ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ΕΚΚΙ για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι
Διαφήμιση
8/2021
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΕΚΚΙ για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης καταγγέλλει το κλείσιμο του υποκαταστήματος του τραπεζικού ομίλου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Ληξούρι.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος όπως και δεκάδων άλλων, εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μείωσης προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους. Οι τράπεζες που όλα τα προηγούμενα χρόνια, χρηματοδοτήθηκαν γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ξεζούμισαν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών, που βγάζουν τεράστια κέρδη από τις λίγες καταθέσεις


των εργαζομένων, αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα καταστήματά τους, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους είτε σε εθελούσια έξοδο είτε με μεταθέσεις, μετακινήσεις και απολύσεις.

Αυτή η επιλογή που έχει τις ευλογίες της κυβέρνησης, συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπόλοιπων εργαζομένων στις τράπεζες, ενώ παράλληλα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους συνταξιούχους, αγρότες, ψαράδες και σε άλλους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι είναι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε αντέχουν το κόστος συχνών μετακινήσεων στο Αργοστόλι.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί το λαό της Παλλικής, που πέρα της συγκεκριμένης εξέλιξης, βλέπει να χάνει συνεχώς την μία υπηρεσία πίσω από την άλλη, να μην συναινέσει στην παραπάνω μεθόδευση. Τον καλεί οργανωμένα με την πάλη του να ανατρέψει αυτή την πολιτική των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, και συγκεκριμένα το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Ληξούρι.

Οργανώνουμε συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ληξούρι την Πέμπτη 22/7/2021 στις 1100 το πρωί.

Οι απολύσεις και τα κλεισίματα δεν θα περάσουν.

Να μη χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα οι εργαζόμενοι.

ΟΛΟΙ στον Αγώνα για να αποτρέψουμε ένα ακόμη κτύπημα ενάντια στους εργαζόμενους και τους φτωχούς Αγρότες και επαγγελματίες στη Παλλική.

Κανένας μόνος του!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/7/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png