ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ηγείται έργου ενίσχυσης της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ηγείται έργου ενίσχυσης της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαδικτυακή Ενημέρωση Τύπου για το έργο INNONETS 

Διαδικτυακή Ενημέρωση Τύπου διοργανώθηκε, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, μέσω πλατφόρμας ZOOM από την Ένωση Εταιριών Dotsoft- Epsilon (εμπειρογνώμονες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το έργο INNONETS) για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Καινοτόμα δίκτυα για τον αγροδιατροφικό τομέα» (Innovative Networks for the agrifood sector- InnoNets), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020 με Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


Το έργο προτείνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός δυναμικού διαπεριφερειακού συστήματος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ως προς την αύξηση της καινοτομίας προς τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Ιταλίας και ειδικότερα τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Απουλίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ.Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του έργου στο τοπικό σύστημα καινοτομίας και στην προσδοκία ότι αυτό θα βοηθήσει την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη των καινοτόμων Περιφερειών, καθώς επίσης και στη σημασία του για τον τοπικό τομέα αγροδιατροφής.

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Νικόλαος Χειρδάρης έκανε εκτεταμένη αναφορά στα τομεακά προβλήματα της αγροδιατροφής και στη σημασία του έργου INNONETS για τη μεταφορά καινοτομίας από την έρευνα στην επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων Μαρία Γουναρά, Γεώργιος Αντωνίου και Δρ. Χρήστος Μιχαλόπουλος παρουσίασαν το έργο, τις δράσεις και τους στόχους του, καθώς και τα οφέλη για τις ΜμΕ από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Ειδική αναφορά έγινε στα τρία Διασυνοριακά Θεματικά Εργαστήρια Μεταφοράς Γνώσης (Cross Border Thematic Living Labs) σχετικά με τις «Βιώσιμες Πόλεις και Νησιά» , τα «Μηδενικά απορρίμματα τροφίμων» και τις «Καινοτόμες ΜΜΕ Αγροδιατροφής».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι τέσσερις Ενημερωτικές Ημερίδες που θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Ιούλιος 2020 μέσω της πλατφόρμας ZOOM και τα οκτώ (8) Εργαστήρια που θα υλοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο μεταξύ 8 και 15 Ιουλίου 2020.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


leivada_banner copy.png