ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ρουά Ματ Δένδια στη Λιβύη: Ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρουά Ματ Δένδια στη Λιβύη: Ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη

ΕκτύπωσηE-mail

Τα τουρκικά προϊόντα αντικαθίστανται από ελληνικά

Πολύ σημαντική δήλωση έκανε ο Νίκος Δένδιας από τη Λιβύη, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ. Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, συζητήθηκε το άνοιγμα ελληνικού Προξενείου στη Βεγγάζη της


της Κυρηναϊκής, αντικατάσταση των τουρκικών προϊόντων που εισάγει η Λιβύη από ελληνικά προϊόντα, κανονισμός ΑΟΖ μεταξύ των χωρών μας, επαναλειτουργία της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής ότι η Ελλάδα συμβάλλει στην επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη μέσω της ναυτικής επιχείρισης «Ειρήνη», τονίζοντας ότι η χώρα μας «είναι έτοιμη να βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

«Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ, εδώ στη Λιβύη, τον Πρόεδρο του μόνου εκλεγμένου θεσμού στη λιβυκή πραγματικότητα, του Λιβυκού Κοινοβουλίου, τον Ακίλα Σάλεχ, ήδη επισκέπτη μας στην Ελλάδα.

»Είχαμε την ευκαιρία να συμφωνήσουμε μαζί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί η λιβυκή κρίση, που προϋποθέτει τη Διαδικασία του Βερολίνου και επίσης την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι.

»Συμφωνήσαμε με τον Ακίλα Σάλεχ ότι η αυριανή πραγματικότητα στη Λιβύη προϋποθέτει την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων.

»Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

»Η Ελλάδα βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση με τη συμμετοχή της στην επιχείρηση «Ειρήνη» στη θάλασσα και είναι έτοιμη να βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

»Επίσης, πρέπει να πω ξεκάθαρα ότι, συμφωνήσαμε ότι η Τουρκία έχει ιστορικές ευθύνες για αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη, όπως πολύ σωστά είπε χθες ο Πρόεδρος Μακρόν.

»Η μεταφορά μισθοφόρων από τη Συρία και η παραβίαση του εμπάργκο όπλων είναι στοιχεία τα οποία βαρύνουν την τουρκική στάση.

»Δημιουργούν, όπως είπα και πριν, ιστορικές ευθύνες.

»Από εκεί και πέρα συζητήσαμε για το μέλλον των σχέσεων της Ελλάδας με τη Λιβύη.

»Συνεννοηθήκαμε για τη δυνατότητα να λειτουργήσει Ελληνικό Προξενείο στη Βεγγάζη, το οποίο να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές.

»Η Λιβύη επιθυμεί να αντικαταστήσει τα τουρκικά προϊόντα με άλλα, ευρωπαϊκής και μάλιστα ελληνικής προέλευσης.

»Συζητήσαμε, επίσης, για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, στο πλαίσιο, βεβαίως, όχι της αυθαιρεσίας που συνιστά το φερόμενο ως μνημόνιο Σαράτζ-Τουρκίας, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, σε συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης το 2010.

»Και, βεβαίως, είχα τη χαρά να ανακοινώσω στον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου την απόφαση του Κώστα Τασούλα, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, για την επαναλειτουργία της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος-Λιβύης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: Tribune

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png