ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πανικός στα Χρηματιστήρια λόγω κορονοϊού, διεκόπησαν οι συναλλαγές στη Γουώλ Στριτ
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανικός στα Χρηματιστήρια λόγω κορονοϊού, διεκόπησαν οι συναλλαγές στη Γουώλ Στριτ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι υποτίμησαν την κατάσταση.

Ο φόβος κυρίευσε τις διεθνείς αγορές την Δευτέρα, καθώς οι τιμές των μετοχών και οι αποδόσεις των ομολόγων έκαναν βουτιά στο κενό, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι πιο βίαιες πτώσεις παρατηρήθηκαν στις αγορές πετρελαίου, όπου οι τιμές σημείωσαν πτώση που ξεπέρασε το 20%. Κάτι ανάλογο συνέβη και σε μετοχές και αποδόσεις ομολόγων. Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 7% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, με αποτέλεσμα την διακοπή τους.


Ο δείκτης Dow Jones έχασε 1.582 μονάδες (6,1%), μετά από σύντομη πτώση που ξεπέρασε τις 2.000 μονάδες. Οι απώλειες για τον S&P 500 έφτσαν στο 5,8% και για τον Nasdaq στο 5,5%.

Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν πτώση μεγαλύτερη του 8%. Οι αποδόσεις των Αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν πτώσεις ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς οτιδήποτε φαντάζει ασφαλές, ακόμα κι αν η απόδοσή του είναι σχεδόν μηδενική.

Οι μαζικές πωλήσεις είναι αποτέλεσμα του φόβου για το άγνωστο. Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται παγκοσμίως, πολλοί επενδυτές αισθάνονται ανήμποροι να εκτιμήσουν τον βαθμό στον οποίο θα πληγεί η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη και η πιο εύκολη αντίδραση σε τόση αβεβαιότητα είναι η έξοδος. Η αρχική αισιοδοξία των επενδυτών, οι οποίοι ήλπιζαν ότι ο κορονοϊός θα περιοριζόταν στην Κίνα και θα προκαλούσε αναταραχή μικρής διάρκειας, αποδεικνύεται εντελώς λανθασμένη, καθώς όλοι συνειδητοποιούν τώρα ότι υποτίμησαν την κατάσταση.

Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τις 110.000 παγκοσμίως και η απόφαση της Ιταλικής κυβέρνησης για το λουκέτο στο βόρειο τμήμα της χώρας, πυροδότησε τους φόβους για πολύ χειρότερα προβλήματα στον ανεφοδιασμό των εταιρειών.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής και πλήττει την κατανάλωση, την βιομηχανική παραγωγή και τα ταξίδια.

Ο δείκτης S&P 500, που πριν από ένα μήνα είχε φτάσει σε ύψη ρεκόρ, έχει συνολικές απώλειες της τάξης του 17%. Αν φτάσει στο 20%, θα σημάνει τον «θάνατο» της πιο μακροχρόνιας συνεχούς αύξησης των τιμών των αμερικανικών μετοχών στην ιστορία.

ΗuffPost 

ΟΔΥΣΣΕΙΑ,9/3/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png