ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ευάγγελος Κρητικός: Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευάγγελος Κρητικός: Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πολύ περισσότερο η ΔΕΗ, που έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή την εμπορία και την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος, ασφαλώς και έχει το δικαίωμα , να διακόπτει την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, σε εκείνους τους πελάτες – καταναλωτές οι οποίοι δεν καταφέρνουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους, που αντιστοιχούν, στο ρεύμα που ήδη έχουν καταναλώσει.

Από αυτό το σημείο όμως και μετά, όπου ο συγκεκριμένος οργανισμός όχι απλώς διακόπτει την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στον πελάτη – καταναλωτή, που δεν εξόφλησε τον λογαριασμό,  αλλά τον τιμωρεί κιόλας , η απόσταση και η διαφορά είναι τεράστια.

Αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο περιστατικό και από σχετική έρευνα που έγινε, φαίνεται ότι η τακτική αυτή έχει λάβει γενικευμένη τάση.

Πλέον συγκεκριμένα η ΔΕΗ , διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε ηλικιωμένη γυναίκα , βαρύτατα ασθενή , η οποία δεν είχε την δυνατότητα η ίδια να μεταβεί να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, το θέμα είναι όμως ότι η διακοπή εγένει ημέρα Παρασκευή  και ώρα μεσημεριανή, με αποτέλεσμα και να ήθελαν οι οικείοι της βαρύτατα ασθενούς , να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα , να ήταν αδύνατο επί τριήμερο, καθότι μεσολαβούσε σαββατοκύριακο.

Όμως τα όσα τραγικά δημιουργήθησαν δεν σταματάνε εδώ. Για λόγους ασφαλείας της ασθενούς η εξωτερική πόρτα της οικίας της, κλείδωνε ηλεκτρικά με αποτέλεσμα αυτή να παραμείνει παγιδευμένη επί 24 ώρες , στο απόλυτο σκοτάδι , χωρίς την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή της καθότι έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανήμπορη να αντιδράσει, να τηλεφωνήσει ή να ειδοποιήσει τους οικείους της και να παραμείνει επίσης χωρίς νερό και τροφή.

Την επόμενη μέρα όταν οι οικείοι της αντιλήφθηκαν το τι συμβαίνει εξαναγκάστηκαν , καθότι δεν μπορούσαν να ανοίξουν την εξώπορτα ούτε με κλειδαρά, να την ανασύρουν από το σπίτι με σκοινιά από την ταράτσα.

Το αίσχος αυτό της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ημέρα Παρασκευή , ούτως ώστε ο καταναλωτής να τιμωρείται και να παραμένει επί 3ημερο χωρίς ρεύμα , σύμφωνα με τηλεφωνικές καταγγελίες , έχει συμβεί και σε οικογένειας με μωρά παιδιά.

Επειδή η απόσταση είναι τεράστια μεταξύ της  άσκησης ενός έννομου δικαιώματος μίας εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως η ΔΕΗ μέχρι του σημείου με τις πράξεις της και τις ενέργειες της , να τιμωρεί τους πελάτες της , να ευτελίζει την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές , υποχρεώνοντας τους πελάτες της να μένουν επί τριήμερο στο σκοτάδι , η εθνική ομοσπονδία προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών δηλώνει τα ακόλουθα:

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στους κ.κ. Σαμαρά , Βενιζέλο και Κουβέλη , της τρικκοματικής κυβέρνησης , καθώς και στους υπόλοιπους πολιτικάντηδες της βουλής, η εθνική ομοσπονδία θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

•           Θα αιτηθεί εισαγγελική έρευνα , προκειμένου να διαπιστωθεί σε πόσους πελάτες – καταναλωτές η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση ημέρα Παρασκευή με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί τριήμερο στο σκοτάδι , χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

•           Κατά του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ αλλά και των ιδιωτών εργολάβων , που προέβησαν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης ημέρα Παρασκευή, θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες.

•           Θα απαιτηθεί από τα εντός και εκτός βουλής κόμματα η νομοθετική τους παρέμβαση , ούτως ώστε να απαγορευτούν οι παραπάνω απάνθρωπες πρακτικές.                                                                                                   

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- 6977717893

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                                         ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                                 FAX: 2104226253

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.2.2013

leivada_banner copy.png