ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές από την ΟΔΥΣΣΕΙΑ - Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 12:35

Γονατιστοί στο σπίτι μας ας Αναστήσουμε τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή
με ελπίδα, προσμονή, πίστη, σιωπή βαθειά και μυστικότητα που η απόλυτη μοναξιά ξετυλίγει ολόγυρά μας.
Ας κρατήσουμε στη θύμησή μας την μοναδικότητα αυτού
του Πάσχα που μας κάνει καλύτερους από πριν.

Ευρυδίκη Λειβαδά
 

Ευχές από τον SETE

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 12:27

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΔΙΚΟΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 11:58

Τα τετρακόσια χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς οι Έλληνες, στην περίοδο της Μεγάλης τεσσαρακοστής περιμένοντας την Λαμπρή, εύχονταν ο ένας στον άλλον «Καλή Ανάσταση» και ταυτόχρονα υπονοούσαν με νόημα ότι εύχονταν ταυτόχρονα και την ανάσταση του Γένους.

Η Τουρκική σκλαβιά ήταν αιτία για τους Έλληνες που οι μέρες της Ανάστασης αποκτούσαν ιδιαίτερη σημασία και λαμπρότητα, και τούτο διότι από τα πανάρχαια χρόνια ο θάνατος ήταν μια πρόσκαιρη κατάσταση, αφού ακολουθούσε η αναγέννηση-ανάσταση. Οι άνθρωποι που έζησαν το μαρτύριο του πολέμου και της Κατοχής, αλλά και του εμφύλιου σπαραγμού, μιλούν και θυμούνται πόσο δυνατή ήταν στην ψυχή τους η προσμονή της Ανάστασης- της Λευτεριάς. «Περιμένοντας την Ανάσταση», είναι στην πραγματικότητα μια μακρινή Ελληνική Ιστορία που για την καρτερικότητα που οι Έλληνες απέδειξαν διαχρονικά στις δυσκολίες για το όνειρο . Με την ελπίδα στην Ανάσταση, στη λευτεριά της Πατρίδας πήγαν τα παλληκάρια στην εκτέλεση κατά την Εθνική Αντίσταση κατά των βαρβάρων Ναζιστών, έτσι και κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου. Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας δεν θα γιορτάσουμε την Ανάσταση παραδοσιακά, γιατί ο κίνδυνος από την πανδημία μας κλείνει εύλογα στα σπίτια μας. Άραγε μέσα στην τρομακτική ηθική και δημοσιονομική κρίση που δέκα χρόνια περάσαμε , μέσα στις καθημερινές απειλές του casus belli εξ ανατολών, διερωτώμαι πως «αντέχουμε» ακόμα το καθημερινό διαρκές αυτό μαρτύριο της «σταγόνας» και του εγκλεισμού. Κι όμως αντέχουμε κι ελπίζουμε στην Ανάσταση στην ήττα της αρρώστιας και του θανάτου . Δίπλα μας -καθημερινά- ένας ακόμα συνάνθρωπος μας δεν αντέχει στο βάρος του σταυρού του και χρειάζεται την δική συμπαράσταση. Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια να περάσουμε κι αυτή την σταυρική δοκιμασία ... πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε το κακό να μείνουμε σπίτι και να στηρίξουμε τον αδύναμο ,τον νέο, να του δώσουμε ελπίδα. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεραμβελιωτάκης: Ευρωζώνη και Πανδημία: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 21:38

Δύο Θέσεις και Μία Πρόβλεψη

Η Ε.Ε. αποφάσισε στο επίπεδο υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης (eurogroup), στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, τον τρόπο με τον οποίον θα παρέμβει ώστε να αντιμετωπίσει το ωστικό κύμα της ύφεσης που έρχεται λόγω της παύσης του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής δραστηριότητας (lockdown), η όποια επιβάλλεται από το σύνολο των κυβερνήσεων ως εκ των ων ουκ άνευ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο παρόν σημείωμα θα διατυπωθούν 2 θέσεις και θα επιχειρηθεί μία πρόβλεψη.


Περισσότερα...

 

Για τους κ. Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 21:17

Οι Βουλευτές Κατσώτης Χρήστος, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κομνηνάκα Μαρία, Λαμπρούλης Γιώργος, Παπαναστάσης Νίκος, Στολτίδης Λεωνίδας και Συντυχάκης Μανώλης

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το υπόμνημα 43 Κλαδικών και Επιχειρησιακών Σωματείων του Επισιτισμού - Τουρισμού για την κάλυψη των αναγκών και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εποχικών εργαζομένων και των ελαστικά απασχολούμενων του κλάδου.

Αθήνα 10/4/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

43Κλαδικών και Επιχειρησιακών Σωματείων για την κάλυψη των αναγκών και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εποχικών εργαζομένων και των ελαστικά απασχολούμενων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 14 από 240

leivada_banner copy.png