ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΙΝ στη Ζάκυνθο. Επίσκεψη σε Δήμο, ΠΕ Ζακύνθου, Νοσοκομείο
Διαφήμιση
3/2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΠΙΝ στη Ζάκυνθο. Επίσκεψη σε Δήμο, ΠΕ Ζακύνθου, Νοσοκομείο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πεδία συνεργασίας Δήμου Ζακύνθου και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για υποδομές, στερεά απόβλητα και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Για θέματα που αφορούν στα κρίσιμα ζητήματα ποιότητας ζωής και ανάπτυξης καθως και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Δήμο Ζακύνθου συζήτησαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατα την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης εργασίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου και των Αντιδημάρχων Βιβής Καψαμπέλη και Νικήτα Σπίνου, αντάλλαξαν


απόψεις αναφορικά με την ωρίμανση έργων του Δήμου Ζακύνθου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αλλά και προτάσεις για την αποκατάσταση βασικών υποδομών και πολιτιστικών μνημείων μέσα από διάφορα αλλά προγράμματα.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της λειτουργίας του νέου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην οποία η συμβολή του Δημάρχου Ζακύνθου ως μέλος του ΔΣ του νέου ΦΟΔΣΑ, είναι θετική, όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης, η οποία από την νομοθεσία είναι Πρόεδρος του νέου διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη της συντήρησης, εξωραϊσμού και αποκατάστασης του εμβληματικού και επιβλητικού κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου. Κυρίως, η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως φορέας χρηματοδότησης και ο Δήμος Ζακύνθου ως κύριος του έργου, να εργαστούν για την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη πως εντός των ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, η οποία θα της παραδοθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Θέμα συζήτησης ήταν και η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, η οποία έχει πάρει τον δρόμο για την επικαιροποίηση και προετοιμασία της ένταξής της, επίσης, στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται αναφορικά με το επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με στόχο να αναδειχθεί ο ιστορικός ρόλος της Ζακύνθου, ενω ζητήθηκε από την Περιφερειάρχη η παρέμβαση του Δήμου για τον εξωραϊσμό και αποκατάσταση σημείων όπως ο Λόφος του Στράνη, ο Άγιος Γεώργιος των Φιλικών καθώς και του χώρου του Εβραϊκού Μνημείου στην πόλη, λόγω του ενδιαφέροντος επισκεψιμότητας από το Ισραήλ

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βασικός αρωγός του συστήματος Υγείας στα Ιόνια Νησιά Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “Ο Άγιος Διονύσιος”, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Γιώργο Ραγκούση, το ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό και το ΔΣ στο πλαίσιο ενημέρωσης τόσο για τα ζητήματα του Νοσοκομείου όσο και για τις δράσεις υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο σύστημα υγείας.

Την Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, όπου αντάλλαξαν απόψεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων Αθανάσιο Μάρκου, τον εκπρόσωπο των Νοσοκομειακών Ιατρών Ιωάννη Μπαναγο, τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αντώνη Λευτάκη, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Πέτρο Γιακουμέλο, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Διονύσιο Βαρυπάτη και το μέλος ΔΣ Στεφανία Καπνίση.

Ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, η οποία θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και την υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Διαπιστώθηκε το επίπεδο ετοιμότητας του Νοσοκομείου Ζακύνθου που οφείλεται στην ενίσχυσή του με νοσηλευτικό προσωπικό, την έλευση ενός επιπλέον Εντατικολόγου για την στελέχωση της ΜΕΘ αλλά και τις προκηρύξεις που “τρέχουν” για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού καίριων ειδικοτήτων κάτι που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση κάθε περιστατικού.

Η Περιφερειάρχης επεσήμανε πως ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη της μισθοδοσίας των επικουρικών ιατρών για διάρκεια 2 ετών, από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και εκείνα από πλευράς Νοσοκομείου για την αποφυγή διασποράς του Covid-19. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την λήψη απόφασης την προμήθεια Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορωνοϊού SARS COV 2 για την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης προκειμένου να διεξάγονται για την πρόληψη και την περιστολή της διασποράς του ιού για κάθε νησί, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορωνοϊου.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ιnterreg το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες που έχει δηλώσει κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Διοικητή κ. Ραγκούση την στενή συνεργασία για την αποτύπωση της κατάστασης του Νοσοκομείου με στόχο την καταγραφή των ελλείψεων και αναγκών εξοπλισμού για την στήριξη της Περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,5/12/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png