ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
11/2019
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται fast track προσλήψεις στο Δημόσιο: Το πλάνο για 63.000 μόνιμους και εποχικούς

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Νοέμβριος 2019 19:52

Από μια βάση 63.000 προσλήψεων µόνιµου και εποχικού προσωπικού στο ∆ηµόσιο ξεκινά ο κυβερνητικός προγραµµατισµός για το ερχόµενο έτος 2020. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών αναδιαµορφώνει το θεσµικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει πιο σφικτός κεντρικός έλεγχος, προκειµένου να καλύπτονται οι πραγµατικές ανάγκες στοχευµένα και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο προγραµµατισµός των προσλήψεων για το ερχόµενο έτος θα γίνει φέτος µε διαδικασίες fast track, καθώς χάθηκε χρόνος µε τις αλλεπάλληλες εκλογές λόγω των οποίων αναστέλλονται οι προσλήψεις. Το εναρκτήριο λάκτισµα δόθηκε την περασµένη εβδοµάδα από τη γενική γραµµατέα Ανθρώπινου ∆υναµικού ∆ηµόσιου Τοµέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαµπογιάννη, η οποία έστειλε ήδη επιστολή σε όλους τους φορείς που µπορούν να ζητήσουν προσλήψεις προσωπικού.


Περισσότερα...

 

Airbnb: Σφίγγει ο κλοιός - Ποια μέτρα έρχονται για τους ιδιοκτήτες – Το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρό

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Νοέμβριος 2019 19:23

1 στα 3 σπίτια που νοικιάζονται στους τουρίστες αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτων

Αυστηρούς ελέγχους στους ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως το Airbnb, με στόχο την προστασία των χρηστών των υπηρεσιών αυτών, τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο, την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην κτηματαγορά και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, θα προβλέπει το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Το σχετικό σχέδιο επεξεργάζονται ήδη τα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών.


Περισσότερα...

 

Τι ανακατατάξεις φέρνει στην αγορά ακινήτων η αναστολή ΦΠΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 17:47

«Κινητικότητα» για 10.000 απούλητα ακίνητα και οικοδομική δραστηριότητα.

Ανακατατάξεις σε ολόκληρο το φάσμα της αγοράς ακινήτων θα φέρει η αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα, αλλά και η μείωση συνολικά της φορολογίας, όπως εκτιμούν έμπειρα στελέχη της αγοράς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους πέρα από την κινητικότητα που θα υπάρξει στα περίπου 100.000 ακίνητα τα οποία εδώ και χρόνια παραμένουν απούλητα στην κατοχή των κατασκευαστών , θα επανεκκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα να θα υπάρξουν ανακατατάξεις και στις τιμές των προς ενοικίαση ακινήτων.


Περισσότερα...

 
 

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναβάθμιση από την S&P και το «πράσινο» από τον ESM

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 10:12

Σε θετικό momentum παραμένει η ελληνική οικονομία. Μετά την αναβάθμιση, έστω και περιορισμένη, από την Standard & Poor’ s, ήρθε χθες και η έγκριση από τον ESM την πρόωρης αποπληρωμή μέρους των δανείων – των ακριβών – του ΔΝT.

Οι δύο αυτές ειδήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει σε θετική τροχιά και υλοποιείται ο σχεδιασμό για σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την χώρα. Ο δρόμος γνωρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, ότι δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και προσπαθούν στο μέτρο του δυνατού να αποφύγουν τις κακοτοπιές.

Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα και την οικονομία εν γένει είναι να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα. Ο δρόμος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ακόμη ανηφορικός, ωστόσο οίκοι αξιολόγησης και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή και στέλνουν μηνύματα επιστροφής στην κανονικότητα, την ώρα που το ενδιαφέρον για ελληνικούς τίτλους αυξάνεται διαρκώς.


Περισσότερα...

 

Πρόεδρος Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων: Ανεπαρκείς οι λιμενικές υποδομές, υπερβολική γραφειοκρατία

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2019 12:48

Η Ελλάδα διαθέτει μεν όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα που την κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς, όμως υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλες χώρες ανταγωνιστικών παροχών, τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Ο κ. Κόντες επισημαίνει, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ότι οι ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές και αεροπορικές συνδέσεις, η υπερβολική γραφειοκρατία και οι πολλαπλές συναρμοδιότητες υπουργείων αποτελούν εμπόδιο για μεγαλύτερη αύξηση του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Στο υπουργείο Ναυτιλίας, σημειώνει, έχουν ήδη δοθεί οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κάθε λιμάνι καθώς ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επέδειξε σημαντικό ενδιαφέρον και μας ζήτησε προτάσεις».


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 200

leivada_banner copy.png