ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η απόσταση ανάμεσα στον Ουρανό κι εμάς»- Ένας «Χρυσός Φοίνικας» για έναν σπουδαίο νέο Έλληνα.

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 16:07

Συνέντευξη του Βασίλη Κεκάτου στον Βαγγέλη Αυγουλά

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δύο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα τού λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Μάιος 2019- Από τις 4.240 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον πλανήτη που υποβλήθηκαν στο αντίστοιχο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, επιλέχθηκαν μόλις 11. Ανάμεσά τους και το φιλμ «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου που


Περισσότερα...

 

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης σε δυο Μονές της Κεφαλλονιάς

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2020 17:36

Υπεγράφησαν οι εντάξεις των έργων στο ΕΣΠΑ από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» οι πράξεις «Αποκατάσταση του Καθολικού και του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μονής Αγίων Φανέντων στη Σάμη Κεφαλονιάς» και «Αποκατάσταση του Καθολικού της παλαιάς Μονής Σισίων Κεφαλονιάς» με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Tο πρώτο έργο προϋπολογισμού 843.200 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση του Καθολικού της Μονής των Αγίων Φανέντων και του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου που βρίσκονται στην ακρόπολη της αρχαίας Σάμης Κεφαλονιάς στη θεσπισμένη ζώνη προστασίας Α.. Η ευρύτερη περιοχή της αρχαίας πόλης έχει χαρακτηριστεί το 1994 ως αρχαιολογικός χώρος και το 1995 καθορίστηκαν ζώνες προστασίας που επικαιροποιήθηκαν το 2004. Από τον 13ο αιώνα υπάρχουν μαρτυρίες για την ύπαρξη της Μονής.


Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σ. Γαλανός: Το γιορτάσι τση Παναγιάς τσης Βλαχέραινας

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 10:39

Στις 2 του μηνός Ιουλίου, εορτή βυζαντινή, παλαιά, τιμάται και εορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια η Παναγία η Βλαχέραινα, ή όπως τη λέει ο λαός της Βλαχέρας, ή των Βλαχερνών, που ο πρώτος ναός της υπήρχε στη Μητρόπολη του κόσμου, στην Εράσμια Πόλη των Πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.

Δηλαδή, σύμφωνα με το συναξάρι στις 2 Ιουλίου γιορτάζει η Εκκλησία μας την «Κατάθεση της Εσθήτας» (φόρεμα) της Παναγίας μας, στις Βλαχέρνες της Κωνσταντινούπολης. Όπως λέει η εκκλησιαστική παράδοση αλλά και τα εκκλησιαστικά βιβλία, δύο αδέλφια πατρίκιοι Γάλβιος και Κάνδιδος των χρόνων του Λέοντα του Α΄, 5ος αιώνας, πήγαν στα Ιεροσόλυμα για προσκύνημα. Περνώντας από τη Γαλιλαία, βρήκαν στο σπίτι μιας Εβραίας να φυλάσσεται μια εσθής (φόρεμα), που κατά την παράδοση ανήκε στην Παναγία. Οι δύο βυζαντινοί άρχοντες έκλεψαν την Εσθήτα και την έφεραν στην Κωνσταντινούπολη, στο προάστιο των Βλαχερνών, και δεν φανέρωσαν σε κανέναν για το πολύτιμο και ιερό κειμήλιο τους. Σύμφωνα με την ιερή «μνημονική» παράδοση, με κάποιο θαύμα παρουσιάστηκε το γεγονός αυτό «της Τιμίας Εσθής», κι ο αυτοκράτορας έκτισε μεγαλόπρεπο ναό. Πρόκειται για


Περισσότερα...

 
 

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρέσου: Η ΕΞΟΔΟΣ.....

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2020 15:58

Ηλθε η ώρα νά βγεις

από τ’ άσπρο δωμάτιο

ακτίνες φωτος στ’ άσπρο δωμάτιο

κυματίζουν κομμενα ανθη....

Θά επιστρέψεις στούς αμμους

τού πάθους. Ακου ηχουν τά εγκόσμια...


Περισσότερα...

 

Επτανησιακή Συνομοσπονδία: ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ. ΣΟΛΩΜΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2020 17:31

Αξιότιμε Δήμαρχε Αθηναίων,

Η Επτάνησος ανά τους αιώνες, άρρηκτα δεμένη στο άρμα των ιδεών της ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας, μεταφέρει από γενιά σε γενιά, με ύψιστο εκφραστή τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας, τους πόθους του λαού μας. Η ψυχή ενός λαού θαλασσινού, αγρότη και πολεμιστή, βρήκε τον ιδανικό εκφραστή της σε έναν Ποιητή, που γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Έναν Ποιητή που κατεχόταν από τον «δαίμονα» του απόλυτου! Τον Διονύσιο Σολωμό.

Ο Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος δικαίως έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Ποιητής της Ελλάδας παραμένει στους αιώνες, ο «αμετακίνητος γενάρχης της Ελληνικής Γραμματείας και της Εθνικής Παλιγγενεσίας», αλλά και ο πλέον καταξιωμένος παγκοσμίως υμνητής της Ελευθερίας, ενώ ολόκληρος ο Ύμνος του, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των μηχανισμών της δημιουργίας του έθνους της Ρωμιοσύνης και τον πυρήνα του νεοελληνικού πολιτισμού.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 4 από 378

leivada_banner copy.png