ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρεσου: ΑΣΕΒΕΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 21:43

Ποιός είσαι εσύ;

Ενας πολίτης μιάς Χώρας Χ.

Πού τί ζητάς μονάχα;

Νά ζήσεις (Ο γέγραπται)

Ουδείς ποτέ τό απέφυγε..

Καί βλέπεις στίς οθόνες

Νά περνούν οι ειδικοί

γιά έναν άγνωστο ιό

πού τόν Πλανήτη διαλύει...


Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Παρουσιάζοντας το βιβλίο της Λούκας «Δίνες και Ευθύνες»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2020 22:38

Η Λούκα μέσα από το βιβλίο της πολιτικής της πορείας

Προσφορά, δημιουργία, απογοήτευση: το πρώτο τρίπτυχο το οποίο καθορίζει τον πολιτικό χρόνο της Λούκας. Κι ύστερα έρχεται το δεύτερο: επιμονή, ανόρθωση και πρόταση για λύση. Η Λούκα δεν εργάζεται για την εφήμερη πολιτική της καταξίωση, αλλά γνοιάζεται για ολοκλήρωση του στόχου τού «ευ ζην» της όλης κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, και περιθωριοποιήσεις, και πάντα με αισιοδοξία.

Μέσα από το συγκεκριμένο έργο της, ημερολόγιο της πολιτικής πορείας ή και προσωπικό πολιτικό απολογισμό, όπου αποτυπώνεται η ικανότητά της στην γραφή, προσπάθησα να ακολουθήσω τις λαβυρινθώδεις δομήσεις των συναισθημάτων της και μέσω αυτών, να αναζητήσω το δικό της «δια ταύτα»: τη λύση που η ίδια προτείνει ως εθνική λύση/απάντηση. Ακόμα και στην επιλογή του τίτλου κρύβονται μυστικά συναισθήματα: πέρα από την μουσικότητα, πέρα από το ομοιοκατάληκτο (δίνες – ευθύνες), οι δυο αυτές λέξεις, διαλεγμένες με επιμέλεια, καθηλώνουν την προσοχή. Η «ευθύνη» έρχεται ως πλημμυρίδα. Η «δίνη» όμως απαντά μόνο μια φορά και μάλιστα σε τίτλο: «Στη δίνη της πολιτικής αρένας». Αυτό από μόνο του λέει πολλά.


Περισσότερα...

 

Τίτλοι βιβλίων υποψήφια για το Βραβείου Φανταστικού από τις Εκδόσεις Κάκτος

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2020 22:36

Το τσιπάκι της γνώσης – Βαγγέλης Καλιόσης

Κατηγορία Βραβείου: Επιστημονικής Φαντασίας (Ελληνικό)

Οι πράσινοι λόφοι της Γης (Διάστημα 1999) – Robert Heinlein  

Κατηγορία Βραβείου: Επιστημονικής Φαντασίας (Μεταφρασμένο)

Τα Βραβεία Έβερλι – Ελληνικά Βραβεία του Φανταστικού αποτελούν τον 1ο ανεξάρτητο Ελληνικό θεσμό που έχει ως στόχο την ανάδειξη και βράβευση


Περισσότερα...

 
 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Νεώτερα στοιχεία για τον βίο του Μεγάλου Αγίου της Ορθοδοξίας, του Αγίου Γερασίμο

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 16 Αύγουστος 2020 11:07

Η ιερή, πολύτιμη σιωπή οδηγεί στην κορυφαία, ευλογημένη μυστικότητα και από εκεί, στη σφαίρα της αγιοσύνης. Συντροφιά των αγίων η σιωπή, εργαλείο ευαγγελικό. Σε αυτήν την ευλογημένη χορεία παρών κι ο Μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας, ο Άγιος Γεράσιμος, ο της Κεφαλληνίας Προστάτης. Η σιωπή Τον συντρόφευε στη μακρά πορεία Του. Τις ώρες βύθισης σε αδιάκοπη ενδοσκόπηση, τις ώρες του σταυρού και της χαράς της μοναξιάς των σπηλαίων και του αγναντέματος της θάλασσας, υψωνόταν μέσα στην ελευθερία στα Άγια των Αγίων, ολοκληρωνόταν, άγγιζε την υπέρβαση, άκουγε τη φωνή του Θεού.

Εμβαθύνοντας στον βασικό βιογράφο Του Μητροφάνη, στην υπογραφόμενη από μάρτυρες επιστολή-αίτημα τού Μαΐνης Ιερεμία Κατσαΐτη για τη διακήρυξη της αγιότητάς Του, σε πατριαρχικά σιγίλλια και σε λοιπά έγγραφα, και εν παραλλήλω ερευνώντας και συνδυάζοντας πηγές (όπως π.χ. σχετικά με τον Παχώμιο Ρουσάνο ή με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γερμανό ή τοπογραφικά κι ιστορικά στοιχεία) αναπτύσσω την προβληματική μου και προκύπτουν δεδομένα, ας μου επιτραπεί να τα χαρακτηρίσω, επιπρόσθετα και νεώτερα για τον Άγιο της Κεφαλληνίας, τα οποία με δέος και ευθύνη παραθέτω.


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Αύγουστος του 1953: Οι ώρες τής οδύνης

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020 00:47

67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ

Ήταν μαγικές μέρες του Αυγούστου. Καταγάλανος ουρανός, ήρεμη και σαγηνευτική θάλασσα, γαλήνια φύση… Τα Επτάνησα – όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα – προσπαθούσαν να συνέλθουν από τις τραγικές συνέπειες τού πολέμου και τού εμφύλιου σπαραγμού.

Αύγουστος του 1953. Δύσκολες μέρες. Ο αγώνας για την επιβίωση συνεχής και αδυσώπητος με τη μετανάστευση να ερημώνει τα Ιόνια Νησιά.

Ήταν ένας Αύγουστος που επιφύλασσε για τα όμορφα Επτάνησα ακόμα τραγικότερες μέρες. Ο Εγκέλαδος, ο αρχηγός των Γιγάντων, είχε αρχίσει πάλι να ξυπνάει! Όταν κάποτε θα κουραζόταν να ταρακουνάει τα Νησιά του Ιονίου θα άφηνε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και ολοκληρωτική καταστροφή στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ιθάκη.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 3 από 381

leivada_banner copy.png