ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Π. Καππάτος: Συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Γεράσιμο Θωμά
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Π. Καππάτος: Συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Γεράσιμο Θωμά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Για την επιλογή του ως Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Κεφαλονίτη τέως Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά για την επιλογή του ως Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την Κεφαλονιά.

Από τη θέση αυτή ο κ. Θωμάς αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τελειωνειακή Ένωση είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή οικονομική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.


Σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Θωμάς ως Υφυπουργός αρμόδιος για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους, ήταν εκ των πρωταγωνιστών μιας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ο κ. Θωμάς τίμησε τις προσπάθειες των προκατόχων του και αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη σε όσους παραλάβουν τη σκυτάλη. Επεξεργάστηκε και συνδιαμόρφωσε φιλόδοξες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (απολιγνιτοποίηση, Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα, αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας).

Σε ότι αφορά τα νησιά μας, ο κ. Θωμάς όχι μόνο τιμά την καταγωγή του με το ενδιαφέρον που πάντοτε δείχνει, αλλά κυρίως πρέπει να σταθώ στην ουσιαστική βοήθεια που έδωσε τον τελευταίο χρόνο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αφενός με τη συνεργασία μας στα πλαίσια των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων, αφετέρου με την εμπειρία του και τις συμβουλές του σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο για ιδιαίτερα σύνθετα ζητήματα. Καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη, θα κάνω ειδική μνεία στο μέλλον.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Στο πρόσωπό σας ο τόπος μας αναγνωρίζει ένα άξιο τέκνο του.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή σας στην DG TAXUD.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

---------------------------------

Ποιος είναι ο Γ. Θωμάς

Ο Γεράσιμος Θωμάς ήταν Υφυπουργός και πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Έχει διατελέσει: οικονομικός διευθυντής της ΓΔ Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2009-2014), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) (2009-2017), προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου του Χοακίν Αλμούνια, επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (2005-2009), αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και εκπρόσωπος Τύπου του Πέδρο Σόλμπες, επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (2000-2004). Πριν από το 2004 κατείχε διάφορες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και σε επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο. Σπούδασε οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png