ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μανωλάτος:Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 10:03

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…

Μέτρα και Ολιγωρίες

Στοιχεία νέου παγκοσμίου πολέμου διαφαίνονται εντονότατα σε κοινωνικό και ανθρώπινο επίπεδο, με τους μαζικούς θανάτους, συνέπεια της γνωστής πανδημίας της κόβιντ 19 (covid 19). Σε επίπεδο οικονομικών επιπτώσεων και παραγωγής, καλπάζουμε προς  μία νέα παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη ίσως από τη Μεγάλη  Ύφεση του 2019. Οι συνέπειες και τα αποτελέσματα απρόβλεπτα. Θα πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να δράσει άμεσα, με σχέδιο, ενωμένη και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε μια καθολική


Περισσότερα...

 

Νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες μέσω του προγράμματος Leader

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2020 21:02

Επενδυτικές ανάσες έρχεται να δώσει η διάθεση επιπλέον πόρων για την υλοποίηση Τοπικών Ολοκληρωµένων Αναπτυξιακών Στρατηγικών (CLLD/ Leader) στην Κεφαλονιά & Ιθάκη στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη διαδικασία της υπερδέσμευσης πόρων προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο των εγκεκριμένων αιτήσεων στήριξης.

Η υπογραφή από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη – Κράτσα Τσαγκαροπούλου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, είναι θέμα ημερών.


Περισσότερα...

 

ΕΟΤ και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενημερώνουν Eλληνες και επισκέπτες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 21:14

Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε όλο τον κόσμο, η Ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά άμεσων μέτρων για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του covid-19 και ενημερώνει τους έλληνες αλλά και τους επισκέπτες για τα ισχύοντα στη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύει την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού που καταβάλει ο ΕΟΤ και προωθεί προς ενημέρωση το έκτακτο ενημερωτικό σημείωμα του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, που είναι στα Ελληνικά και τα Αγγλικά


Περισσότερα...

 

Κορωνοϊός: Η Goldman Sachs προβλέπει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση σε 6 με 8 εβδομάδες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 19:38

Εξαιτίας της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, 50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν. Προβλέπονται και εκατομμύρια θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Άκρως δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την παγκόσμια οικονομία από την επέλαση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη. Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της προβλέπει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση σε 6-8 εβδομάδες.

Η Goldman Sachs Investee πραγματοποίησε τηλεφωνική έρευνα σε 1.500 επενδυτικές εταιρείες και τα αποτελέσματα σοκάρουν. Οι προβλέψεις είναι μαύρες, καθώς με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, το κύριο συμπέρασμα, που προκύπτει, είναι ότι τις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα δούμε μία παγκόσμια κατάρρευση της υγείας και μια οικονομική κατάρρευση.


Περισσότερα...

 

67 επενδυτικά σχέδια ύψους 84,8 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 17:29

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων για την 3η Προκήρυξη του καθεστώτος ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (γ’ κύκλος) και την 1η Προκήρυξη του καθεστώτος ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» (α’ κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποβλήθηκαν και στα δυο καθεστώτα ενίσχυσης συνολικά 67 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 84,8 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα:

•Η πλειοψηφία των αιτήσεων (59 αιτήσεις, ήτοι το 88%) αφορούν στον τουριστικό τομέα (ιδρύσεις - επεκτάσεις - εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακών μονάδων και εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδομής).


Περισσότερα...

 
 

Η AEGEAN προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 20:32

Η AEGEAN επεκτείνει τη δυνατότητα επανέκδοσης, χωρίς τη χρέωση αλλαγής που ήδη εφαρμόζει, τόσο για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί όσο και για τα νέα, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες της.

Ειδικότερα, όσοι επιβάτες κατέχουν εισιτήρια που έχουν εκδοθεί έως και τις 9 Μαρτίου 2020 προς οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της, με ημερομηνία ταξιδίου έως και 30 Απριλίου, έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν το εισιτήριο τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία (μέχρι 20 Οκτωβρίου 2020), χωρίς rebooking fees.


Περισσότερα...

 
 

Καταρρέει η Wall Street μετά την ανακήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2020 22:00

Νέα μεγάλη βουτιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τεράστιες απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Δύσκολη ημέρα για της αγορές σήμερα, καθώς η Wall Street δείχνει να καταρρέει από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο βιομηχανικός δείκτης του Dow Jones έπεσε 1.2000 μονάδες, ήτοι περισσότερο από 4,5%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 4,1% και ο Nasdaq 3,8%.

Η αντίδραση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο οποίος και χαρακτήρισε τον κορωνοϊό, πανδημία. Η νέα βουτιά στις αγορές έρχεται έπειτα από μια θετική ημέρα στο Χρηματιστήριο της Αμερικής.

Η αντίδραση έρχεται δυο μέρες μετά τη χειρότερη συνεδρίαση της Γουόλ Στριτ, από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και έπειτα από πρόσκαιρη ισχυρή άνοδο του Dow Jones.


Περισσότερα...

 
 

Βαδίζοντας το δρόμο της κατάρρευσης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2020 21:59

Δεν γίνεται να ζητάς μετά μανίας δημοσιονομική πειθαρχία για το «κοινό καλό» και στην επόμενη στροφή να αφήνεις ένα μέλος εκτεθειμένο στην ουσία, γιατί «αδυνατείς» ή δεν θέλεις να ξεχωρίσεις τι είναι εθνικό και τι Ευρωπαϊκό.

Όσο η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με ζωτικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας των μελών της, τόσο πιο ευδιάκριτο γίνεται το σημαντικότερο πρόβλημα στην ίδια της την ιδιοσυγκρασία. Το πρόβλημα αυτό είναι τα αντικρουόμενα συμφέροντα στο εσωτερικό της και πηγάζουν φυσικά από το αξίωμα «η Ευρώπη των εθνών» και τις προεκτάσεις κυρίως που παράγει. Δηλαδή η Ευρώπη των εθνικών συμφερόντων. Όσο υπάρχουν ηγέτες σαν τον


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 10 από 141

leivada_banner copy.png