ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Μάιος 2020 20:26

Σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου και των Περιφερειαρχών Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου (Ιονίων Νήσων) και Γιώργου Χατζημάρκου (Νοτίου Αιγαίου) έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για την εφαρμογη του οδικού χάρτη υλοποίησης των νέων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΣ και των νομικών υπηρεσιών των φορέων ΔΙΑΔΥΜΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδος οι οποίοι θα υποστηρίξουν με την τεχνογνωσία τους την δημιουργία των νέων Φορέων.


Περισσότερα...

 

Νέα εποχή για τα 12 Κέντρα Υγεία των Ιονίων Νήσων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 17:37

Ευρεία παρέμβαση με αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργικότητας όλων των Κέντρων Υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Ήδη εντάχθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, το πρώτο μέρος του έργου, ύψους προϋπολογισμού 6.248.000 ευρώ για τις μελέτες, την κτηριακή αποκατάσταση και αναβάθμιση.

Θα ακολουθήσει άμεσα η δεύτερη φάση, η οποία θα περιλαμβάνει σύγχρονο ιατρικό και λειτουργικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ περίπου.


Περισσότερα...

 

Ποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοικτές στον θερινό τουρισμό για το υπολοιπο 2020

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 17:01

Η DW ερεύνησε και παρουσιάζει πώς αντιμετωπίζουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες την απόφαση να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους και να δεχθούν τουρισμό.

Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς κλειδώματος, πολλές ελπίζουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες που υπέστη ο τουριστικός τομέας ανοίγοντας ξανά τα σύνορα σε γειτονικές χώρες. Η DW σε άρθρο της παρουσιάζει τι σχεδιάζουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο:

Γερμανία

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε την Τετάρτη ότι ορισμένες συνοριακές διαβάσεις με γείτονες Αυστρία, Ελβετία και Γαλλία θα αρχίσουν να ανοίγουν αυτό το Σάββατο υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Η 15η Ιουνίου εξακολουθεί να έχει οριστεί ως η ημερομηνία για την πλήρη χαλάρωση των συνόρων της στα ενδοκοινοτικά ταξίδια.


Περισσότερα...

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Μάιος 2020 21:28

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, ΟΜΑΛΩΝ, ΕΡΙΣΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

Η ΔΕΥΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ενημερώνει τους καταναλωτές σε σχέση με τους λογαριασμούς των Δ.Ε Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ομαλών, Ερίσου και Σάμης που θα σταλούν τις επόμενες ημέρες, ότι αυτοί θα περιλαμβάνουν οφειλές ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν στην εκτύπωση και αποστολή των λογαριασμών, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19.


Περισσότερα...

 

ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Μάιος 2020 16:05

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο ΟΠΕΚΑ δεν συντάσσει βεβαίωση αποδοχών για το φορολογικό έτος 2019 ούτε αποστέλλει σχετικό αρχείο στη φορολογική διοίκηση, όσον αφορά:

•Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

•Προνοιακές παροχές, οικονομικές και εισοδηματικές ενισχύσεις και κοινωνικές υπηρεσίες για την οικονομική στήριξη – ενίσχυση ειδικών και ευπαθών ομάδων (Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες, εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών, Κάρτα μετακίνησης Πολυτέκνων).

•Επίδομα ομογενών προσφύγων που χορηγείται βάσει των διατάξεων του ν.δ. 57/1973 στα πλαίσια παροχής προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας.


Περισσότερα...

 
 

ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ & ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Μάιος 2020 20:42

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι αιτήσεις για τα επιδόματα Στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα:

•με αρχικό μήνα επανυποβολής τον Μάρτιο, η ισχύς των οποίων έχει ήδη παραταθεί για δύο (2) μήνες στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου, δεν παρατείνονται εκ νέου και θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο Μάιο,

•oι αιτήσεις που συμπλήρωσαν εξάμηνο στο τέλος Απριλίου δεν παρατείνονται και θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο Μάιο,

•παρατείνεται για ακόμη ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων, οι οποίες είχαν αρχικό μήνα επανυποβολής τον Απρίλιο και έλαβαν παράταση ισχύος για ένα (1) μήνα.


Περισσότερα...

 
 

Αλέξανδρος Κλώσσας: Στο όριο οι αντοχές και τα αποθέματα της Ελληνικής Οικονομίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 20:59

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στρέφει το βλέμμα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

Στην καλοσύνη και κυρίως στην ταχύτητα των ξένων ποντάρει η κυβέρνηση προκειμένου να μην δει να αδειάζει πριν την ώρα του το Δημόσιο ταμείο. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και στο υπουργείο Οικονομικών, δίνουν καθημερινή μάχη προκειμένου να μην ξεστρατίσει η προσπάθεια και να διατηρηθούν σε επίπεδα ασφαλείας τα ταμειακά διαθέσιμα.

Η λύση του προβλήματος όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Από τους δυσκολότερους παράγοντες είναι το γεγονός ότι η μια συνισταμένη του προβλήματος δεν είναι απλά άγνωστη, αλλά προς το παρόν απουσιάζει.


Περισσότερα...

 
 

Με νέα αίτηση από τους επιχειρηματίες θα γίνει η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του 1 δισ.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 11:20

Τη διαδικασία με την οποία οι 138.000 δυνητικά δικαιούχοι θα λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα. Το ΥΠΟΙΚ έχει αναγγείλει πως 90.000 εταιρείες πληρούν τους όρους, αλλά σύμφωνα με την ΚΥΑ δίδεται δικαίωμα ενστάσεων.

Επίσης αναφέρεται και η πιθανότητα μη επιστροφής ποσού έως 30%- 40% αλλά με δύσκολους όρους: αν υπάρχει μείωση τζίρου 70% και το 2021 ή αν διατηρηθεί ο αριθμός εργαζομένων διαρκώς για 1 χρόνο για εταιρείες με απασχόληση άνω των 20 ατόμων.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ ορίζει πως παρέχεται δυνατότητα:

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 5 από 141

leivada_banner copy.png