ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Muhammad Yunus, κάτοχος του Nobel Ειρήνης 2006 και η Λούκα Kατσέλη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 20:46

Σήμερα είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να γνωρίσω έναν από τους “ήρωές μου”, τον Muhammad Yunus, κάτοχο του Nobel Ειρήνης 2006. Είναι ο άνθρωπος που πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα και στην πεπατημένη ορθοδοξία της τραπεζικής λογικής, έφτιαξε την Τράπεζα Grameen, την Tράπεζα των φτωχών. Μια Tράπεζα που δίνει μικροπιστώσεις χωρίς να ζητά εγγυήσεις, χωρίς νομικές διαδικασίες και δικηγόρους. Μια Τράπεζα που λειτουργεί σε κάθε απομακρυσμένο χωριό, που ο τραπεζικός υπάλληλος πηγαίνει στο σπίτι του δανειολήπτη και οφείλει να γνωρίζει όλη την οικογένεια. Μια Τράπεζα που στηρίζεται στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πιστωτή και οφειλέτη. Στην Τράπεζα αυτή, αντίθετα απ’ όλες τις άλλες Τράπεζες, υπάρχουν ελάχιστα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του κατά την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών του ΕΚΠΑ, ο Yunus μίλησε για την ανάγκη “αψήφησης του συμβατικού”. Στόχος του δασκάλου, είπε, είναι να εμφυσήσει σε κάθε νέο την πίστη ότι μπορεί να κάνει όνειρα και να βρει προορισμό στη ζωή του μέσα από την εκπλήρωσή τους…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,2/4/2019, #ODYSSEIA

 

Νέο καθεστώς για την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 14:28

Τι προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Νέο καθεστώς για την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, προβλέπεται με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Το συνολικό ύφος ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 14:37

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ στην έκθεση "MIT 2019", που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Μαρτίου στην Μόσχα.

Τα μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά, δείχνουν και για το 2019 σταθερή άνοδο, ιδίως για την Κέρκυρα, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από όμορα Κράτη, όπως της Δημοκρατίας της Mordovia, κάτι που μας εξέφρασε η οικεία Υφυπουργός Τουρισμού κ. Marina Zhulina, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί της. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Κανούλας, Επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Πολιτισμού της Κέρκυρας κ. Βασίλης Καββαδίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος.

Περισσότερα...

 

«ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “ ON TOUR “ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ..

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 14:03

Το βανάκι του Σχολείου Τουρισμού On Tour έκανε την πρώτη στάση του για το 2019 στην Κεφαλονιά, στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος» το 2ήμερο 16 & 17 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης .

Η Δράση Σχολείου Τουρισμού OnTour διοργανώνεται Πανελλαδικά από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), σε συνεργασία με το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, από το οποίο έχει και εμπνευστεί. Οι επιβάτες του, όλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους, μετέδωσαν τις γνώσεις τους στους 388 συμμετέχοντες, σε μια σειρά από σύγχρονα θέματα που αφορούν στο χώρο του Τουρισμού και όχι μόνο.


Περισσότερα...

 

Καλάθι πρωινού

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 14:01

Σας ενημερώνουμε ότι το Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων με την υπηρεσία "Καλάθι Πρωινού" της ΣΕΤΚΕ, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 12.00 μ.μμ. - 17.00 μ.μ., στην Αθήνα.

Όσοι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω σεμινάριο, θα πρέπει να αποστείλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση και να καταθέσουν το ποσό πιστοποίησης στον κάτωθι αριθμό λογαριασμού τραπέζης, έως την Παρασκευή 22/3.

Τράπεζα EUROBANK

Αριθμός Λογαριασμού 0026.0052.24.0200935105 ή IBAN: GR5702600520000240200935105

Περισσότερα...

 
 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Food Expo 2019»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 16:19

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Food Expo, τη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, πλησίον Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών. Στη Food Expo έλαβαν μέρος 1300 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες της Έκθεσης ξεπέρασαν τις 70.000.

Η ΠΙΝ συμμετείχε για 2η χρονιά με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν παραγωγοί των νησιών μας με ευρεία γκάμα προϊόντων της Ιόνιας Γης όπως διάφορες ποικιλίες κρασιού και ελαιολάδου, καθώς και τυριά, κουμ-κουατ, σταφίδα κλπ.

Την πρώτη μέρα της Έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος συνομίλησε εκτενώς με τους παραγωγούς των νησιών μας οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη που

Περισσότερα...

 
 

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο επεκτείνεται στις αεροπορικές συγκοινωνίες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 14:33

«Έχουμε ήδη ετοιμάσει την τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή»

Την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις αεροπορικές συγκοινωνίες για τους κατοίκους των νησιών ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρόδο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως έκανε γνωστό, οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

Περισσότερα...

 
 

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΙΤΒ 2019’’

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 20:15

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε στην έκθεση "ITB 2019" που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 06 έως 10 Μαρτίου, με δικό της περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ, μαζί με όλες τις Περιφέρειες της Χώρας (πλην Ν. Αιγαίου, η οποία παραδοσιακά έχει δικό της χώρο), καθώς και τους άλλους φορείς και επιχειρηματίες της Χώρας.

Η έκθεση αυτή είναι η σημαντικότερη του κλάδου και σηματοδοτεί τόσον την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού, αλλά και γενικότερα, διότι δεν καλύπτει μόνο την Γερμανόφωνη τουριστική αγορά, αλλά αποτελεί «σταυροδρόμι» αγορών.

Ειδικά για την Γερμανόφωνη αγορά, η Π.Ι.Ν έχει δώσει από το 2015 ιδιαίτερη βαρύτητα, με συνεργασία Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, με ψηφιακές καμπάνιες (Google, Marketing Greece), με μεγάλα μέσα επικοινωνίας (CNN, Travel Channel), με "workshops", ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 6 από 116

leivada_banner copy.png