ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΝ:Αναγνώριση του ρόλου των Εθελον. Οργανώσεων πολιτικής προστασίας & διαβεβαίωση υποστήριξης
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΠΙΝ:Αναγνώριση του ρόλου των Εθελον. Οργανώσεων πολιτικής προστασίας & διαβεβαίωση υποστήριξης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνάντηση με τις Εθελοντικές Ομάδες της Κεφαλονιάς πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρου Τραυλού, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη για την προσφορά τους και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του “ΙΑΝΟΥ” και την διάσωση συμπολιτών μας που κινδύνευσε η ζωή τους.


Οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Πυλάρου κ. Τζανη Λάμπρο, Λειβαθούς κ. Σπύρο Μοσχόπουλο, Ελειού - Πρόννων κ. Παπαδάτο Διονύση, Ερίσου κ. Γιώργο Τρουντή, Παλικής κ. Βασίλη Φανό και Λειβαθούς Εικοσιμίας κ. Γιώργο Ποταμιάνο ενημέρωσαν την Περιφερειάρχη για την διαχρονική συνεισφορά τους σε κάθε φυσική καταστροφή ή άλλη έκτακτη ανάγκη.

Ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια που καταβάλλουν με υλικοτεχνική υποδομή και την οικονομική ενίσχυσή τους εφόσον κατι τέτοιο προβλέπεται για καυσιμα, μπότες, στολές, την αγορά γεννητριών, σκαφτικών, φορητών αντλιών, συστημάτων επικοινωνίας και άλλων μηχανημάτων έργου.

Η Περιφερειάρχης αναγνώρισε τις ανάγκες τόσο για την καταχώρηση του ρόλου τους στο θεσμικό πλαίσιο και για συνεχή εκπαίδευση, όσο και για υλικοτεχνική υποστήριξη και προγράμματα.

Παρουσίασε την θετική εξέλιξη του προγράμματος “ΛΑΕΡΤΗΣ” για την πολιτική προστασία το οποίο ήταν σε αδράνεια επι σειρά ετών, και μέσω του οποίου θα υποστηριχθούν οι Εθελοντικές Οργανώσεις σε επιχειρησιακή υποδομή και ατομική προστασία, τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων ότι θα ζητήσει άμεση υποστήριξή τους σε εξοπλισμό από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Περιφερειάρχης έκανε γνωστό, επίσης, πως στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάδειξη και ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων αλλά και η αυτονομία τους μέσω του νέου νόμου που παρέχει την δυνατότητα να συσταθεί Εθελοντική Πολιτική Προστασία.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,26/9/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png