ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου με την HELMEPA
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου με την HELMEPA

PDFΕκτύπωσηE-mail

για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος με ευρείες δυνατότητες

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος -HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) Δρ Γεώργιος Γράτσος, στα γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής συνεργασίας στους τομείς της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ασφάλειας στη θάλασσα.

Ειδικότερα οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων περιλαμβάνουν τη συνεργασία των ΟΤΑ, τοπικών φορέων και πολιτών στις εκστρατείες εθελοντικού καθαρισμού ακτών και βυθού που συντονίζει πανελλαδικά η HELMEPA κάθε Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενημερώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας


για το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ετήσιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παιδική HELMEPA» ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2020-2021, διοργανώσεις περιβαλλοντικών εκθέσεων σε κάθε νησί της Περιφέρειας και οργάνωση ημερίδας στην Κέρκυρα.

Από την πλευρά της η HELMEPA αναλαμβάνει να λειτουργήσει κινητή Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» για τους μαθητές σχολείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να διοργανώσει ημερίδα , στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο» με την υποστήριξη του Lloyd’s Register Foundation, στην Κέρκυρα για ναυτικούς, αλιείς, ιστιοπλόους και σχετικούς φορείς.

«Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι προτεραιότητά μας για την ποιότητα ζωής και την βιώσιμη ανάπτυξη. Ιδιαίτερα αποτελεί κεφάλαιο πολιτισμικό και οικονομικό για εμάς. Η συνεργασία με την HELMEPA θα προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία, γιατι ο Οργανισμός αυτός διαθέτει κύρος, εμπειρία και ποικίλες δυνατότητες. Πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το θαλάσσιο περιβάλλον με το πλούσιο οικοσύστημα και τις τεράστιες ευκαιρίες δραστηριοτήτων που έχει», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/5/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png