ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ H oμιλία μου για το πόρισμα που καταθέσαμε ως Προανακριτική Επιτροπή
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

H oμιλία μου για το πόρισμα που καταθέσαμε ως Προανακριτική Επιτροπή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την ποινική δίωξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα 8 αδικήματα που πρότεινε το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Ως μέλος της Επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα, στην ομιλία μου, υπογράμμισα τη σημασία αυτής της θεσμικής διαδικασίας για τη Δημοκρατία μας και το Κράτος Δικαίου.

Ως επιτροπή συνεδριάσαμε 64 φορές, με συνολική διάρκεια συνεδριάσεων 235 ώρες, ώστε να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα 12.500 σελίδων. Με βάση τις επώνυμες καταθέσεις 23 μαρτύρων και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις παραβίασης της αρχής της Διάκρισης των Εξουσιών, Κατάχρησης Εξουσίας και δίωξης πολιτικών προσώπων με κατασκευασμένες κατηγορίες, από δικαστικούς και πολιτικούς κύκλους.


Η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στην Δικαιοσύνη και η διαλεύκανση της είναι κρίσιμη. Όσοι στο παρόν και στο μέλλον θεωρήσουν ότι η προσωρινή εξουσία τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να παραβιάζουν θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Η Δημοκρατία μας έχει τη δύναμη να αντιδράσει και θεσμούς ισχυρούς που θα αμυνθούν.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της ομιλίας μου και να δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3jxmS80

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png