ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μεταφράστρια των Ελληνικών που έμαθε στους Ρουμάνους τον Καρυωτάκη: Νέο βραβείο για τη Λαζάρ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 19:38

Στόχος της Έλενας Λαζάρ είναι να κρατήσει αναμμένη τη «φλόγα» της αγάπης των Ρουμάνων για την ελληνική λογοτεχνία, γι’ αυτό και δεν σταματάει στιγμή να μεταφράζει.

Ο εκδοτικός οίκος που ίδρυσε με όραμα την προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Ρουμανία «μετράει» σχεδόν τρεις δεκαετίες ζωής, ενώ το δικό της «ταξίδι» στον κόσμο των ελληνικών Γραμμάτων ξεκίνησε το μακρινό 1976, όταν με μια βαλίτσα γεμάτη …όνειρα και το διαβατήριο που με κόπο κατάφερε να εξασφαλίσει από το αυταρχικό καθεστώς Τσαουσέσκου, κατέφθανε στην Αθήνα.


Περισσότερα...

 

ΚΚΕ: Σχετικά με τον θολωτό τάφο Τζαννάτων

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 18:32

Σχετικά με την εφαρμογή των εγκεκριμένων, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μελετών για το θολωτό τάφο Τζαννάτων Κεφαλλονιάς.

Ο μυκηναϊκός τάφος Τζαννάτων Κεφαλλονιάς είναι ο μεγαλύτερος γνωστός με σχήμα κυψέλης ή θολωτός τάφος στα Ιόνια Νησιά και είναι μοναδικός στο είδος του. Θεωρείται πως είναι ένας βασιλικός τάφος με σημαντικά ευρήματα. Παρά το γεγονός αυτό, η προστασία και ανάδειξη του μνημείου από τις αρμόδιες αρχές δεν είναι ανάλογη και τα προβλήματα μεγαλώνουν αντί να αντιμετωπίζονται. Επιπλέον, απουσιάζουν οι σύγχρονες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου (σήμανση, δρόμος πρόσβασης, πάρκινγκ, ασφαλείς διάδρομοι για άτομα ΑΜΕΑ, σύγχρονες τουαλέτες ανδρών,


Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σ. Γαλανός: Καλώς τονε τον Θεριστή

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 10:49

Έφτασε και ο Ιούνιος, ο έκτος μήνας του χρόνου και ο πρώτος του καλοκαιριού.

Βέβαια, μέσα στο αρχαίο Ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν τέταρτος μήνας με 29 ημέρες, πέρασε στο Ιουλιανό ημερολόγιο ως έκτος μήνας με 30 ημέρες, όπου έτσι διατηρείται και σήμερα μετά τη γρηγοριανή μεταρρύθμιση του.

Κατά την ρωμαϊκή παράδοση, ο Ρωμύλος τον ονόμασε Junius, αφιερώνοντας τον ταυτόχρονα στη θεά Ήρα (Juno).

Ο Ιούνιος λέγεται και Θεριστής, γιατί είναι ο μήνας του θερισμού σ’ όλη την Ελλάδα Ο λαός του έχει δώσει πολλά ονόματα και τον εκτιμά πολύ, λόγω που, για την γεωργία είναι σημαντικός, επειδή μετά τον θερισμό «ελευθερώνεται η γη για νέα σοδειά».


Περισσότερα...

 
 

Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή "Ελλάδα 2021"

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Μάιος 2020 21:32

Εντονότεροι γίνονται τις τελευταίες ημέρες οι κλυδωνισμοί στην επιτροπή "Ελλάδα 2021" που έχει αναλάβει την διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Παρελθόν αποτελεί, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εστίας», η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου (αδελφή του Πέτρου Ευθυμίου) από την Επιτροπή 2021.

Ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


Περισσότερα...

 

Μήνυμα του Ιδρύματος Κεφαλονιάς Και Ιθάκης (ΙΚΙ)

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 18:17

22 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Βιοποικιλότητας - 21 Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα NATURA

Σύμφωνα με τη γνωστή Διεθνή Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα του Rio (1992), τη οποία υπέγραψε και επικύρωσε η Ελλάδα (1994) και η οποία αποτελεί μέρος της ελληνικής νομοθεσίας η Βιολογική ποικιλότητα ή βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία των ζώντων οργανισμών πάσης προελεύσεως, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των χερσαίων, θαλασσίων και άλλων υδατικών οικοσυστημάτων και οικολογικών συμπλεγμάτων, των οποίων αποτελούν μέρος.

Η βιοποικιλότητα (γενετικών στοιχείων, ειδών χλωρίδας και πανίδας, οικοσυστημάτων) έχει θεμελιώδη και καθοριστική σημασία για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπινων κοινωνιών. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα πάσης φύσεως οικοσυστήματα του πλανήτη έχουν τριπλό ρόλο: περιβαλλοντικό-οικολογικό, οικονομικό-παραγωγικό, κοινωνικό- πολιτιστικό. Χωρίς αυτές είναι αδύνατη η ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής ως επιβίωση (ζην) και ως ποιότητα ζωής (ευ ζην) σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 6 από 378

leivada_banner copy.png