ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους, να μετακινηθούν
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους, να μετακινηθούν

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους, να μετακινηθούν προς τις οικογένειές τους

Αίτημα από την ΕΛΜΕΚΙ

Χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, μόνιμοι και αναπληρωτές, υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια μακριά από την οικογένειά τους. Αυτό τους αναγκάζει να μετακινούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα από τον τόπο υπηρεσίας στον τόπο διαμονής, έτσι ώστε να κρατήσουν μια στοιχειώδη επαφή με τα παιδιά τους.


Αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει τους συναδέλφους τόσο σε συναισθηματικό-κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό, αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο μισός μισθός καταναλώνεται στο νοίκι και ο άλλος μισός στα έξοδα μετακίνησης κάθε Σαββατοκύριακου.

Τη φετινή χρονιά, η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τυχαίνει να είναι Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Στα σχολεία όλης της χώρας τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση αξιοποιείται για σχολικές γιορτές. Η υποχρεωτική παρουσία συναδέλφων στο σχολείο εκείνη την ημέρα θα δημιουργήσει επιπλέον έξοδα, αφού θα αναγκαστούν να μετακινηθούν μόνο για μία ημέρα, στην οποία μάλιστα δε θα γίνουν και μαθήματα ή κάποιοι συνάδελφοι που ταξιδεύουν για μακρινούς προορισμούς θα αναγκαστούν να βρεθούν ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων στο δρόμο προς τα σπίτια τους.

Θεωρούμε ότι, με πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, οι συνάδελφοι μπορούν να διευκολυνθούν να βρεθούν έγκαιρα στα σπίτια τους, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχολικές μονάδες που εργάζονται.

Υιοθετώντας το αίτημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών που απευθύνεται προς το Υπουργείο (9-12-19), ζητούμε η ΔΔΕ Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους να μεταβούν στον τόπο διαμονής τους την Παρασκευή 20/12

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος Σοφία Ποταμιάνου / Ο Γενικός ΓραμματέαςΓιάννης Καππάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/12/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png