ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δυναμική ανάπτυξη εμφανίζει η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ
Διαφήμιση
5/2020
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική ανάπτυξη εμφανίζει η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι συχνές αεροπορικές συνδέσεις με το Ισραήλ, έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα αύξησης της ταξιδιωτικής κίνησης προς την Ελλάδα κι αυτό διαφαίνεται από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΙΤΑΑ Ισραήλ, Hanny Sobol, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την ηγεσία του ελληνικού τουρισμού και άλλους εκπροσώπους.

Οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, από 909.574 το 2015, ανέρχονται σήμερα σε 1.354.044, με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, δεν αναζητούν κυρίως τις θερινές διακοπές, αλλά προτιμούν το λεγόμενο city break, δηλαδή ένα τριήμερο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για επίσκεψη σε μουσεία, νυχτερινή  διασκέδαση,


καλό φαγητό και βέβαια ψώνια στα καταστήματα.

Επίσης, πολλοί επιθυμούν και την ορεινή χώρα, καθώς είναι κάτι που δεν απολαμβάνουν στη χώρα τους. Μάλιστα, το Καρπενήσι αποτελεί σημαντικό προορισμό.

Προ ημερών ο EMTTAAS και η FedHATTA παρουσίασαν τις ενέργειες που κάνουν για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, ενώ από πλευράς Συνδέσμων-μελών του EMTTAAS, ήταν ο πρόεδρος και ο γενικός Γραμματέας της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης και Γιώργος Μαρούτσος, ο πρόεδρος της ΕΤΑΑ Αιγύπτου, Dr Nader El Biblawi, η εκπρόσωπος της ITAA Ισραήλ, Hanny Sobol, ο πρόεδρος της ACTA Κύπρου, Βασίλης Σταματάρης, καθώς και ο διευθυντής Πωλήσεων της Aegean, Στέφανος Σαδόπουλος.

Στη συνάντηση, ο Λύσανδρος Τσιλίδης ανέπτυξε τους στόχους και τις δραστηριότητες του EMTTAAS, εξηγώντας ότι δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της FedHATTA στο πρότυπο των δύο τριεθνών κυβερνητικών συμφωνιών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αναλαμβάνοντας όμως το κομμάτι των επαγγελματικών σχέσεων στον τουρισμό της περιοχής, μετά την υπογραφή σχετικών μνημονίων συνεργασίας με τους αντιπροσωπευτικούς Συνδέσμους τουριστικών γραφείων των χωρών αυτών.

Το έργο του EMTTAAS κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό των συγκεκριμένων χωρών και της ευρύτερης περιοχής (καθώς φιλοδοξεί να επεκτείνει τη συνεργασία αυτή και σε άλλες χώρες), αφού ένας από τους στόχους του είναι οι ομοεθνείς των χωρών αυτών, τουλάχιστον 30 εκατομμύρια συνολικά, οι οποίοι βρίσκονται διασκορπισμένοι στις πέντε ηπείρους, να μπορούν να συνδυάζουν την επίσκεψη στη χώρα καταγωγής τους με επίσκεψη σε άλλη μία, δύο ή περισσότερες από τις χώρες του EMTTAAS, και τους ίδιους συνδυασμούς να μπορούν να κάνουν και ταξιδιώτες από τις σημαντικές μακρινές αγορές της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι ταξιδιώτες αυτοί, που προέρχονται από μακρινές αγορές, κρίνονται ιδιαίτερα πολύτιμοι για τους προορισμούς της ΝΑ Μεσογείου, καθώς τείνουν να κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας (9 έως και 21 ημερών).

Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται συμπράξεις με αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα προσφέρουν οικονομικότερους ναύλους στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν όμορες χώρες στη ΝΑ Μεσόγειο, ενώ θα προβούν και στη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ταξιδιωτών σε αυτές. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει σημαντικά η Aegean, με το εκτεταμένο δίκτυο προορισμών της.

Στην ίδια συζήτηση τέθηκε το θέμα της visa, όπου παρουσιάζονται διάφορα γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα στις διάφορες χώρες, και ζητήθηκε από τον Υπουργό η ανάπτυξη πρωτοβουλιών προκειμένου όσοι ταξιδεύουν στην περιοχή να διευκολύνονται στην απόκτηση visa, ώστε να μπορούν να επισκεφθούν και τις άλλες χώρες που επιθυμούν.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν στην πολιτική ηγεσία οι δυναμικές που έχουν αναπτύξει οι τέσσερεις χώρες του EMTTAAS μεταξύ τους και η επιχειρηματική διάσταση των τριεθνών συμφωνιών που τις διέπουν. Στο πλαίσιο των συνεργιών αυτών, η FedHATTA υποστήριξε πρόσφατα τη διεκδίκηση του Συνεδρίου του Συνδέσμου των τουριστικών γραφείων του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, ενώ φέτος η Ομοσπονδία στήριξε το Ισραήλ ως τον προορισμό για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ένωσης των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ASTA. Τόσο ο Υπουργός Τουρισμού όσο και η Πρόεδρος του ΕΟΤ δήλωσαν τη στήριξή τους σε αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Οι δράσεις του EMTTAAS θα συνεχιστούν με κοινά roadshow και b2b συναντήσεις σε διεθνές επίπεδο, με καθαρά επιχειρηματικό χαρακτήρα και με σκοπό την προβολή της Ελλάδας και των Περιφερειών της που ενδιαφέρονται να στοχεύσουν στις αγορές αυτές με επαγγελματική και επί της ουσίας προσέγγιση, οργανωμένα και όχι με σπασμωδικές και μεμονωμένες πρωτοβουλίες. Τις προσπάθειες αυτές θα στηρίξουν το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ καθώς και ενδιαφερόμενες Περιφέρειες, που θα κληθούν να συμμετάσχουν.

Επίσης, ο Λύσανδρος Τσιλίδης ανακοίνωσε ότι στην επόμενη Philoxenia 2020 θα υπάρχει περίπτερο EMTTAAS στην Έκθεση, που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν από κοντά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Επίσης, όλα τα μέλη του EMTTAAS θα συμμετέχουν από κοινού στην Έκθεση ΙΜΤΜ στο Ισραήλ, τον Φεβρουάριο 2020, και στην Έκθεση “Taxidi” στην Κύπρο, τον Απρίλιο 2020, στις οποίες ήδη τους προσκάλεσαν οι εκπρόσωποι των χωρών αυτών.

Τα επόμενα βήματα για τα μέλη του EMTTAAS είναι: ένα Project, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθούν κοινά πακέτα διακοπών με επιλογές από δύο ή περισσότερες χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν∙ to branding του Project αυτού με την αναζήτηση της βέλτιστης γι’ αυτό ονομασίας∙ και η δημιουργία πλατφόρμας για την τουριστική προβολή όλων των συμμετεχουσών χωρών.

Δημήτρης Μπαλής

HuffPost 

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA  

leivada_banner copy.png