ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαφήμιση
7/2019
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΔΗΚΕ: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ΤΕΙ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 20:19

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς, αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει έγγραφο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού για τις αλλαγές που επέρχονται από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και  να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα διεξαχθούν.

Ο χώρος της Παιδείας είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος χώρος, ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της χώρας μας και στην βάση αυτή είμαστε θετικοί σε όποια ενέργεια στοχεύει στην αναβάθμισή του.

Θεωρούμε όμως με βάση το παρόν σχέδιο διαβούλευσης για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ό,τι η λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων όχι μόνο υποβαθμίζεται, αλλά μαθηματικά οδηγούμαστε προς την κατάργησή του, με γνώμονα μόνο την δημοσιονομική προσαρμογή και όχι την αναβάθμισή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Περισσότερα...

 

ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ VERDI «RIGOLETTO» ΣΤΙΣ 16/2/2013 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 23:08

«The Met: Live in HD».

Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει την πρεμιέρα του «Rigoletto», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, όπου να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», δηλώνει ο Mayer, και συνεχίζει: «Το Λας Βέγκας του ’60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Rigoletto».

Περισσότερα...

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 20:37

ΙΔΕΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30μμ, εγκαινιάζεται στο ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, μεγάλη ατομική έκθεση ζωγραφικής  του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Ιδεογραφικές μορφές και συλλήψεις».

Πρόκειται για  έκθεση χαρακτηριστικών ζωγραφικών συνθέσεων του Κώστα Ευαγγελάτου, της τελευταίας δεκαετίας, στις οποίες δεσπόζουν σύμβολα, έννοιες, μορφές, σώματα και γεωμετρικές φόρμες. Μετά την αναδρομική  έκθεση του στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο SCRIPTORIUM το 1999, όπου παρουσιάστηκαν οι σειρές έργων του «Συλλήψεις» Νέα Υόρκη 1984-Αθήνα 1989, «Σωματογραφίες», «Εννοιακά τοπία» και «Νεφελογραφίες», ο καλλιτέχνης συνέχισε  να δημιουργεί και να εκθέτει τα εμπλουτισμένα με νέες τεχνικές και συμβολικά γραμματογραφικά μοτίβα έργα του σε γκαλερί, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και εικαστικά κέντρα του εξωτερικού, ιδιαίτερα στη Γαλλία, με σημαντική απήχηση. Συγκεκριμένα από το 2000 μέχρι σήμερα έγιναν ατομικές εκθέσεις στο Artower Agora, Αθήνα 2000, στο Υδρότεχνον, Μύκονος 2001, στο Θέατρο Μέλι, Αθήνα 2001, στο Alta Linea , Γλυφάδα 2003, στο ART STUDIO EST, Αθήνα 2004, στο Κέντρο Δικανικών Μελετών, Αθήνα 2005, στο Λυσίππειον, Κόρινθος 2006, στον Χώρο Τέχνης Αιγόκερως, Αθήνα 2006, στη γκαλερί Down Town-A. Marathianakis, Αθήνα 2007, στο CENTRE DE SEVRES, Παρίσι 2007 και 2008, στο Εξώμβουργο, Τήνος 2009 ,στο LA MAISON DE LA GRECE, Παρίσι 2008 και 2010, (με την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία], στο Μνημείο Λουτρά  «Παράδεισος», Θεσσαλονίκη 2010,( με την αιγίδα της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων), στην Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων 2010, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων- Πάρκο Ελευθερίας, 2010, στο CENTRE DE SEVRES, Παρίσι 2012.

Περισσότερα...

 

Ν. Σολωμός: ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ, ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔIΚΗΘΕΙ:

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 12:35

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ:

1.         Συρρίκνωση όλων των ανα νήσο Τμημάτων που το σχέδιο «Αθηνα» χαρακτήρισε ως προβληματικά σε ένα (αρχική εξοικονόμηση διοικητικών πόρων). Δηλαδή από ένα στην   Ζάκυνθο, στην  Λευκάδα,  στην  Κεφαλονιά.  Ουδεμία υπαγωγή σε Μεσολόγγι. Είναι όλεθρος όπως όλεθρος είναι και η άρνηση του αποδεδειγμένου γεγονότος της μη ελκυστικότητας ορισμένων κατευθύνσεων του ΤΕΙ τουλάχιστον με την παρούσα του μορφή, σύνθεση, δομή και προιστορία. Ταυτόχρονη διασφάλιση της ολοκλήρωσης σπουδών και αποφοίτησης των νύν φοιτούντων,  με αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων αγοράς εργασίας. Πρόνοια ρητών μεταβατικών διατάξεων προς τούτο.

2.         Αναγκαστική συγχώνευση (με σκεπτικό επίτευξης οικονομίας κλίμακας, επίτευξης κρισίμων ακαδημαικών μαζών στο προσωπικό και τελικής επίτευξης ευστάθειας) ΟΛΩΝ των Τμημάτων που ΔΕΝ χαρακτηρίστηκαν προβληματικά, μετα των συγγενών/συναφών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου και αναγκαστική μετακίνηση της Εδρας αυτών των οικείων/συναφών τμημάτων Ιονίου Πανεπιστημίου, στα «υπόλοιπα νησιά». Υπο τα τρέχοντα δεδομένα αυτό μεταφράζεται σε μεταφορά των Τμημάτων Πληροφορικής και Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε Λευκάδα και Κεφαλονιά αντίστοιχα, όπου και θα  απορροφήσουν και θα ενδυναμώσουν τα συναφέστατα τμήματα ΤΕΙ.

Περισσότερα...

 

Ι. Τζιλιάνου: Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας από μια πρώην φοιτήτριά του για το ΤΕΙ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 00:21

Προς

Κ. Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Αξιότιμε Καθηγητά μου, Κύριε Υπουργέ,

Σαν βόμβα έπεσε χτες στο νησί μας το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα οι σχολές στο Αργοστόλι και μιας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη,  καθώς και η συνακόλουθη μεταφορά τους στο Μεσολόγγι. Δεν είμαι από αυτούς που αρχικώς βρίσκουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει κλείσιμο ή συγχωνεύσεις σχολών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ως κατ’ ανάγκη αρνητική. Η παιδεία μας γενικότερα νοσεί και χρειάζεται αλλαγές εκ βάθρων, ώστε η επένδυση στη γνώση να γίνει το εφαλτήριο για μια νέα αρχή στην Πατρίδα μας.

Περισσότερα...

 
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΖΙΑΣ: Τα ένοχα πουλιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 18:11

Ο μαύρος Σολομών διέταζε τα χασαπάκια

να δένουν, να κόβουν, να μαδάνε

τον Σαλπιστή, τον Εσπερινό, τον αρχαίο Φασιανό.

Γεράκια πληγωμένα φορές επτά,

Περιστέρια ράτσας σε ασημένια κλουβιά,

Θαλασσινές κουρούνες διαβαίνουν, χάνονται τρυγόνες.

Τρελά παγώνια σμίγουν, αγαπιούνται.

Περισσότερα...

 
 

Ζολιω Λαδα-Βαρβαρεσου: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 13:54

Ειδα τη συνταξη μου

την ειδα  ψες αργα

που μπηκε στη βαρκουλα

να παει στην ξενητεια.


Που πας κακο κοριτσι

εισαι πολυ κακη.

-Παψε το πιτσι-πιτσι.

- Ειμαι βιαστικη.

Περισσότερα...

 
 

ΚΕΦΑΛΙΚΑ: Έφυγε και η τελευταία των ‘The Andrews Sisters’ (κόρες Έλληνα μετανάστη)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 20:30

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 94 ετών, η Πάτι Άντριους, η βασική τραγουδίστρια του δημοφιλούς συγκροτήματος των δεκαετιών ’40 και ’50, «The Andrews Sisters». Σημειώνεται ότι οι τρεις διάσημες αδελφές είχαν ελληνική καταγωγή αφού ο πατέρας τους, Πίτερ Αντριους ήταν Ελληνας μετανάστης ενώ η μητέρα τους, Ολγα, ήταν νορβηγικής καταγωγής.

Η Πάτι Άντριους πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Ήταν η νεότερη των τριών αδελφών του συγκροτήματος που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με μερικά από τα πιο γνωστά τους τραγούδια να περιλαμβάνουν το «Boogie Woogie Bugle Boy» και το «Don’t Sit Under the Apple Tree».

Οι «Andrews Sisters» έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατ. δίσκους και έγιναν ιδιαίτερα γνωστές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αφρική, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 210 από 213

leivada_banner copy.png