ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλία που διαβάσαμε

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 27 Αύγουστος 2019 10:41

“ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΑ…” (ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 36- JOHN WILLIAMS, “ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ”, μετφρ. Μαρία Αγγελίδου, εκδόσεις GUTENBERG)

Ο Οκταβιανός Αύγουστος υπήρξε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι ο θεμελιωτής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτός που διαμόρφωσε τις συνθήκες στις οποίες επιβλήθηκε η πρώτη μεγάλη παγκοσμιοποίηση της Ιστορίας, πρότυπο της σημερινής, αλλά και επέτρεψε να εμφανιστεί ο Χριστός, η πίστη στον Οποίο άλλαξε τις προτεραιότητες των ανθρώπων για πάντα. Ο σπουδαίος, αν και ολιγόγραφος, Αμερικανός συγγραφέας John Williams, ο δημιουργός του “Στόουνερ” (του κορυφαίου μυθιστορήματος, το οποίο αναφέρεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ζωή), έγραψε το 1972 για τον μεγάλο Ρωμαίο αυτοκράτορα. Το έργο του βραβεύτηκε με το εθνικό βραβείο λογοτεχνίας των ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Περισσότερα...

 

ANTHONY TROLLOPE, “ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΣΕΣΤΕΡ”,

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 24 Αύγουστος 2019 12:45

ΠΕΡΙ ΕΚΚΟΣΜΚΕΥΣΗΣ, ΠΕΡΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 35- ANTHONY TROLLOPE, “ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΣΕΣΤΕΡ”, μετάφραση Ισμήνη Καπάνταη, εκδόσεις Gutenberg

Ένα από τα θέματα που απασχολούν, κυρίως αυτούς που αμφισβητούν την το κατά πόσον ο χριστιανισμός μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον κόσμο, είναι και η θέση της γυναίκας στην ζωή της Εκκλησίας. Ερωτήματα όπως γιατί οι έγγαμοι να μην μπορούν να γίνουν επίσκοποι, γιατί οι γυναίκες να μην επιτρέπεται να χειροτονηθούν, πόση ισοτιμία και ισότητα ανδρών και γυναικών συναντούμε στην χριστιανική παράδοση δεν είναι απλώς σχολαστικά ή μοντέρνα ή εκ του πονηρού. Έχουν να κάνουν και με την ανθρωπολογία της χριστιανικής πίστης, όπως και της θρησκείας εν γένει, αλλά και με αυτό που ονομάζουμε παράδοση και εκσυγχρονισμό. Ο προτεσταντικός κόσμος αντιμετώπισε αυτά τα ερωτήματα και τα έλυσε, υπερβαίνοντας την παράδοση. Προχώρησε στην χειροτονία γυναικών ως εφημερίων ενοριών, γυναικών ως επισκόπων, αποδέχτηκε και την χειροτονία ομοφυλοφίλων, ανδρών και γυναικών, χωρίς να μπορέσει ωστόσο να αποτρέψει την κρίση εμπιστοσύνης των ανθρώπων του σύγχρονου κόσμου στην χριστιανική πίστη και την αθεΐα. Στα καθ’ ημάς, τέτοιες κινήσεις αντιμετωπίστηκαν ως αλλοτρίωση εκ της αυθεντικής παραδόσεως, ως εκκοσμίκευση. Μιλούμε για την τιμή στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις γυναίκες αγίες και από τον 6ο αιώνα μ. Χ. αφήσαμε τους εγγάμους εκτός επισκοπικού αξιώματος, για λόγους πρακτικούς, στην πραγματικότητα όμως επειδή θεωρούμε την παρθενία και τον μοναχισμό ανώτερη οδό σε σχέση με τον γάμο. Πώς λοιπόν να συμβαδίσουμε με την νεωτερικότητα σε τέτοιους προβληματισμούς;

Περισσότερα...

 

Λασκαράτεια Δρώμενα

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2019 16:11

Περισσότερα...

 
 

ΚΛΕΙΝΕΙ Η 8Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2019 16:10

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 9μμ στην αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος, στο ισόγειο του θεάτρου Κέφαλος του Αργοστολίου.

Οι ιδρυτές της Ανοικτής Καλλιτεχνικής Τριλογίας Κεφαλονιάς, Ευάγγελος Ευαγγελάτος, Τζόγια Καππάτου και Σοφία Αράβου–Παπαδάτου, όπως και οι 30 συμμετέχοντες καλλιτέχνες-χειροτέχνες, ευχαριστούν όσους επισκέφθηκαν την έκθεση και προσκαλούν εκ νέου στο πανηγυρικό της κλείσιμο!

«Η παράσταση της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στο χώρο της έκθεσής μας, δίνει τον γιορταστικό τόνο. Είναι τιμή και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό».

8Η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/8/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

 

Η 19η εκδήλωση "Πανσέληνος στον κήπο" στη λίθινη "Μωβ Σκηνή" της Σύγχρονης Πινακοθήκης Vila Rodopi

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Αύγουστος 2019 18:58

ήταν αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους ποιητές του 20ου αιώνα, τον Κωστή Παλαμά και τον Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς, που εορτάζονται φέτος τα 150 χρόνια από τη γέννηση του, με αφορμή την πρεμιέρα στης "Ορέστειας" του Αισχύλου έγραψε το ποίημα "Το Χαίρε της τραγωδίας" (1903) για την ιστορική έναρξη του Εθνικού Θεάτρου.

"Το χαίρε της Τραγωδίας" του Κωστή Παλαμά απήγγειλε ο Κώστας Ευαγγελάτος, που το προσέγγισε με τη λογοτεχνική του ιδιότητα.

Ο διάσημος διεθνής ποιητής Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, ο μεγάλος ιδεολόγος ποιητής της Οκτωβριανής Επανάστασης έγραψε το εκτενές "επικό" ποίημα "ΛΕΝΙΝ" (1924), επιτυγχάνοντας τη σύζευξη πολιτικής και υψηλής τέχνης με μοναδική εσωτερική δύναμη και διαχρονική εμβέλεια.

Χαρακτηριστικό μέρος από το βαθυστόχαστο ποίημα του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι για τον Βλαντιμίρ 'Ιλιτς Λένιν ερμήνευσε με εσωτερικότητα και εκφραστική δύναμη ο Ηλίας Καρόγλας, μέλος του θεατρικού Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλλονιάς.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 4 από 348

leivada_banner copy.png