ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Σε δημοπρασία αντικείμενα, κοσμήματα και έργα τέχνης του λόρδου Βύρωνα
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δημοπρασία αντικείμενα, κοσμήματα και έργα τέχνης του λόρδου Βύρωνα

PDFΕκτύπωσηE-mail

H συλλογή συγκεντρώθηκε από έναν «Ευρωπαίο γνώστη, ενθουσιώδη συλλέκτη, σε μία περίοδο τριάντα χρόνων».

Δημοπρασία αντικειμένων και έργων του ποιητή και φιλέλληνα, Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, «λόρδου Βύρωνα» για τους Έλληνες (1788-1824) διοργανώνει ο οίκος δημοπρασιών Chiswick Auctions στις 27 Φεβρουαρίου, στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συλλογή ανήκει σε Ευρωπαίο γνώστη, ενθουσιώδη συλλέκτη και συγκεντρώθηκε σε μία περίοδο τριάντα ετών. Περιλαμβάνει συνολικά 93 αντικείμενα -έργα τέχνης, βιβλία, προτομές, στρατιωτικά αναμνηστικά και κοσμήματα του Λόρδου Βύρωνα.


Μεταξύ αυτών είναι ένα ρολόι τσέπης, ένα χρυσό δαχτυλίδι με γραμμένη τη φράση στα ελληνικά «ζωή μου σας αγαπώ», ένας φάκελος με την υπογραφή και τη σφραγίδα του, ακόμη και αναμνηστική καρφίτσα με τούφα από τα μαλλιά του.

Η αξία κάθε αντικειμένου υπολογίζεται κατά μέσον όρο σε 7.000 ευρώ.

Η συλλογή, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, δίνει μία εικόνα της ζωής του όσον αφορά τα ταξίδια, τις ρομαντικές αναζητήσεις και τις στρατιωτικές προσπάθειες του -κυρίως τη συμβολή του στον αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

Από τη συλλογή ξεχωρίζει το σύνολο «Ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Σωτήρος» επί Όθωνος, ο Σταυρός, ύψους 8,5 εκ., ο Αστέρας ύψους 7 εκ. και μία χρυσή αναμνηστική καρφίτσα με σμάλτο που περιέχει μαλλιά του Βύρωνα, κόσμημα που δόθηκε στον σερ Τζέιμς Έμερσον. Η καρφίτσα φέρει την επιγραφή «Στη μνήμη» με χρυσούς γοτθικούς χαρακτήρες ενώ η πλάτη έχει αφιέρωση: «Byron από τον Κόμη P. Gamba στον James Emerson, Αθήνα 1825».

Σε δημοπρασία αντικείμενα, κοσμήματα και έργα τέχνης του λόρδου

Ο Κόμης Πιέτρο Γκάμπα ήταν γνωστός σύντροφος του Λόρδου Βύρωνα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μεσολόγγι, ενώ ο σερ Τζέιμς Έμερσον, ο οποίος πολέμησε στη Μάχη της Ακροπόλεως, ήταν θερμός υποστηρικτής του ελληνικού αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Το σετ περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύνολο διακριτικών του Μεγάλου Διοικητή για το «Βασιλικό Τάγμα του Ανώτερου Ταξιάρχη», που αποτελείται από ένα παράσημο από χρυσό και σμάλτο, με τη μορφή λευκού σταυρού, που εγγράφεται σε κυκλικό πράσινο στεφάνι δάφνης και δρυός, ενώ στέφεται από ένα χρυσό στέμμα. Το μπροστινό μέρος του σταυρού χαρακτηρίζεται από το κεφάλι, σε προφίλ, του βασιλιά Όθωνα και την ελληνική επιγραφή «Όθων Βασιλεύς Της Ελλάδος». Ένα ασημένιο και χρυσό αστέρα με σμάλτινη διακόσμηση σε μπλε, άσπρο, πράσινο και μία ελληνική επιγραφή, στο πίσω μέρος, είναι υπογεγραμμένο «R & J Garrand & Co. Goldsmiths, to the Queen».

Επίσης συμπεριλαμβάνεται το ασημένιο μετάλλιο των αγωνιστών του 1821. Όλο το σετ βρίσκεται στο αυθεντικό κουτί του, με εκτίμηση 8.000-10.000 στερλίνες.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/2/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png