ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Το "ρόπαλο του Ηρακλέους" στους Χάρτες του Ρήγα

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 16:30

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Δημήτρη Καραμπερόπουλου,Έκδοση Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα

Παρά την ένταξή του στο πάνθεο των ηρώων της νεοελληνικής Ιστορίας, ο Ρήγας Βελεστινλής (όπως είναι το πραγματικό όνομά του, και όχι Φεραίος ή Αντώνιος Κυριαζής, όπως κατά καιρούς έχει υποστηριχθεί) εξακολουθεί να παραμένει εν πολλοίς μια αινιγματική φυσιογνωμία. Η ταπεινή καταγωγή του, η σταδιοδρομία του στους αστικούς κύκλους της Μολδοβλαχίας και της Βιέννης (μακριά δηλαδή από τους προβεβλημένους κύκλους των ευγενών, για τους οποίους συνήθως διαθέτουμε περισσότερες πληροφορίες) και η καταστροφή πολλών στοιχείων της δράσης του από τις αυστριακές Αρχές μετά τη σύλληψή του ως επικίνδυνου συνωμότη, συνέβαλαν στη συσκότιση αρκετών πτυχών της ζωής και του οράματός του. Έτσι, παρότι έχουν περάσει μόλις 216 χρόνια από τον θάνατό του, εξακολουθούν να διατυπώνονται αρκετές διιστάμενες απόψεις για τον Θεσσαλό εθνομάρτυρα.

Τα τελευταία χρόνια οι αναζητήσεις όσων ασχολούνται με τον Ρήγα στρέφονται αφενός στη διερεύνηση των κενών που παρουσιάζουν οι πληροφορίες για τη ζωή του και αφετέρου στην αποκρυπτογράφηση των συμβολισμών που περιέχονται στο έργο του. Στη δεύτερη ομάδα μελετών εντάσσεται και το έργο που παρουσιάζουμε εδώ, συγγραφέας του οποίου είναι ένας

Περισσότερα...

 

Από τα «Ερωτικά» του ΚARL MARX: Επιθυμία

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 23:33

Η γλώσσα σου ηχεί με χίλιους τρόπους

Καθώς κυλάνε πάνω της οι λέξεις

Καθώς καταναλώνονται

Κι ύστερα χάνονται για πάντα.


Φρόντισε, σε παρακαλώ, να τις μαζέψεις

Και να τις γράψεις σε μικρές περγαμηνές

Κι ύστερα σε μένα να τις στείλεις

Που περιμένω τόσο ανυπόμονα.

Περισσότερα...

 

Μουσείο Κακής Τέχνης (Μάλιστα! Υπάρχει κι αυτό)

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 22:43

Ο πολιτισμός και κάθε έκφανσή του είναι για πολλούς ταξιδιώτες ένας από τους λόγους για να επιλέξουν προορισμό στο ταξίδι τους.Η Βοστώνη, έχει να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού κάτι πραγματικά μοναδικό! Από το 1994, το Το Μουσείο Κακών Τεχνών (MOBA: Museum of Bad Art) έχει αφιερωθεί στην... κακή τέχνη και μέσα από τις προσπάθειες της παγκόσμιας ομάδας Φίλων της MOBA είναι σε θέση να εκπληρώσει την αποστολή του: να εκθέσει τα χειρότερα έργα τέχνης στο ευρύτερο κοινό!

Αφορμή ήταν η απόκτηση από τον αντικέρ Scott Wilson το 1994 ενός πίνακα από ένα σωρό σκουπιδιών. Αυτός ήταν και η αρχή της συλλογής του. Στην πορεία αποκτήθηκαν τόσα πολλά εργα ώστε έπρεπε η συλλογή να φιλοξενηθεί σε μεγαλύτερο χώρο. Είναι ο ίδιος χώρος όπου και σήμερα υπάρχουν τα «πολύ κακά εκθέματα», στο υπόγειο του Κοινοτικού Θεάτρου του Dedham.

Αρχής γενομένης του Dedham, το Μουσείο Κακής Τέχνης έγινε, όπως φαίνεται, μόδα, γιατί λειτουργούν και αλλού παρεμφερή μουσεία.

http://en.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Bad_Art

Διαβάστε για το μουσείο στο δικό του site: http://www.museumofbadart.org/

Μαγδαληνή Ντούκα Μοντεσάντου, OΔΥΣΣΕΙΑ, 27.1.2013

 
 

Η Κυβέρνηση κλείνει τον Πολιτισμό

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 12:41

"[...] θα πρέπει η κυβέρνηση να σκεφτεί πολύ σοβαρά, πως εκπροσωπείται στο χώρο του Πολιτισμού από έναν αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος έχει αυτό το επίπεδο εκτίμησης και σεβασμού απέναντι στον Πολιτισμό γενικότερα και στο βιβλίο ειδικότερα. Κι αυτό, είναι απαράδεκτο! [...]" Ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ Πέτρος Μάρκαρης, σχολιάζει στην Κρυσταλία Πατούλη τα όσα δήλωσε χθες στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, εξ αιτίας της αρχικής απόφασής του για το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως ανάλογοι οργανισμοί υπήρξαν «σχεδίες ανομίας που κάποιοι έπαιρναν για πλεύσεις αναψυχής», για να ανακοινώσει στο τέλος, ότι το όλο θέμα (προφανώς μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν) θα δοθεί "σε διαβούλευση" ανοιχτή σε όλους τους φορείς και τους διανοούμενους.

"Ο κύριος Τζαβάρας είπε ότι θα δώσει σε διαβούλευση το θέμα του ΕΚΕΒΙ. Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο σ’ αυτό. Εκτόξευσε και κατηγορίες ανυπόστατες περί διαφθοράς - πελατειοκρατίας, κλπ. Απ’ τη στιγμή, όμως, που είναι ατεκμηρίωτες, ουσιαστικά κατηγορεί ανθρώπους του βιβλίου και του πνεύματος, γενικά και αόριστα, χωρίς να έχει στοιχεία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Περισσότερα...

 

Βραβείο Ποίησης «Μαρία Πολυδούρη»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 17:35

Σας κοινοποιούμε επιστολή του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας σχετικά με το βραβείο  Ποίησης "Μαρία Πολυδούρη"  για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου να συμμετάσχει.

Δημήτρης Ζαβιτσιάνος

Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δ.Σ. Κεφαλλονιάς - Ιθάκης

________________________________________________________________________________________

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ "ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ"

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση "ΦΑΡΙΣ" και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας προκηρύσσουν βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή "Μ. Πολυδούρη", με χρηματικό έπαθλο 2.000,00 ευρώ (δύο χιλιάδων ευρώ).

Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο, θα απονέμεται στα Πολυδούρεια και για φέτος θα δοθεί στα Ε΄ Πολυδούρεια.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 378 από 381

leivada_banner copy.png