ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
1/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΑΟΖ) – ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 21:51

Τό θέμα τῆς ΑΟΖ, δηλ. τῆς Ἀποκλειστικῆς Οἰκονομικῆς Ζώνης, εἶναι ἀπό διετίας τό ἐπίκεντρον τοῦ δημιουργηθέντος γενικοῦ ἐνδιαφέροντος διά τήν ἐκμετάλλευσιν τοῦ ὑποθαλασσίου πλούτου τῆς Κύπρου.

Τι εἶναι ὃμως ἀκριβῶς μία Ἀποκλειστική Οἰκονομική Ζώνη καί τί αὓτη περιλαμβάνει; Ἐν πρώτοις ἀντιπροσωπεύει τήν Σύμβασιν τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν διά τό Δίκαιον τῆς Θαλάσσης, ἡ ὁποία ὑπεγράφη τήν 10ην Δεκεμβρίου, 1982.

Συμφώνως πρός τήν Σύμβασιν αὐτήν δύνανται τά Κράτη νά δημιουργῶσιν μίαν εὐρεῖαν ἒκτασιν, ἂλλως Ζώνην, Ἀποκλειστικῆς Οἰκονομικῆς Ἐκμεταλλεύσεως ὑπ’ αὐτῶν (Ἀγγλιστί: Exclusive Economic Zone (EEZ), Γαλλιστί: Zone Economique Exclusive (ZEE), ἣτις νά ἐπεκτείνηται μέχρι 200 μίλια (370 χιλιόμετρα) πέραν τῶν ἀκτῶν των καί ἐντός τῆς ὁποίας ἐκτάσεως ἓν Κράτος ἒχει κάθε νόμιμον δικαίωμα ἐκμεταλλεύσεως τόσον τοῦ πλούτου ὁ ὁποῖος εὑρίσκεται ἐντός τοῦ θαλασσίου αὐτοῦ χώρου ὃσον καί τοῦ εὑρισκομένου εἰς τό θαλάσσιον ὑπέδαφος τοῦ χώρου αὐτοῦ.

Περισσότερα...

 

Άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγη

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 21:43

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης με την ανέγερση νέων εστιών και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγη.

Μεγάλος αριθμός φοιτητών αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα στην προσπάθεια του να βρει στέγη στην πόλη που πέρασε για να σπουδάσει. Λόγω της ανυπαρξίας φοιτητικών εστιών και της συνεχούς υποβάθμισης όσων υπάρχουν, χιλιάδες φοιτητές στρέφονται προς την αναζήτηση ιδιωτικής στέγης με το κόστος των ενοικίων, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, να είναι απαγορευτικό για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Περισσότερα...

 

Πολιτικό «μπλακ άουτ» στην Βρετανία – Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής –Tρίμηνη παράταση στο Brexit

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 18:34

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από το πόστο του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωσε ότι δεν θα αμφισβητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αν το Κοινοβούλιο ψηφίσει σήμερα υπέρ αυτής.

Αν, όπως αναμένεται, οι βουλευτές καταψηφίσουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θα υποβάλει την παραίτησή του στις 31 Οκτωβρίου, την προγραμματισμένη ημερομηνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Έκτακτες συζητήσεις στη Βουλή για δημοσίευση κυβερνητικών εγγράφων για την αναστολή

Περισσότερα...

 
 

Νέες απειλές Ερντογάν προς την Ευρώπη πως θα ανοίξει τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2019 19:56

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε το Σάββατο την απειλή του ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από την Συρία.

Υπάρχει μια «νέα μεταναστευτική απειλή» από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.

«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016.

Περισσότερα...

 

Ο Π. Γερουλάνος σηκώνει το γάντι: Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2019 13:14

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στο ρ/σ «Παραπολιτικά», στην οποίαν εμφανιζόταν να ενδιαφέρεται για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος δηλώνει -σύμφωνα με την ομώνυμη ιστοσελίδα- ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει».

Όπως εξάλλου σημειώνει ο Π. Γερουλάνος στην προσωπική του σελίδα, «πιστεύω ότι δεν πρέπει να προσωποποιείς πολιτικές διαφορές και ποτέ δεν πρέπει να πολιτικοποιείς προσωπικές διαφορές.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 17 από 218

leivada_banner copy.png