Σχετικά με την αποκατάσταση υποδομών και την καταβολή αποζημιώσεων μετά τον κυκλώνα “ΙΑΝΟ”

Μετά το πέρασμα του Ιανού οι καταστροφές στα νησιά μας Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα ήρθαν να επιβεβαιώσουν την απουσία υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων, την άναρχη εγκατάσταση των Αιολικών πάρκων (Πύλαρος, Σάμη, Δήμος Αργοστολίου κ.α).

Στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρήσατε υπερβολή το αίτημά μας για τα άμεσα μέτρα αποκατάστασης, μέτρα για την γρήγορη καταγραφή των ζημιών, το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θωράκισης των περιοχών και την εξασφάλιση γενναίας χρηματοδότησης και κονδυλίων.


Περισσότερα...

 

Υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς πρός Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων:

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 10:29

“Αυξημένοι έλεγχοι covid-19 σε Βρετανούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου”

Συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Έκαναν μια επισκόπηση του επιπέδου της διασποράς covid-19 στα Ιόνια Νησιά και διαπιστώθηκε η θετική εξέλιξη και στην Ζάκυνθο, καθώς και η επιστροφή των Βρετανών, μετά την αυξητική τάση που είχε παρατηρηθεί και τις αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική τουριστική αγορά.


Περισσότερα...

 

Έγκριση Εισήγησης στην Επιτροπή Περιφερειών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 18:05

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ενέκρινε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου τις εισηγήσεις που θα συμπεριληφθούν στην Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής.

Είχα την τιμή να συντάξω την εισήγηση για την «Βιώσιμη και Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Αστικών, Αγροτικών και Παράκτιων Περιοχών».

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και θα αποτελέσει εργαλείο μετουσίωσης των συζητήσεων της Επιτροπής σε δημόσιες πολιτικές.

Στην εισήγηση περιλαμβάνονται οι προτάσεις των συναδέλφων όλων των κομμάτων, με τους οποίους έχουμε στα πλαίσια της Επιτροπής έχουμε πολύ καλή συνεργασία, παρά τις διαφορετικές πολιτικές μας προσεγγίσεις.


Περισσότερα...

 
 

Ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος στη Σάμη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2020 08:09

Χθές, Παρασκευή 16/10/20, επισκέφτηκε το νησί μας ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος. Ο βουλευτής βρέθηκε στο λιμάνι της Σάμης, όπου οι κάτοικοι του νησιού δίνουν για 13η μέρα τη μάχη τους ενάντια στην εγκατάσταση και άλλων ανεμογεννητριών στο νησί και τις ολέθριες συνέπειες που αυτό θα έχει στη ζωή τους και στις περιουσίες τους. Αφού συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, κατήγγειλε την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, εξέφρασε την ολόπλευρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά και την στήριξη του Κόμματος στα αιτήματά τους:

-Αποζημίωση των πληγέντων.


Περισσότερα...

 
 

H ΠΙΝ για τις ανεμογεννήτριες στην Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2020 08:05

Πολυδιάστατη ενημέρωση, μελέτη και εξέταση του θέματος των ανεμογεννητριών ζητεί η Περιφερειάρχης

Ενημέρωση προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία παρείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρος Τραυλός για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, ιδιαίτερα στον Δήμο Σάμης, αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες που μεταφέρθηκαν από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ με ειδικό πλοίο στον λιμένα Σάμης με σκοπό να τοποθετηθούν στο Αιολικό Πάρκο στη θέση “Ξερακιάς” της κοινότητας Διλινάτων του Δήμου Αργοστολίου.

Αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων με στόχο να μην γίνει η εκφόρτωση των ανεμογεννητριών και ιδιαίτερα στην δυσπιστία των κατοίκων και την ανησυχία τους για τον ρόλο των ανεμογεννητριών στην πρόκληση πλημμυρών στις ευαίσθητες περιοχές


Περισσότερα...

 
 

Π. Καππάτος: Κίνητρα Σίτισης και Στέγασης Προσωπικού σε όλο το νομό Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 18:01

Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών 4735/2020, το οποίο περιέχει πολλές σημαντικές διατάξεις.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, την 1η Οκτωβρίου, πρότεινα και έγινε δεκτό στην επόμενη συνεδρίαση να αφαιρεθεί το πληθυσμιακό όριο για την δυνατότητα παροχής δωρεάν σίτισης και στέγασης σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και σώματα ασφαλείας σε όλο το νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την επεξεργασία και αποδοχή του αιτήματος που αφορά το Δήμο Αργοστολίου.

Δείτε την παρέμβασή μου εδώ: https://bit.ly/3dvCFBA


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 179

leivada_banner copy.png