ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση των Βουλευτών Ιονίων Νήσων της ΝΔ με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση των Βουλευτών Ιονίων Νήσων της ΝΔ με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Για το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς και τους δασικούς χάρτες στα Επτάνησα

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου συναντήσαμε τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών και, κυρίως, το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς των δασικών εκτάσεων, ένα ζήτημα που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στο δημόσιο διάλογο στα νησιά του Ιονίου.

Αναφερθήκαμε στα σφάλματα που καταγράφονται στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και τα οποία προκαλούν διοικητικά και οικονομικά βάρη στους πολίτες.


Συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που, παρά τα προβλήματά της, πρέπει να ολοκληρωθεί σε συνδυασμό με το κτηματολόγιο. Μόνο έτσι μπορούν να εξαλειφθούν τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η ασάφεια στο καθεστώς των χρήσεων γης στην Ελλάδα.

Σχετικά με το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά, εξηγήσαμε στον κ. Υπουργό ότι η νομοθετική ρύθμισή του σε αυτήν τη συγκυρία θα μειώσει κατά πολύ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, μέχρι την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.

Ο κ. Υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα, για όλα τα σημεία της επικράτειας που επηρεάζονται (Ιόνια Νησιά, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα κ.λπ.).

Για το λόγο αυτό παραδώσαμε στον κ. Υπουργό επεξεργασμένη νομοθετική πρόταση, σε δυο εκδοχές της, που εναρμονίζει τη διοικητική διαδικασία με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δασικών εκτάσεων.

Διαβεβαιώνουμε όλους τους φορείς και τους πολίτες των νησιών του Ιονίου, ότι καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια το θέμα να λυθεί με τρόπο οριστικό και θετικό για τους πολίτες.

Πρόκειται για ένα θέμα που υπερβαίνει κομματικές ή άλλες διαχωριστικές γραμμές και απασχολεί το σύνολο των πολιτών στους 4 νομούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρόθεσή μας είναι να επιδιώξουμε τη στήριξη των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων των νησιών μας στην παρέμβασή μας αυτή.

Με δεδομένο οτι η Κυβέρνηση διέπεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα και αντιλαμβάνεται την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί εδώ και δεκαετίες, είμαστε αισιόδοξοι για την θετική έκβαση του ζητήματος.

Διονύσιος Ακτύπης - Βουλευτής Ζακύνθου

Στέφανος Γκίκας - Βουλευτής Κέρκυρας

Αθανάσιος Καββαδάς - Βουλευτής Λευκάδας

Παναγής Καππάτος - Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/3/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png

ΣΥΝΔΕΣΗ