ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: “Θα τιμηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας στη Λευκάδα”
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: “Θα τιμηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας στη Λευκάδα”

PDFΕκτύπωσηE-mail

“Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, ο κερκυραίος γιατρός που έλαβε διαστάσεις ευρωπαίου πολιτικού και διπλωμάτη θα τιμηθεί εντός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εντός και εκτός της χώρας μας”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Θα αναδειχθεί ο ρόλος του στην προετοιμασία της Επανάστασης, στην καλλιέργεια του φιλελληνικού ρεύματος στην Ευρώπη, στις βάσεις που έθεσε για την Ελλάδα ως κρατική οντότητα αλλά και για τα υψηλά ιδανικά της φιλοπατρίας και των αξιών του έθνους που τον χαρακτήριζαν.


Η Περιφερειάρχης ανταποκρινόμενη στην πρόταση του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά πήρε την απόφαση χρηματοδότησης της ανέγερσης μνημείου στη θέση “Μαγεμένος” ως ανάμνηση και φόρο τιμής στο ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Λευκάδα και στην συνεργασία του με τους οπλαρχηγούς με στόχο την προετοιμασία της Επανάστασης.

Η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς έχουν ενημερώσει σχετικά τόσο τον Βουλευτή Θανάση Καββαδά, όσο και τον Δήμαρχο Λευκάδας για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης των Ιονίων Νήσων και θα προσφερθεί στο Δήμο Λευκάδας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png