ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η ΠΙΝ υπέγραψε την ένταξη της προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΠΙΝ υπέγραψε την ένταξη της προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”

Το έργο “Προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς” ενέταξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”, στον άξονα Προτεραιότητας “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου με ημερομηνία έναρξης της πράξης στις 10 Ιουνίου 2021 ενω ημερομηνία λήξης ορίζεται η 28η Δεκεμβρίου 2023.


Δικαιούχος της πράξης είναι η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων (κωδικός 1010802).

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της ένταξης του έργου αυτού μετά από παλινωδίες, ασάφειες και εμπλοκές που στέρησαν απο την Κεφαλονιά και την Περιφέρειά μας την ανάδειξη του σπουδαίου μνημείου, δηλαδή του Μυκηναϊκού Θολωτού Τάφου στο Λόφο Μπόρζι, σημερινά Τζανάτα, και ο οποίος κατασκευάστηκε το 1350 π.χ.

Το πολυπόθητο έργο περιλαμβάνει αρχαιολογικές εργασίες, τεκμηρίωση και προβολή του Θολωτού Τάφου, αναγκαστική απαλλοτρίωση ή απευθείας αγορά ακινήτου για αρχαιολογικούς σκοπούς, όπως και διαμορφωμένη διαδρομή κίνησης από την περιοχή εισόδου προς το μνημείο.

Αναλυτικότερα θα παρουσιαστεί στο κοινό το ολοκληρωμένο σχέδιο του σημαντικού αυτού έργου, ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

_______________________

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης: Ένταξη του έργου προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζαννάτων στο ΕΣΠΑ

Η ανακοίνωση ένταξης του έργου «Προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλονιάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών για την ανάδειξη της μνημειακής κληρονομιάς του τόπου μας.

Για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να ξεπεραστούν συνεχόμενα εμπόδια που οδηγούσαν αρχικά στην απένταξη του έργου και ακολούθως σε ένα έργο με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό, διαφορετικό από την εγκεκριμένη μελέτη του ΚΑΣ, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες προστασίας και ανάδειξης του μνημείου.

Τελικά οι προσπάθειες πολλών φορέων και προσώπων δικαιώνουν το στόχο ένταξης στο ΕΣΠΑ και για αυτό το σκοπό πετύχαμε το έργο να αναλάβει κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων) ώστε να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες εκτέλεσής του.

Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ. Διδασκάλου και όλους τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών που στήριξαν και εργάστηκαν για την ένταξη του έργου σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκρίνει το ΚΑΣ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην οικογένεια Βεργωτή και την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς για τη χρηματοδότηση της μελέτης που ενέκρινε το ΚΑΣ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτισμού που έχουν σχεδιαστεί ποτέ στον τόπο μας, με προϋπολογισμό σχεδόν 1.600.000 ευρώ.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/6/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png