ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ε. Λειβαδά:Τα σπουδαιότερα γεγονότα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.Δράσεις Επτανησίων/ Κεφαλλήνων/Ιούνι

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 21:29

Συνεχίζω την καταγραφή των σπουδαιότερων γεγονότων με τον Ιούνιο, και όταν βρίσκω κάποιο γεγονός που μου έχει διαφύγει, θα επιστρέφω να το προσθέτω στον αντίστοιχο μήνα. Ελπίζω να καλύψω με γεγονότα όλες τις ημέρες του έτους με αποτέλεσμα να έχω ένα πλήρες ημερολόγιο του Αγώνα το οποίο, ευελπιστώ να εκδώσω.

Η καταγραφή παρουσιάζεται ανά 10ήμερο. Αυτό είναι το δεύτερο του Ιουνίου.

_______________________________

11 Ιουνίου

1821: Στις επαρχίες των Χανίων, Σέλινο και Θέρισο, οι Τούρκοι προέβησαν σε άγριες σφαγές, λεηλασίες και ποικίλες καταστροφές.

1823: (από τις 7 του μηνός) Αλλεπάλληλες νίκες του Γιουσούφ πασά Περκόφτσαλη στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαδειάς.

1824: Η Αλεξάνδρεια με επιστολή προειδοποίησε του Υδραίους ότι ο Μωχάμετ Άλυ προετοιμαζόταν να εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδος.


Περισσότερα...

 

Πώς ένας Σέρβος διπλωμάτης διεισδύει στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2021 21:45

Kαι στον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία

Το πρώτο βιβλίο για τη σύγχρονη Iστορία της Ελλάδας και την επανάσταση του 1821 στη σερβική γλώσσα είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα ιστορικό βιβλίο με τίτλο «Ελλάδα: Πόλεμος για ανεξαρτησία, συγκρότηση του κράτους και παλιγγενεσία του έθνους». Στις 416 σελίδες του, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς ρίχνει φως σε μια σειρά ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου βαλκανικού κράτους στη σύγχρονη εποχή.

Η επέτειος των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821 ήταν η ευκαιρία που άδραξε ο συγγραφέας για να καταπιαστεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Συλλέγοντας στοιχεία από ιστοριογραφικές πηγές, απομνημονεύματα και πρωτογενές υλικό, ο κ. Σπασόγιεβιτς ενέταξε τον αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στο ευρύτερο πλαίσιο των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Υπό το πρίσμα αυτό, το σημαντικό αυτό βιβλίο αναφέρεται στις συνθήκες του Οθωμανικού ζυγού, υπό τις οποίες αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε το εθνικό κίνημα, μέσα από τις διαφορετικές αντιλήψεις, τα σχέδια και τα συμφέροντα των πρωτεργατών του αλλά και των ευρωπαίων ιδεολόγων και πολιτικών.


Περισσότερα...

 

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ: Για την ανάδειξη του Τάφου στα Τζανάτα

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 21:06

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την ένταξη του έργου “Προστασία και ανάδειξη Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά στον άξονα Προτεραιότητας “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Η ένταξη του έργου αποτελεί την ολοκλήρωση μιας μακροχρόνιας, επίπονης και δυσχερούς προσπάθειας, όμως η συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, έφερε θετικά αποτελέσματα και πλέον με την ένταξη του έργου τέθηκε η βάση για την έναρξη όλων των αναγκαίων ενεργειών για την προστασία και ανάδειξή του.

Κύριος αρωγός της προσπάθειας, το Υπουργείο Πολιτισμού όπου, δια της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γεωργίου


Περισσότερα...

 
 

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρέσου: ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 23:19

Καιρός της Βίας

Καί τών τεράτων,

Καθώς αχνίζει ο ουρανός

Θειάφι καί η Γή

Αντηχεί τών ανθρώπαν τίς κραυγές....


Περισσότερα...

 

Ανοικτή επιστολή προς την Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 23:05

Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

Τιμώντας το πρόσωπό σας και τον θεσμικό σας ρόλο θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ολόθερμη στήριξη που είχαμε από Εσάς, τον Αντιπεριφερειάρχη σας κύριο Σταύρο Τραυλό, τις εποπτευόμενες Υπηρεσίες σας στην Π.Ι.Ν καθώς και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Ιονίων Νήσων προκειμένου να δρομολογηθεί η πολυπόθητη ένταξη του μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων στο τρέχον ΕΣΠΑ.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 414

leivada_banner copy.png