ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έκθεση–κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκίa
Διαφήμιση
4/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκθεση–κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκίa

ΕκτύπωσηE-mail

Σε κίνδυνο το κράτος δικαίου

Έχουν καταλυθεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Μία έκθεση – κόλαφος για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως ήδη από το 2016 η Τουρκία έχει περιορίσει θεμελιώδεις ελευθερίες και θέτει σε κίνδυνο το κράτος δικαίου. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα ή απέλυσαν πάνω από 45.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς και περισσότερους από 130.000 δημόσιους υπαλλήλους, απέπεμψαν το ένα τρίτο της δικαστικής εξουσίας, συνέλαβαν ή φυλάκισαν περισσότερους


από 80.000 πολίτες και έκλεισαν περισσότερους από 1.500 ΜΚΟ) για λόγους που σχετίζονται με την τρομοκρατία κυρίως για τους ισχυρισμούς για τη μετακίνηση. Βασικοί λόγοι ήταν οι κατηγορίες για σχέσεις με τον κληρικό Fethullah Gulen, τον οποίο κατηγορεί η κυβέρνηση για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλάμβαναν: Εκθέσεις για αυθαίρετες δολοφονίες, ύποπτοι θάνατοι ατόμων που βρισκόταν υπό κράτηση, βασανιστήρια, αυθαίρετη σύλληψη και κράτηση δεκάδων χιλιάδων ατόμων: Μεταξύ τους είναι πρώην βουλευτές της αντιπολίτευσης, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ξένοι πολίτες και υπάλληλοι της αποστολής των ΗΠΑ. Επίσης υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των εκλεγμένων αξιωματούχων και ακαδημαϊκών.

Ταυτόχρονα διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αυστηροί περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στον Τύπο και στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της βίας και των απειλών βίας κατά των δημοσιογράφων, του κλεισίματος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των αδικαιολόγητων συλλήψεων ή ποινικής δίωξης δημοσιογράφων και άλλων για κριτική πολιτικών ή αξιωματούχων της κυβέρνησης, λογοκρισία. Επιπρόσθετα διαπιστώνεται σοβαρός περιορισμός των ελευθεριών του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και της μετακίνησης.

Στο μεταναστευτικό, που ο Ερντογάν παριστάνει τον τιμητή του Διεθνούς Δικαίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για περιπτώσεις επαναπροώθησης προσφύγων [push backs].

Η κυβέρνηση έλαβε περιορισμένα μέτρα για τη διερεύνηση, δίωξη και τιμωρία μελών των δυνάμεων ασφαλείας και άλλων αξιωματούχων που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρατηρεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και της τρομοκρατικής οργάνωσης του Κόμματος των Εργαζομένων του Κουρδιστάν (PKK) και των παρακλαδιών του συνεχίστηκαν και το 2019, αν και σε μειωμένο επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή το θάνατο των δυνάμεων ασφαλείας, των τρομοκρατών του ΡΚΚ και των αμάχων. Η κυβέρνηση δεν δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες για τη διερεύνηση ή τη δίωξη του προσωπικού για αθέμιτους ή ακούσιους θανάτους πολιτών που συνδέονται με επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ.

Huffpost

ΟΔΥΣΣΕΙΑ,11/3/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png