ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Επιστολή της Ομοσπονδίας Κεφ & Ιθακ. ΟΔΥΣΣΕΥΣ για το κλείσιμο των ΤΕΙ
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή της Ομοσπονδίας Κεφ & Ιθακ. ΟΔΥΣΣΕΥΣ για το κλείσιμο των ΤΕΙ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ»  διερμηνεύοντας τα αισθήματα των απανταχού Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, στα πλαίσια της διαβούλευσης  «του σχεδίου Αθηνά» σχετικά με την «Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας» καταθέτουμε τη γνώμη μας :                                                                  Δεδομένου ότι:

•           Η δεκαπενταετής λειτουργία των Τ.Ε.Ι στην Κεφαλονιά, αγκαλιάστηκε απο την τοπική κοινωνία και υπήρξε επιτυχής τόσον από ακαδημαικής πλευράς, όσον και σαν στρατηγικός στόχος ανάπτυξης μιας παραμελημένης νησιώτικης περιοχής.

•           Η άρτια κτιριακή και εξοπλιστική υποδομή εγγυάται όχι μόνον την απρόσκοπτη μελλοντική λειτουργία των σχολών, αλλά την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους.

•           Με το σχέδιο «Αθηνά» γίνεται φανερό πως οι Δημόσιες Σχέσεις και η Επικοινωνία ως γνωστικά αντικείμενα καταργούνται όχι μόνο από την Κεφαλονιά, αλλά από την τεχνολογική εκπαίδευση πανελλαδικά (κατάργηση τμημάτων ΔΣ&Ε Αργοστολίου και Καστοριάς).

•           Το σχέδιο «Αθηνά» υλοποιείται με διαφορετικά κατά περίπτωση «μέτρα και σταθμά». Στο ΤΕΙ Καλαμάτας το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο στο Σχέδιο Αθηνά, δεν απορροφάται από κάποιο άλλο, αλλά «ενισχύεται» -ως εκ θαύματος- και αντί να απορροφηθεί, απορροφά άλλα πιο βιώσιμα τμήματα ( αξίζει άραγε σε καιρούς που όλοι υποτίθεται αγωνιζόμαστε για δημοσιονομική εξυγίανση και αξιοκρατία  να δίνουμε την εντύπωση ότι ο παραγοντισμός καλά κρατεί;)

•           Το σχέδιο «Αθηνά» θα προκαλέσει κοινωνική και οικονομική αναταραχή στα παραγκωνισμένα νότια Επτάνησα που είναι ό,τι χειρότερο στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που περνάμε.

Σας παρακαλούμε κ. Υπουργέ να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας και να μη προχωρήσετε στην κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.

Με τιμή,

Γιάννης Χιόνης                                                               Κώστας Βαγγελάτος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2013

leivada_banner copy.png